Να γίνουν οι τοποθετήσεις των ειδικοτήτων σε μία πράξη όχι σε δόσεις!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

   29/8/19          

Βάσει των κενών όπως αυτά δόθηκαν από τη διεύθυνση Αν. Αττικής (26/8/19) είναι αποκαλυπτικό ότι δόθηκαν  53 κενά ΠΕ 06 για 66 εκπαιδευτικούς και 73 κενά ΠΕ 11 για 66 εκπαιδευτικούς.

Συμπερασματικά για τους ΠΕ 06-Αγγλικών ακόμη και αν κάποιοι αποσπαστούν σε υπηρεσίες, τελούν σε μακροχρόνιες άδειες  πρέπει να δεσμευτεί το ΠΥΣΠΕ ότι ΔΕ θα υπάρξουν συνάδελφοι χωρίς σχολείο πρώτης τοποθέτησης. Ακολούθως έρχονται οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ που βρίσκονται ήδη στην διάθεση της Δ/νσης.  

Η τακτική της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ με τη σύμφωνη γνώμη του ενός  αιρετού ( ΠΑΜΕ)  προβληματίζει για τη σκοπιμότητά της όταν η περσινή εμπειρία με τις αυθαίρετες μετακινήσεις  δείχνει ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις συμπληρώσεις στη συνέχεια.  H τοποθέτηση σε δόσεις εξυπηρετεί τη λογική της  διοίκησης να βάζει με το σταγονόμετρο τις ώρες για να μην περισσέψει καμιά λες και δε θα τη συμπληρώσει ο συνάδελφος με άλλο έργο. Ωστόσο και στην πρόταση του αιρετού ΠΥΣΠΕ για δημιουργία ομάδων δε διασφαλίζεται ότι θα υπάρχουν ομάδες αντίστοιχες των εκπαιδευτικών αλλά και ποιες ώρες  θα καλύψουν οι 9 εκπαιδευτικοί αγγλικών που είναι ήδη αποσπασμένοι στην Αν. Αττική. Αν οι υπολογισμένες ώρες στις ομάδες αφορούν αμιγώς το γνωστικό αντικείμενο είναι βέβαιο ότι είτε θα μετακινηθούν χωρίς δήλωση τους συνάδελφοι στη Β΄ Ανατολικής Αττικής (βάσει προηγούμενης εμπειρίας)  είτε θα καταλήξουν όπως καποιοι/ες και σε προηγούμενα χρόνια να καλύπτουν αποκλειστικά το ωράριο τους σε 2-3 ολοήμερα σχολεία.

Kαλούμε   το ΠΥΣΠΕ να διαμορφώσει ομάδες σχολείων   παίρνοντας υπ΄ όψη το συνολικό αριθμό που πρέπει να τοποθετηθεί ώστε να μην περισσεύει  κανένας στην Αν. Αττική    διαθέτοντας ανάλογα από 2-4 ώρες περισσότερες στα σχολεία τους εκπαιδευτικούς.  Τουλάχιστον οφείλουν να αναρτηθούν όλα τα κενά των γνωστικών αντικειμένων αγγλικών, φυσικής αγωγής, όλων των σχολείων ώστε οι συμπληρώσεις να γίνουν σε ένα ΠΥΣΠΕ με βάση τις προτιμήσεις των συναδέλφων σε όλα τα κενά (και των λιγότερων ωρών) και να μην βρεθούν σχολεία και συνάδελφοι σε μόνιμη εκκρεμότητα και αναμονή για το πότε και πως θα συμπληρώσουν ωράριο.  

Απαιτούμε για όλους τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων  να μη μετακινούνται σε άλλη σχ. μονάδα  από 3 ώρες και κάτω. Η ανάθεση ενισχυτικής διδασκαλίας επιμένουμε ότι πρέπει να αφορά και τους συναδέλφους αγγλικών με υποστήριξη  των μαθητών στο τμήμα αγγλικών που ανήκουν. Επίσης μπορούν να καλύψουν τις ώρες αυτές στο σχολείο που έχουν τοποθετηθεί.

Αν αποδεχθούμε τη βάση των 10 ωρών της διοίκησης για τους αγγλικών και 12 ωρών για τους γυμναστές πρέπει να απαιτήσουμε και οργανικές θέσεις είτε για τα σχολεία που δεν έχουν καθόλου οργανικές θέσεις π.χ.  2ο Αναβύσσου χωρίς αγγλικών είτε 2η οργανική για τα σχολεία που έχουν πάγια ανάγκη πάνω από 10 ώρες.

Στα πλαίσια της ισονομίας και της ισότητας

Να διασφαλίσει το ΠΥΣΠΕ με τη διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου,  σε όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ( ΠΕ 79.01, ΠΕ 86 και ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ 07)  με οργανική θέση που προτίθενται να διεκδικήσουν θέσεις α΄ ή β΄ υποδιευθυντή την εξ ολοκλήρου διάθεση στις σχ. μονάδες οργανικής τους.

Να γίνουν οι συμπληρώσεις ωραρίου σύμφωνα με τις δηλώσεις των συναδέλφων εφόσον διασφαλιστεί ότι έχουν ειδοποιηθεί και έχουν αποστείλει όλοι  δήλωση προτίμησης  και  όχι αυθαίρετα καθώς ακόμη τελούμε σε περίοδο διακοπών.  

Οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11- ΠΕ06

Απαιτούμε άμεση ίδρυση οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν στη διάθεση ( ΠΕ06 & ΠΕ11)  ενώ   καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων μας τα τελευταία χρόνια. Μόνο άμα δοθούν οργανικές θα σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία κάθε χρόνο!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail