Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

Σχετικά με την απόφαση του Συλλόγου για τον ΕΝΦΙΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ» έχουμε επιλέξει να κρατάμε χαμηλούς τόνους στη λειτουργία του Δ.Σ. διερμηνεύοντας την εκφρασμένη διάθεση των Συναδέλφων για ΕΝΟΤΗΤΑ στη βάση του Κλάδου.
Θεωρούμε ότι ο συνδικαλιστικός λόγος στο σύνολό του καλό θα είναι επιτέλους να αποκτήσει ρεαλιστική βάση και να αποφεύγει τα μεγάλα λόγια που και προβλήματα δημιουργούν και με απογοήτευση γεμίζουν του Συναδέλφους στο τέλος.
Στην τελευταία απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τον ΕΝΦΙΑ, συμφωνήσαμε ότι πρόκειται στην ουσία για έναν κεφαλικό-άδικο φόρο που πλήττει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε πολλούς από τους οποίους τα σπίτια δεν τους ανήκουν καν, αφού έχουν αγοραστεί με δάνειο και για πολλούς ακόμα λόγους επιβάλλεται να καταργηθεί αμέσως.
Δε συμφωνήσαμε όμως να καλέσουμε τον κόσμο σε στάση πληρωμών, αυτή είναι προσωπική απόφαση του καθένα μας. Αρκετά προβλήματα και τρικλοποδιές υφίστανται οι Συνάδελφοι καθώς και το σύνολο των εργαζομένων από την ίδια την κυβέρνηση τουλάχιστον όσο μπορούμε ας τους προστατέψουμε λίγο.
Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα ζήτημα στο οποίο μπορεί να δώσει λύση ένα πρωτοβάθμιο σωματείο εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, όπως έχει δείξει και η πραγματικότητα, σβήνοντας ορισμένα χαράτσια από το μυαλό μας αυτά δε σβήνονται στ’ αλήθεια. Να σταματήσουμε λοιπόν τις φωτοβολίδες και τους εντυπωσιασμούς και να σοβαρευτούμε.

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ