Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση με νέα ορμή με βάση και τον αγώνα σε όλο το δημόσιο και την απόφαση για απεργία – αποχή

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 88/ 5-9-2014

 

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε ενωμένοι και ακόμα πιο αποφασισμένοι τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση τόσο την ατομική όσο και της σχολικής μονάδας.

Πιάνουμε το νήμα από τους αγώνες της περσινής χρονιάς που απονομιμοποίησαν πλήρως τα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας και αποκάλυψαν τις πραγματικές στοχεύσεις της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.

Παίρνουμε δύναμη από τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε ο μεγαλειώδης αγώνας των εργαζόμενων σε όλο τον δημόσιο οι οποίοι με συντριπτικά ποσοστά απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης.

Στο Δημόσιο, η συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ προσέγγισε το 100%!!! Ακόμα και σημαντικό ποσοστό Διευθυντών αρνήθηκε να προχωρήσει στον επιμερισμό των ποσοστών. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν παρέδωσε την έκθεση αυτοαξιολόγησης και η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε συνεχείς υποχωρήσεις ως προς την υλοποίηση του Νόμου 4250.

Τώρα μπορεί να ενωθεί το εκπαιδευτικό με όλο το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, με διαδικασίες βάσης και συμμετοχή των εργαζόμενων που μπήκαν στη μάχη σε όλο το δημόσιο.

Αξιοποιούμε την επαναπροκήρυξη της απεργίας –αποχής της ΑΔΕΔΥ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της στις 21 Αυγούστου, η οποία στο εφετείο χαρακτηρίστηκε και κρίθηκε ως κανονική μορφή απεργίας, επεκτείνοντάς την και στην εκπαίδευση.

Η απεργία-αποχή στην εκπαίδευση αφορά:

«Όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)».

Ανάλογη απόφαση στα πλαίσια της εφαρμογής της απόφασης της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε και το ΔΣ της ΔΟΕ.

Με βάση τα παραπάνω, ενημερώνουμε ότι αυτές οι αποφάσεις καλύπτουν όλα τα στελέχη και όλους τους συναδέλφους και με βάση αυτά καλούμε :

  • τους Διευθυντές των σχολείων να συνταχθούν με το εκπαιδευτικό και ευρύτερα το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και να απέχουν από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» (να αρνηθούν να καταθέσουν φάκελο για την αξιολόγησή τους, να μη δεχτούν να αξιολογήσουν και να μην προσπαθήσουν να ανοίξουν φέτος τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης) καλυπτόμενοι απολύτως συνδικαλιστικά και νομικά από την προκηρυχθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ.

  • τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην ενδώσουν στην εθελοντική αξιολόγηση – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ- που οδηγεί στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου με νέες μειώσεις για όλους, στην εξατομίκευση της αμοιβής του κάθε εργαζόμενου, στον ανταγωνισμό μεταξύ τους στο πάγωμα και την οπισθοδρόμηση της βαθμολογικής εξέλιξης. Δε θα υπάρχει για κανένα προοπτική βελτίωσης μέσα από αυτό.

    Επίσης τους καλούμε, ανεξάρτητα από το τι κατέληξε πέρσι το σχολείο τους στην αυτοαξιολόγηση, να ΜΗΝ αποδεχτούν καμιά διαδικασία αυτοαξιολόγησης για τη φετινή χρονιά καλυπτόμενοι πλήρως, συνδικαλιστικά και νομικά, από τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ.

    Δηλώνουμε συμμετοχή στην απεργία – αποχή και δε συμμετέχουμε σε καμία συζήτηση.

    Καλούμε, έστω και τώρα, τα στελέχη (σχ. Συμβούλους και δ/ντες Εκπ.) να ταχθούν με τη μεριά του ζωντανού εκπαιδευτικού κινήματος και να μην προχωρήσουν καμία διαδικασία αξιολόγησης δηλώνοντας συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ.. Διαφορετικά επιβεβαιώνουν πλήρως την απόφαση του κλάδου να τους θεωρήσει ξένο σώμα και να τους αποπέμψει από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών.

    • Καλούμε τη ΔΟΕ να οργανώσει με συγκεκριμένα μέτρα τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων δ/ντών και όλων των συναδέλφων.

    • Ο σύλλογος μας θα προχωρήσει σε συντονισμό με τους άλλους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 9/9 στο Δημαρχείο του Κορωπίου 12:30 να συμμετέχουν στην έκτακτη ΓΣ και στις μαζικές διαδικασίες του συλλόγου και να ενημερώνουν άμεσα το ΔΣ του συλλόγου για όποια προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης ή όποιο άλλο πρόβλημα υπάρχει στο σχολείο τους.

  • ypografes syllogos

 

  • Επισυνάπτεται (δείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου)

    1. το εξώδικο της προκήρυξης της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

    2. η σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ

     

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail