Συνεχίζουμε τον αγώνα, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ

Print Friendly, PDF & Email

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη-συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή που προκήρυξαν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, απέναντι στην τρομοκράτηση του Υπουργείου Παιδείας, υπερασπιζόμενοι τη θέση του κλάδου των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος για τη μη εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νόμων για την «αξιολόγηση», αλλά και το ίδιο το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας!

Το Υπουργείο Παιδείας και η κ. Κεραμέως, αφού διαπίστωσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υπέκυψαν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση που εδώ και δυο βδομάδες άσκησε με εγκυκλίους, και «οδηγίες» προκειμένου να εφαρμοστεί η Υ.Α και οι Ν. 4692/20 και 4823/21 για την «αξιολόγηση» , η απάντησή τους στο συλλογικό-απεργιακό κύμα αντίστασης, ανάλογο του 95%  του Φεβρουαρίου, ήταν να σύρει τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στα δικαστήρια, κίνηση παραδοχής της ήττας τους!

Το δικαστήριο πρωτόδικα με συνοπτικές διαδικασίες (μέσα σε δυο ώρες) αποφάσισε ότι η απεργία είναι παράνομη. Η απεργία-αποχή ουσιαστικά ως θεσμικό δικαίωμα κρίθηκε νόμιμη ως απεργία,  παράνομη μόνο για τυπικές προϋποθέσεις του απεργοκτόνου Νόμου Χατζηδάκη αποδεικνύοντας πως τον συγκεκριμένο νόμο τον ψήφισαν για να χρησιμοποιείται ως βάση καταστολής κάθε εργατικής απεργιακής κινητοποίησης.

Η απόφαση όμως ακόμα κι έτσι δεν είναι εκτελεστή, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Υπουργείου να είναι προσωρινά εκτελεστή και η ΔΟΕ μαζί με τις  άλλες ομοσπονδίες θα καταθέσει έφεση, οπότε και σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και εφόσον η απεργία να κριθεί  αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη. Στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) δεν  μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία! Άρα η απεργία παραμένει σε ισχύ και συνεχίζουμε να την εφαρμόζουμε!

Η προσφυγή του Υπουργείου στα δικαστήρια και όχι στην υπηρεσιακή «συμμόρφωση» που διατυμπάνιζε απειλώντας με πειθαρχικά μέσα τους εκπαιδευτικούς, αποδεικνύει ότι η ΔΟΕ, το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών και όσοι λέγανε ότι κανένας και καμιά δεν μπορεί να έχει πειθαρχικές συνέπειες όταν συμμετέχει σε νόμιμη απεργία είχαμε δίκιο, σε αντίθεση με τα κυβερνητικά και συνδικαλιστικά παπαγαλάκια που σε πολλές περιοχές σε ευθυγράμμιση με το Υπουργείο  προσπαθούσαν να διασπείρουν το φόβο στους συναδέλφους.

Η προσφυγή του Υπουργείου στα δικαστήρια  με ψευδείς μάλιστα αναφορές ότι οι συνδικαλιστικές «ηγεσίες»  και όχι οι εκπαιδευτικοί στήριξαν την απεργία- αποχή (πήγε στα δικαστήρια  όταν είδε τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή),  αποδεικνύει ότι ο πανικός που επιχείρησε να διασπείρει στους εκπαιδευτικούς γύρισε προς τους ίδιους, στο στρατόπεδο  της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

Με τέτοιες ενέργειες η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση Ν.Δ. δεν θα αποφύγουν το εκπαιδευτικό και πολιτικό Βατερλό, καθώς ο  αυταρχισμός που  επιδιώκουν να επιβάλουν στην εκπαίδευση αποδεικνύει τον πανικό τους. Αντί να εμπιστευτούν τους εκπαιδευτικούς τους οδηγούν σε δικαστικές αίθουσες.

Η Υπουργός Παιδείας είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, για την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης παρά μόνο για την υλοποίηση των πολιτικών της Ν.Δ. Πολιτικές που στοχεύουν σε  ένα  φτηνό σχολείο των αποκλεισμών και των ανισοτήτων, μιας «αγοραίας» αντίληψης που υποβαθμίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση,  προς τέρψη και των απόψεων  του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, που θεωρεί την ανισότητα φυσικό φαινόμενο και τους  μαθητές ως “πελάτες” και που επιδιώκει το δημόσιο σχολείο να “απεγκλωβιστεί” από το Υπουργείο Παιδείας για να πέσει στην αγκαλιά ιδιωτικών συμφερόντων, να βρεθεί υπό την εποπτεία των δήμων και  να στηριχθεί στην τσέπη των γονιών!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα να φτάσουμε σε ιστορικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία αποχή. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό τους είναι η ενότητα και η μαζικότητα στην απεργία αποχή!!!

 

Όλοι και όλες σήμερα στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση-διαμαρτυρία που καλούν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ ,ΟΙΕΛΕ

Παρασκευή, 01/10/2021, στις 18.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια

και στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου

Με εκβιασμούς και απειλές δεν γίνονται εκπαιδευτικές αλλαγές

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail