Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Print Friendly, PDF & Email

Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ’

2 Μαΐου 2014

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της στοχοποίησης του δημόσιου τομέα και του συνόλου του εργατικού κόσμου, επιδιώκοντας να διαγράψει ακόμα και αυτά τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει από τις αντεργατικές πολιτικές που ακολουθούνται. Η κατεύθυνση της πλήρους αποδιοργάνωσης κάθε έννοιας εργασιακών σχέσεων και εργασιακών δικαιωμάτων είναι δεδομένη. Όλο το φάσμα που έχει σημείο αναφοράς την «κοινωνική πολιτική» ξηλώνεται μέρα με τη μέρα.

Η εκπαίδευση ως ένας βασικός πυλώνας αυτού του τομέα της πολιτικής πλήττεται βάναυσα.

  • Η προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας να επιβάλλει την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση ως ένα σκαλοπάτι για την αξιολόγηση-χειραγώγηση που έρχεται από τον Σεπτέμβριο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με εκφρασμένη την αντίθεση ολόκληρου του Κλάδου απέναντι σε αυτή τη διαδικασία, η οποία εκδηλώθηκε και εκδηλώνεται με συγκροτημένο και ενιαίο τρόπο. Μια διαδικασία που όχι μόνο δεν είναι ξεκομμένη αλλά απεναντίας συνδέεται με ολόκληρο το πλαίσιο της επίθεσης που δεχόμαστε.
  • Διαρροές πως από την 1/1/14 θα υπάρξουν και νέες δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι οποίες είτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είτε όχι, έχουν οδηγήσει ήδη μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας να καταθέσουν άρον-άρον τα δικαιολογητικά για τη συνταξιοδότησή τους αποχωρώντας από την υπηρεσία. Αλήθεια να είναι άσχετο ότι οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από νέους εκπαιδευτικούς, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με μισθούς ελάχιστους που δε θα φτάνουν, για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες;
  • Συνεχιζόμενη στοχοποίηση του εκπαιδευτικού κόσμου, με την πρόθυμη συμβολή και μερίδας των ΜΜΕ, για χίλια δυο πράγματα. Ενώ όλες οι σχετικές συγκριτικές ευρωπαϊκές έρευνες δείχνουν ότι η διάρκεια του ελληνικού σχολικού έτους βρίσκεται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, γίνεται συστηματική παραπληροφόρηση του κόσμου σε μια προσπάθεια να πειστεί για τους «τεμπέληδες έλληνες εκπαιδευτικούς» που θα πρέπει να δουλεύουν περισσότερο. Σε μια εποχή που με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, κενά-ελλείψεις εκπαιδευτικών, τεράστιος όγκος γραφειοκρατικής δουλειάς κ.α.) δε θα λειτουργούσαν τα σχολεία χωρίς το φιλότιμο και το μεράκι του έλληνα δασκάλου.

…Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Δεν υποχωρούμε η συμμετοχή και η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Σας καλούμε:

ü  Στη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ.

ü  Στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα και σε κάθε συνάντηση που οργανώνει ο Σύλλογος, για να συζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση