Η πρότασή μας για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

5 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Εξαιτίας της μικρής συμμετοχής των Συναδέλφων στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 1/10, δεν υπήρξε απαρτία και ασφαλώς δε δόθηκε η δυνατότητα να παρθεί απόφαση για την Ολομέλεια των Προέδρων, που πραγματοποιήθηκε στις 6/10. Η πρότασή μας, η οποία κατατέθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου, σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, για να κατατεθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων, ήταν η εξής:

1. Συντονισμός της ΔΟΕ με όλες τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα και την ΑΔΕΔΥ.
2. Ανάληψη πρωτοβουλιών από τη ΔΟΕ για δράσεις σε επίπεδο Περιφερειακών Δ/νσεων.
3. Κάλεσμα της ΔΟΕ στους τοπικούς συλλόγους για Συνεργασία με στόχο την ενεργοποίηση και την ανάληψη δράσεων σε επίπεδο Δ/νσεων.
4. Ορισμός ημέρας παιδείας, (τον μήνα Οκτώβριο) με εκδηλώσεις κατά τόπους για επικοινωνία των θέσεων.
5. Χρήση των τοπικών και περιφερειακών Μ.Μ.Ε για ανάδειξη των θέσεών μας.
6. Κάλεσμα σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους να μην αναλάβει κανένας τον ρόλο ούτε του αξιολογητή ούτε του αξιολογούμενου. Δε συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, δημιουργούμε πλειοψηφικό ρεύμα αντίστασης.
7. Κηρύσσουμε τον Οκτώβριο ως μήνα αντίστασης. Κλιμάκια της ΔΟΕ να επισκέπτονται όλους τους νομούς και σε συνεργασία με τα τοπικά Δ.Σ όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες.
8. Κορύφωση με απεργιακή κινητοποίηση μετά την εξέλιξη των δράσεων.

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ