Επέτειος των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 98- 4/12/18                         Προς : τα μέλη, ΔΟΕ, Ενώσεις & συλλόγους γονέων

 

Δέκα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα που έφερε στο προσκήνιο την κρατική καταστολή και τρομοκρατία στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η δολοφονία του Αλέξη ξεχείλισε το ποτήρι και το Δεκέμβρη του 2008 έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, ανέργους και εργαζόμενους με βασικό σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες». Η οργή ενάντια στην καταστολή αντανακλούσε την οργή ενάντια στην στέρηση της νεολαίας βασικών δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά, την ελευθερία στο όνομα του κέρδους των τραπεζών και του κεφαλαίου. Ήταν μια κραυγή που έκφραζε τη διάθεση να βγει η νεολαία στο προσκήνιο και να πάρει την τύχη στα χέρια της.

Σήμερα η πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου συνεχίζουν την καταστολή και διαλύουν ακόμα πιο σκληρά τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας και όλης της κοινωνίας. Η υπερεκμετάλλευση, η ανεργία, η φτώχεια και η μετανάστευση της νεολαίας, η στέρηση των μορφωτικών δικαιωμάτων και αξιοπρεπούς ζωής, η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που φέρνουν τους ανταγωνισμούς και τον πόλεμο όλο και πιο κοντά, η προσφυγιά και οι ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια, η καλλιέργεια του μίσους ενάντια στους λαούς θέλουν να κάνουν τους νέους και το λαό αναλώσιμους θυσία στο βωμό του κέρδους και των μεγάλων συμφερόντων. Η επίθεση συμπληρώνεται με τον εθνικισμό και το φασισμό που οδηγεί στον εμφύλιο των φτωχών αντί για την αμφισβήτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Θέλουν να μας πείσου ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.Εμείς λέμε η επέτειος των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη να σημάνει ένα νέο προσκλητήριο αγώνα και να ξαναβγούμε στο δρόμο ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, ενάντια στην ΕΕ της ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν – τη ζωή που μας αξίζει.

Όλοι στις 6 Δεκέμβρη στα συλλαλητήρια μαθητών και φοιτητών στις 12μ στα Προπύλαια και νέων και εργαζόμενων στις 5.30μμ στα Προπύλαια. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail