Ενημερωτικό από το 1. “ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ’ για την 92 ΓΣ της ΔΟΕ. 2. Οι τοποθετήσεις στη ΓΣ των αιρετών Αν. Αττικής Γιάννη Ρούπα – Γιάννη Κανελλόπουλου.

Γιάννης Ρούπας: Η πρόταση του “Αυτόνομου Δικτύου” για το Αγωνιστικό Πλαίσιο Δράσης: https://fb.watch/lykfKHhFpR/
Τοποθέτηση του Γιάννη Κανελλόπουλου: https://fb.watch/lykkSOoP1S/

Προχωράμε ενωμένα, μαχητικά, με σχέδιο και πείσμα , με συνέπεια, σοβαρότητα, σχεδιασμό και γνώση για όλα τα θέματα και τη στάση-θέση των υπόλοιπων παρατάξεων, για κάθε ζήτημα! Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στον κλάδο και στο καλύτερο μέλλον της Δημόσιας Παιδείας και των μαθητών/ τριών μας!
Προχωράμε δυνατά!!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

92η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον που διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, ολοκληρώθηκε η 92η Γ.Σ. της ΔΟΕ (27-29 Ιουνίου 2023).

Το «Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών», από την πρώτη στιγμή της έναρξης του συνεδρίου, τοποθετήθηκε σε κάθε διαδικαστικό και ουσιαστικό ζήτημα με δυναμισμό, με σχέδιο, με οργάνωση δείχνοντας ότι είναι παρών στις εξελίξεις διαμορφώνοντας την ατζέντα των θεμάτων και των αποφάσεων του κλάδου καθοριστικά.

Τοποθετήθηκαν μια σειρά από τους αντιπροσώπους μας, σε κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης, στην κριτική πεπραγμένων και θέσαμε ζητήματα που τέθηκαν στο συνέδριο (άλλα ως αποφάσεις και υιοθετήθηκαν κι άλλα ως ψηφίσματα που θα συζητηθούν πλέον στο ΔΣ της ΔΟΕ). Κάθε μέρα του συνεδρίου, στη σελίδα της παράταξης, ανέβαινε το οπτικοακουστικό υλικό με τις τοποθετήσεις μας, τις εισηγήσεις, τις παρεμβάσεις και τις απαντήσεις μας όπου απαιτούνταν. (δείτε όλο το υλικό εδώ: https://www.facebook.com/AutonomoDiktyoEkpaideutikon )

Σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στο Συνέδριο ήταν:

Α) Η απόφαση ως προς τη συλλογική Σύμβαση εργασίας την οποία υπερψηφίσαμε, μετά από τη συμβολή μας σε επιμέρους θέματα.

Β) Η απόφαση για τα οικονομικά που υπερψηφίσαμε, αφού ενσωματώθηκαν από την πλευρά του εισηγητή μια σειρά ζητημάτων που θέσαμε ως παράταξη.

Γ) Η απόφαση για τον Νόμο Χατζηδάκη που κατέθεσε η παράταξή μας και υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων.

Δ) Η απόφαση για τη συνέχιση του αγώνα για την αξιολόγηση, όπου με παρεμβάσεις μας και διαπραγμάτευση με τις άλλες δυνάμεις πετύχαμε να βγει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση.

Ε) Θέσαμε 3 ψηφίσματα :

1) Για την πρόθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

2)  Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

3) Ψήφισμα ενάντια στην επιλογή σχολείου από τους γονείς, κατάργηση της μονιμότητας και επέκταση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

4) Ψήφισμα για το ναυάγιο της Πύλου.

ΣΤ) Το πρόγραμμα δράσης που καταθέσαμε και ουσιαστικά υιοθετήθηκε το πρώτο και τελευταίο σημείο. Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας καμία πρόταση παράταξης δεν ψηφίστηκε αυτοτελώς (η κάθε παράταξη ψήφισε τη δική της πρόταση) επομένως στο αγωνιστικό βγήκαν οι αποφάσεις να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και το ΔΣ της ΔΟΕ θα προχωρήσει σε ενέργειες το επόμενο διάστημα κι από τον Σεπτέμβριο σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων.

Με συνέπεια, σοβαρότητα, σχεδιασμό και γνώση συμβάλλαμε στις αποφάσεις της ΓΣ με το βλέμμα στραμμένο στον κλάδο μακριά από μικροπαραταξιακές λογικές. Δεν εστιάσαμε στις διαφορές που υπάρχουν συνολικά μέσα στις παρατάξεις και που είναι θεμιτές,  αλλά σε όσα μας ενώνουν και με μεθοδικότητα δώσαμε την πολιτικοσυνδικαλιστική μάχη να βγουν  ουσιαστικές αποφάσεις οι οποίες θωρακίζουν τον κλάδο, προστατεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες της επόμενης περιόδου.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την καθοριστική συμβολή μας να βγουν αποφάσεις στα 2 θέματα ημερήσιας διάταξης και άλλες 2 σημαντικές αποφάσεις στο πρόγραμμα δράσης. Η νέα σχολική χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και οι αγώνες μας θα συνεχιστούν.

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους!!!!

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ