‼️Το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής εξαφανίζει Τμήματα Ένταξης✂️ Μετά τις παράνομες και πλασματικές Υπεραριθμίες Γενικής Αγωγής τώρα εξαφανίζει τα πραγματικά κενά Ειδικής Αγωγής σε μεγάλα σχολεία με τεράστιες ανάγκες 📣 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΑΠ 235/31-8-2023                                                                      Προς: ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, τα μέλη, ΣΕΠΕ Αν. Αττικής, ΔΟΕ

Όπως φαίνεται οι απόπειρες περικοπών των πραγματικών αναγκών των σχολείων δεν έχει τέλος για το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.  Μετά τις δραστικές περικοπές που προαναγγέλλει το ΥΠΑΙΘ στις προσλήψεις παράλληλης στήριξης  και την υποστήριξη των μαθητών μας κινείται και η απόφαση του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής  για  κατάργηση των 2ων τμημάτων ένταξης σε πολλά σχολεία παρά τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται στα σχολεία αυτά.

Ήδη από τις 18/8 το ΠΥΣΠΕ ανακοίνωσε με ομόφωνη απόφασή του διευρυμένες υπεραριθμίες γενικής αγωγής. Ακολούθησε ανακοίνωση του συλλόγου μας -για τις πλασματικές και κατά παράβαση της νομοθεσίας υπεραριθμίες  που περικόπτουν ευθέως θέσεις εργασίας συναδέλφων  –  όπου αναφέραμε συγκεκριμένα παραδείγματα και όλο το σκεπτικό των περικοπών  ΕΔΩ .  Μετά από αυτό και την  εκ νέου αποτύπωση των πραγματικών αναγκών των σχ. μονάδων πολλές υπεραριθμίες αναιρέθηκαν!

Στην ίδια λογική της επιθετικής περικοπής αναγκών και θέσεων εργασίας, με την απόφαση ΠΥΣΠΕ με αριθμό 23/30-8-2023, διαπιστώνονται ξαφνικά λειτουργικές υπεραριθμίες σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε τμήματα ένταξης 4 σχολικών μονάδων της διεύθυνσης, μεταξύ των οποίων και στο 3Ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου-σχολείο ευθύνης του συλλόγου μας.

• Κρίνουν λειτουργικά υπεράριθμους συνάδελφους ενώ αυτοί δύνανται να  καλύψουν  πλήρως το ωράριό τους στη σχ. μονάδα που υπηρετούν ή πρόσφατα έλαβαν οργανική θέση, κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου που κρίνει την υπεραριθμία.
  • Επικαλούνται (με αυθαίρετη και έωλη  ερμηνεία)  τους όρους για την ίδρυση 2ης οργανικής ΤΕ αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες μαθητών/τριών που χρήζουν υποστήριξης από το ΤΕ, για να καταργήσουν στην ουσία  τη συνέχιση  της  ύπαρξης του 2ου τμήματος
  • Μαθητές με πραγματική ανάγκη εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικό ή θα μειωθούν σημαντικά οι ώρες στήριξής τους.
  • Οι χθεσινές κρίσεις υπεραριθμιών στερούν τμήματα ένταξης από σχολεία που είτε έχουν δεκάδες διαγνωσμένες  περιπτώσεις μαθητών είτε έχουν  μαθητές  που μπορούν να ενταχθούν σε αυτά κατόπιν υπόδειξης των εκπαιδευτικών  &  σύμφωνη γνώμη γονέων .

Έχουμε άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της απέλπιδας προσπάθειας που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο, με σκοπό την μείωση, όπως όπως των κενών και ειδικά αυτών της ειδικής αγωγής. Με οδηγίες επί οδηγιών επιχειρείται το κρύψιμο χιλιάδων πραγματικών κενών, ώστε να οδηγηθούμε σε μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών.

Τονίζουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι ΔΕΝ αναγνωρίζουμε καμία υπεραριθμία στα Τμήματα Ένταξης δεδομένων των μεγάλων αναγκών και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο την αναίρεσή τους.

Απαιτούμε:

• Άμεση ανάκληση των υπεραριθμιών που ανακοινώθηκαν για τα Τμήματα Ένταξης
  • Να συμπεριληφθούν όλα τα κενά κανονικά στην επικείμενη διαδικασία των αποσπάσεων και τοποθέτησης αναπληρωτών
  • Πλήρη κάλυψη όλων των κενών ειδικής αγωγής και γενικής αγωγής

Η αυθαιρεσία δε θα περάσει ! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα  των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα  των συναδέλφων μας!