Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να γίνουν σε μία πράξη με διαμόρφωση ομάδων και κατανομή ωρών που να διασφαλίζει την παραμονή όλων των συναδέλφων στην Αν Αττική και χωρίς μετακινήσεις από Α΄ σε Β΄

Print Friendly, PDF & Email

 ΑΠ: 169/ 22-8-2019                              Προς:  Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής,  αιρετούς ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, Συλλόγους Π.Ε. Αν. Αττικής, τα μέλη

Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να γίνουν σε μία πράξη με διαμόρφωση ομάδων και κατανομή ωρών που να διασφαλίζει την παραμονή όλων των συναδέλφων στην Αν Αττική και χωρίς μετακινήσεις από Α σε Β

Διαφωνούμε με την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΠΥΣΠΕ να προχωρήσει στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι στη διάθεση σε δύο δόσεις. Η περσινή εμπειρία έδειξε ότι τελικά η εκρεμμότητα της συμπλήρωσης κατέληξε όχι στο να εξυπηρετηθούν τα σχολεία που είχαν τοποθετημένο εκπιαδευτικό ειδικότητας ούτε και οι συναδελφοι καλύπτοντας το ωράριο τους. Είχαν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία αφού κατέληξαν να συμπληρώνουν όλες τις “τρύπες” που δημιουργούνταν σε πρωινό ωράριο στην πορεία σε άλλα σχολεία στραγγιζοντας και την τελευταία ώρα των συναδέλφων αφήνοντας τα σχολεία χωρίς ειδικότητες στα ολοήμερα. Αποδείχτηκε ότι η επιμονή της τοποθέτησης των συναδέλφων σε δόσεις εξυπηρετεί τη λογική των περικοπών και των ελάχιστων προσλήψεων αναπληρωτών.

Η εμπειρία από την πλειοψηφία στα ΠΥΣΠΕ δείχνει τη διαμόρφωση όρων για τοποθέτηση σε μία πράξη. Η διαμόρφωση ομάδων πρέπει να γίνει με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε να περιορίζει τις πολλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και να καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου τοποθέτησης. Επισημαίνουμε ότι βάσει των κενών όπως αυτά δόθηκαν από τη διεύθυνση Αν. Αττικής (26/8/19) δόθηκαν 53 κενά ΠΕ 06 για 66 εκπαιδευτικούς και 73 κενά ΠΕ 11 για 66 εκπαιδευτικούς. Υπάρχει περίπτωση να μείνουν συνάδελφοι χωρίς τοποθέτηση ;!!!

Είχαμε και πέρσι καταθέσει πρόταση ως σύλλογος να διαμορφωθούν ομάδες με υπολογισμό των ωρών μαθήματος ειδικότητας και επιπλέον 2-4 ωρών για συμπλήρωση ωραρίου με άλλο έργο (ενισχυτική διδασκαλία, ολοήμερο, διοικητικό έργο κλπ) ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι θα παραμείνουν με σχολείο στην Αν. Αττική και θα περιοριστούν οι πολλές μετακινήσεις συναδέλφων και δε θα φτάσουμε σε μετακινήσεις από την Α’ περιοχή Αν Αττικής στη Β΄. Αυτό ζητάμε να γίνει και φέτος.

Σε κάθε περίπτωση οφείλει το ΠΥΣΠΕ να ανακοινώσει το σύνολο των κενών και των λίγων ωρών και με βάση τη δήλωση των συναδέλφων να διαμορφωθούν οι τοποθετήσεις σε μία πράξη μέσα στο ΠΥΣΠΕ παίρνοντας υπ όψη όλα τα παραπάνω.

Ως Σύλλογος είχαμε πέρσι συμμετάσχει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργηθηκαν από τις τοποθετήσεις. Καλούμε το ΠΥΣΠΕ να προχωρήσει στις τοποθετήσεις με βάση τις προτάσεις του συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόντες στην υποστήριξη όλων των δίκαιων αιτημάτων των Συναδέλφων και θα αντιπαλέψουμε μια λογική περικοπών που θα κάνει “λάστιχο” τους συναδέλφους για να καλύψουν κενά με τις λιγότερες προσλήψεις.

Η πρόεδρος                                                                                        Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                         Γιάννης Ρούπας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail