Αποφάσεις και ψηφίσματα Γενικής Συνέλευσης 14/05/19 -Διεκδικητικό πλαίσιο: Για τους διορισμούς -Συμμετοχή στην κινητοποίηση 23/5 #Απεργία αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία# Για δίχρονη προσχολική#Για οργανικές θέσεις# Ειδική αγωγή –ΟΕΥΜ

Print Friendly, PDF & Email

Η Γ.Σ.  καταψήφισε τα πεπραγμένα της ΔΟΕ  και ζήτησε να αποσυρθεί η προσωρινή ΗΔ που κατέθεσε το ΔΣ της ΔΟΕ   για την 88η ΓΣ του κλάδου καθώς :

  • Δεν λέει κουβέντα για το προσοντολόγιο και την ειδική αγωγή.
  • Αποδέχεται βασικές πλευρές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
  • Αποδέχεται πλήρως της αξιολόγηση του σχολείου, του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.

Καλούμε άμεσα το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποσύρει την εισήγηση του για την προσωρινή ημερήσια διάταξη της 88ης Γ.Σ. του κλάδου και να την αναδιαμορφώσει με βάση τις ανάγκες της περιόδου.

Να μπει ξεκάθαρα και διακριτά το ζήτημα της απόσυρσης του προσοντολογίου και μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προυπηρεσία. Η ΔΟΕ να εισηγηθεί απεργία-αποχή, να την ψηφίσει και να προετοιμάζει τον κλάδο για τη σκληρή μάχη που έρχεται.

Επίσης, διακριτά πρέπει να μπουν ως θέματα στην ΗΔ τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ :

Για τους διορισμούς  & Συμμετοχή στην κινητοποίηση 23/5   ΕΔΩ

Το Δεκέμβρη του 2018, το Υπ. Παιδείας ανακοινώνει το περίφημο «προσοντολόγιο Γαβρόγλου», δηλαδή την αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών (και υποτιθέμενων διορισμών) και ανακατανομής των πινάκων με βάση τη μοριοδότηση «προσόντων», απαξιώνοντας εντελώς βασικό πτυχίο και προϋπηρεσία.

ΓΕΝΑΡΗΣ  2019 Ψήφιση του νόμου 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών.

Το αίτημα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που γέμισαν τους δρόμους τον Γενάρη παραμένει επίκαιρο και απαιτούμε εδώ και τώρα την πραγματοποίησή του! Απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση και μη εφαρμογή του προσοντολόγιου – νόμου 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών.

Όσον αφορά στη Γενική Παιδεία είναι δεδομένο ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών της επόμενης χρονιάς θα γίνουν με τους παλιούς πίνακες, δηλαδή όπως ήταν διαμορφωμένοι την ημέρα της ψήφισης (Ιανουάριος 2019), καθώς «οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν». Σύμφωνα με το ν.4589 (προσοντολόγιο), αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσμετρηθεί η φετινή προϋπηρεσία, ούτε να καταθέσουν αίτηση οι νέοι απόφοιτοι, για τους οποίους κατά τα άλλα τόσο πολύ κόπτονται

Όσον αφορά στην προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής (3ΕΑ/2019), το πρώτο πράγμα που πρέπει να επισημανθεί και να έχουμε υπ’ όψιν είναι ότι δε συνδέεται με κανέναν τρόπο με μόνιμους διορισμούς. Πουθενά δεν αναφέρεται καμία νομική δέσμευση για αυτό.

Συμμετέχουμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 23/05 στις  13:30.

Για απεργία αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία  ΕΔΩ

Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου επικαιροποίησε την απόφαση του Δ.Σ.  την Κοινή διακήρυξη Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

ΓΙΑ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ   ΕΔΩ

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων  ενεργειών του συλλόγου μας για τη θεμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής η η  Γ.Σ  του συλλόγου Κ. Σωτηρίου συνεχίζει αποφασιστικά  τον αγώνα για καθολική εφαρμογή με αξιοπρεπείς όρους για το δικαίωμα όλων των παιδιών από 4-6 στην εκπαίδευση. Μετά και τις καταγγελίες του συλλόγου προς το Δήμο Σαρωνικού για την ανεύθυνη στάση του να μην προχωρήσει  στην εξασφάλιση όλων των αναγκαίων αιθουσών για τα επιπλέον παιδιά 4 χρόνων που θα έρθουν στο νηπιαγωγείο υποχρεωτικά, καταστρατηγώντας το δικαίωμα τους στη δωρεάν αξιοπρεπή πρόσβαση την προσχολική εκπαίδευση ο σύλλογος θα προχωρήσει σε παραστάσεις σε όλους του Δήμους ευθύνης του προκειμένου να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή της δίχρονης.

ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ   ΕΔΩ

Να ακυρωθεί ο πίνακας που κατέθεσε το ΠΥΣΠΕ και να κατατεθεί   νέα εκτίμηση έστω και εκπρόθεσμα με βασικό αίτημα  νέες οργανικές που πρέπει να δημιουργηθούν για να μην υπάρχει ούτε ένας, ούτε μια συνάδελφος  χωρίς οργανική προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ –ΟΕΥΜ  ΕΔΩ  ΕΔΩ

Οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν σε συνεδριάσεις και συγκρότηση των τριμελών ομάδων. Να συνεχίσουν να καταθέτουν τις περιγραφικές αξιολογήσεις προς τα ΚΕΣΥ και να εγκρίνουν τη φοίτηση των μαθητών στα ΤΕ όπως έκαναν μέχρι τώρα.

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΙΑ ΣΜΗΛΙΟ

Συμπληρωματικά των παραπάνω αποφάσεων το διεκδικητικό πλαίσιο που υπερψηφίστηκε  στη Γ.Σ. περιλαμβάνει τα πάγια και επίκαιρα αιτήματα :

  • Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα σε 1:15 στο Νηπιαγωγείο και στις Α’ και Β’ τάξεις  και 1/20  από Γ’ έως Στ΄. Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος σχολείου και νηπιαγωγείου. Κανένα τμήμα, πρωινό ή ολοήμερο, χωρίς το δάσκαλό του – όχι στην κατάργηση του δάσκαλου τάξης. Κατάργηση του ΠΔ 79
  • Λέμε όχι στο μνημονιακό σχολείο είτε με την παλιά είτε με τη νέα του μορφή. Όχι στο φθηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς, του κατακερματισμού της γνώσης και των αντικειμένων, των ταξικών φραγμών.
  • Ετήσια επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Επαναλειτουργία της μετεκπαίδευσης.
  • Ένα δάσκαλο για κάθε τμήμα Υποδοχής (ΖΕΠ) –Ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο πρωινό σχολείο με πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία, ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής .
  •  Επαναλειτουργία με ουσιαστικούς  όρους της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία.
  • Όχι στο «πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας». Όλες οι απαραίτητες σπουδές στις επιστήμες της αγωγής και τα επιστημονικά πεδία να ολοκληρώνονται εντός του κύκλου των βασικών προπτυχιακών σπουδών και να εξασφαλίζουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ – 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης για διορισμούς, προσλήψεις, ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων των σχολείων, για σίτιση,  υγεία, μεταφορά των μαθητών.
  • Αγωνιζόμαστε για Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 αποκλειστικά  στο δημόσιο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του 14χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.
  • Αυξήσεις τώρα στους μισθούς. Όχι στη σύνδεση μισθού – «προσόντων» – αξιολόγησης. Όχι στη διαγραφή εργασιακού χρόνου. Κανένας «κόφτης» στο μισθό μας. Όχι στη φοροληστεία.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμου και όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους.  Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.
  • Σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους παλεύουμε ενάντια στη φορολεηλασία, τα χαράτσια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, το  ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία – υγεία – ασφάλιση -ρεύμα και νερό.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail