Χαιρετίζουμε την απεργία διαρκείας των συμβασιούχων στην υπηρεσία ασύλου. Να πάρουν πίσω τις εκδικητικές- χαρακτήρα συνδικαλιστικών διώξεων – απολύσεις # Στηρίζουμε έμπρακτα και υλικά την απεργία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 46-26/4/20

Ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» σε συνέχεια του ψηφίσματος συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα και στα αιτήματα των συμβασιούχων εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου, χαιρετίζει την απεργία διαρκείας που ξεκίνησε στις 23/4. Καταγγέλλει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου που επιμένει στις εκδικητικές με χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης απολύσεις του των 17 συμβασιούχων που είναι οι μόνοι από το σύνολο των 629 συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν. Πρόκειται για τους παλιότερους και έμπειρους συμβασιούχους, ενεργά μέλη του Σωματείου, μεταξύ αυτών δε και της ίδιας της Προέδρου του.

Η εξαίρεση των 17 υπαλλήλων αποτελεί ρεβανσισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και στοχοποίηση του σωματείου και της συνδικαλιστικής δράσης, που αφορά όλους. Η εκδικητική επιλογή του Υπουργείου είναι φανερή, γιατί πρόκειται για ένα σωματείο με συνεχείς αγώνες  για τα εργατικά δικαιώματα και με θέσεις για το νομικό καθεστώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο προσφύγων. Το σωματείο προκήρυξε προειδοποιητική απεργία εργασίας για τις 23/4 και ομόφωνα απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 23 Απριλίου εφόσον δεν έγιναν ανανεώσεις των συμβάσεων. Στη δράση του οφείλεται και η  ανανέωση των συμβάσεων των άλλων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου.

 Οι απολύσεις εν μέσω πανδημίας αποτελούν casus belli για όλους τους εργαζόμενους. Η Κυβέρνηση, που κατά τα άλλα καλεί τον ιδιωτικό τομέα να μην προβεί σε απολύσεις,  κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους εργαζόμενους όταν ο υπουργός Μηταράκης προχωρά σε απολύσεις και ανοίγει πρώτος το χορό των απολύσεων εν μέσω πανδημίας! Και μάλιστα  σε ένα χώρο που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και προχώρησε πρόσφατα σε νέες προσλήψεις.

Σχετικά με τις καταγγελίες του σωματείου συμβασιούχων για απειλές του υπουργού να βγάλει την απεργία παράνομη προειδοποιούμε τον Υπουργό Μηταράκη να μη σκεφτεί να καταφύγει στο γνωστό αντεργατικό οπλοστάσιο γιατί  θα είναι πρόκληση και αιτία πολέμου για όλο το ταξικό εργατικό κίνημα.

Χαιρετίζουμε την διεύρυνση του απεργιακού μετώπου με την 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 27/4 που προκηρύχτηκε από το σωματείο των μονίμων στην Υπηρεσία Ασύλου με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ που αποτελεί μέγιστη έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους.

Το κύμα αλληλεγγύης από όλα τα συνδικάτα μεγαλώνει και πρέπει να πάρει μορφές έμπρακτης υλικής στήριξης του απεργιακού αγώνα. Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογός μας θα στηρίξει το απεργιακό ταμείο του σωματείου της υπηρεσίας ασύλου με το ποσό των 200 ευρώ και θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των απεργών της υπηρεσίας ασύλου Δευτέρα 27/4 στις  12μμ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΤΟ Δ.Σ

 

Διαβάστε αναλυτικά το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.04.2020

….Η στάση του Υπουργείου δε μας πτοεί, αντίθετα μας συσπειρώνει. Για ποιο λόγο το Υπουργείο αποφάσισε να αλλάξει τακτική απέναντί μας όταν μία ημέρα πριν την απεργία υποτιμούσε τη σημασία αυτής εν μέσω δήθεν υπολειτουργίας της Υπηρεσίας, ενώ έσπευσε να ανακοινώσει την ανανέωση των συμβάσεων αποσκοπώντας στη διάσπαση των εργαζομένων και σήμερα απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια;

και video -Δηλώσεις από 23/4

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail