Κινητοποίηση στο Υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 23/05 στις 13:30

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 156/ 19-5-2019                   Προς: τα μέλη, ΔΟΕ , Συλλόγους Π.Ε., ΕΛΜΕ                                                         

 

Συνεχίζουμε δυναμικά – αγωνιζόμαστε συλλογικά!

Μαζικοί μόνιμοι Διορισμοί – Διορισμός όλων των αναπληρωτών     Δεν σταματάμε τον αγώνα.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 23/05 στις  13:30

Στάση εργασίας από 1-3 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου

Σε συνέχεια όλων των ανακοινώσεων, κινητοποιήσεων και της τελευταίας απόφασης της Γενικής συνέλευσης  για τον τρόπο διορισμού των αναπληρωτών.

Διεκδικούμε άμεσα: Την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο!

Για την προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής (3ΕΑ/2019).

Επισημαίνουμε ότι δε συνδέεται με κανέναν τρόπο με μόνιμους διορισμούς. Πουθενά δεν αναφέρεται καμία νομική δέσμευση για αυτό. Αυτό που κάνει είναι να εφαρμόζει αρχικά στην ΕΑΕ το προσοντολόγιο για την κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης αναπληρωτών, απαξιώνοντας πλήρως βασικό πτυχίο και προϋπηρεσία, θεσμοθετώντας τον ατομικό ανταγωνισμό, την αξιολόγηση, και την αγορά μοριοδοτούμενων προσόντων μέσω της Ειδικής Αγωγής. Όταν αυτοί κυρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν σίγουρα για τις προσλήψεις αναπληρωτών (εφόσον είναι εντός προθεσμιών) και το διορισμό μονίμων διορισμών μόνο ΕΦΟΣΟΝ και ΟΠΟΤΕ γίνουν αυτοί.

Όμως μπορεί οι διορισμοί να είναι για το μέλλον αλλά το νέο σύστημα πρόσληψης με το προσοντολόγιο είναι για τώρα!  Με την χρήση κριτηρίων (επιστημονικά, κοινωνικά κλπ.) η Κυβέρνηση χτυπάει την προϋπηρεσία και ανακυκλώνει την ανεργία απολύοντας πολλούς συναδέλφους.

Για τη Γενική Παιδεία

Είναι δεδομένο ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών της επόμενης χρονιάς θα γίνουν με τους παλιούς πίνακες, δηλαδή όπως ήταν διαμορφωμένοι την ημέρα της ψήφισης (Ιανουάριος 2019), καθώς «οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν». Σύμφωνα με το ν.4589 (προσοντολόγιο), αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσμετρηθεί η φετινή προϋπηρεσία, ούτε να καταθέσουν αίτηση οι νέοι απόφοιτοι, για τους οποίους κατά τα άλλα τόσο πολύ κόπτονται. Και αν οι αγώνες μας έχουν αποκρούσει  την εφαρμογή του προσοντολογίου, η μη-προσμέτρηση της φετινής προϋπηρεσίας είναι καθαρό αποτέλεσμα του ν.4589 του Γαβρόγλου και κανενός άλλου, νόμο στον οποίο εναντιωθήκαμε  και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε.

Παλεύουμε για:

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο. Άμεσος διορισμός ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία της περσινής και φετινής σχολικής χρονιάς. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αναγνώριση της φετινής προϋπηρεσίας για όλους και για τους αναπληρωτές που εργάστηκαν για πρώτη φορά και κινδυνεύουν να μείνουν στον πίνακα με μηδενική προϋπηρεσία .

-Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να  πάρει ανάλογη απόφαση για την Πέμπτη 23/5/19 και συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Προκηρύσσουμε 1-3 ώρες στάση εργασίας για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο στις 13:30 στο Υπουργείο παιδείας. Τη στάση εργασίας μπορεί να κάνει χρήση κάθε συνάδελφος – όσες ώρες χρειάζεται – ανάλογα με το διδακτικό του πρόγραμμα (π.χ. τελευταίες ώρες στο πρωινό πρόγραμμα ή πρώτες στο ολοήμερο) προκειμένου να διευκολυνθεί για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 23/5/19 στην κινητοποίηση

 

                                                                      Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                                                                   Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                                     Γιάννης Ρούπας

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail