ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ’

5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές και είναι άγνωστο ακόμη πώς θα καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς για ακόμη μια χρονιά η κυβέρνηση, υλοποιώντας την πολιτική της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας εκπαίδευσης δεν πραγματοποίησε κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια αποχώρησαν συνολικά, λόγω συνταξιοδότησης, 9.000 εκπαιδευτικοί και στη θέση τους έχουν διοριστεί μόνο 278, αναλογία 1/ 32. Κατά συνέπεια στον χώρο της εκπαίδευσης δεν τηρείται ούτε η αρχική μνημονιακή δέσμευση για  μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ούτε η μεταγενέστερη του μεσοπρόθεσμου για μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις. 

Ο Κλάδος με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ απαιτεί και αγωνίζεται για:


•   Μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων.
 
•    Την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των λειτουργικών θέσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•    Τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στα Δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ).
Επιπλέον, καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που με τις επιλογές της, σχετικά με τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, δείχνει πως γι’ άλλη μια σχολική χρονιά προσπαθεί με αλχημείες και υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων να καλύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Με τις συγκεκριμένες επιλογές οδηγούμαστε σε υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων και νέες «τεχνητές» υπεραριθμίες στα σχολεία και στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών.

  • Ανατροπή του πλαισίου για την αξιολόγηση-χειραγώγηση που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με βάση και τα νέα δεδομένα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ.

Κανείς μας δεν μπορεί να εφησυχάζει, μόνο ο αγώνας με μαζικότητα και με ευρείες συμμετοχικές πλειοψηφίες στις δράσεις που οργανώνονται μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.


Ως εδώ η συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου! Μόνιμοι διορισμοί για τις πραγματικές ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail