Πώς έγιναν οι τοποθετήσεις νεοδιόριστων τελικά;;

ΑΠ 103 -6/9/20                                                                       Προς: τα μέλη, Δ/νση Αν. Αττικής, ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, Αιρετούς Αν. Αττικής  ΔΟΕ, ΣΕΠΕ Αν. Αττικής

Καλωσορίζουμε τους νέους μόνιμους συναδέλφους στο χώρο της ειδικής αγωγής. Οι διορισμοί αυτοί είναι πολύ λίγοι, πολύ αργά, μέσω ενός πολύ άδικου συστήματος που λέγεται προσοντολόγιο!
Τους κέρδισε με την αφόρητη πίεση που άσκησε, το εκπαιδευτικό κίνημα, το κίνημα των αναπληρωτών που τα τελευταία χρόνια  συγκροτήθηκε και βγήκε μαζικά στο δρόμο με αξιώσεις.

Με ακόμα περισσότερο πείσμα πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία μένει ακόμα αδιόριστη!

Θέτουμε δύο ερωτήματα για να μπορέσει να ξεκαθαριστεί η διαδικασία τοποθέτησης των νεοδιόριστων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα ζητούμε να διευκρινιστεί 1) Με ποια κριτήρια έγιναν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων στην Ανατολική Αττική και 2) Υπολογίστηκαν τα μόρια μετάθεσης των συναδέλφων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία;

Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι ειδικής αγωγής τοποθετήθηκαν με την ΠΡΑΞΗ 23/04-09-2020 της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ ανατολικής Αττικής. Υπενθυμίζουμε ότι η προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων οφείλει να γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα βάσει των πρόσφατων διευκρινιστικών οδηγιών του υπουργείου με το υπαρ. 108336/Ε2/21-08-2020, το υπαρ. 110554/Ε2/26-8-2020 και το υπαρ. 113706/Ε2/2-09-2020 έγγραφα του ΥΠΑΙΘ διευκρινίζεται ρητά ότι εφόσον δεν προτιμηθούν από τους εκπαιδευτικούς όλα τα κενά Σ.Μ.Ε.Α.Ε. τότε: «τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης.». Είναι σαφές ότι για να προχωρήσει σε τοποθετήσεις νεοδιόριστων κάθε ΠΥΣΠΕ, θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει τις μονάδες (μόρια) μετάθεσης κάθε εκπαιδευτικού, έτσι ώστε εφόσον δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση για τα Σ.Μ.Ε.Α.Ε., να τοποθετηθούν εκεί οι εκπαιδευτικοί με τα λιγότερα μόρια μετάθεσης και ακολούθως για τις επιλογές των τμημάτων ένταξης να εξεταστούν τα οικογενειακά κριτήρια, η εντοπιότητα και η συνυπηρέτηση. Όμως στους πίνακες τοποθετήσεων της ανατολικής Αττικής, δεν βλέπουμε πουθενά υπολογισμένα τα μόρια μετάθεσης, παρά μόνο τα μόρια που έχουν σχέση με τα κοινωνικά κριτήρια. Επίσης ανάμεσα σε συναδέλφους που ισοβαθμούν σε μόρια κοινωνικών κριτηρίων βλέπουμε να χρησιμοποιείται το κριτήριο της σειράς στον πίνακα ΑΣΕΠ, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία ή διευκρινιστική εγκύκλιο.

Είναι γεγονός ότι μετά τους διορισμούς, αλλά και την  Ά φάση προσλήψεων δεκάδες κενά ειδικής αγωγής παραμένουν ακάλυπτα στην Aνατολική Αττική

Ζητάμε από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής:

• να επανεξεταστούν οι τοποθετήσεις με βάση τα κριτήρια που ορίζει η νομοθεσία και να αναρτηθούν τα μόρια μετάθεσης όλων των εκπαιδευτικών
  • να δοθεί σε όσους από τους προσωρινά τοποθετημένους νεοδιόριστους επιθυμούν η δυνατότητα για απόσπαση
  • με τη Β΄φάση προσλήψεων να δοθεί βελτίωση θέσης σε όσες/όσους αναπληρωτές το επιθυμούν.

Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να κάνουν αίτηση απόσπασης.

Απαιτούμε: