Αποφάσεις της Τακτικής Γ. Σ. 27/11/18 :   1. Για το αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης του συλλόγου 2. Για το αίτημα για τους διορισμούς 3. Για ίσα συνδικαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και άδειες των αναπληρωτών-μητρότητα και την υπεράσπιση της αναπληρώτριας μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ 4. Για τις απειλές ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας και των ΝΑΖΙ απέναντι σε εκπαιδευτικούς 5. Για στοχοποίηση εκπαιδευτικών από γονείς 6. Για την ίδρυση οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους ΠΕ 06, ΠΕ11  

Print Friendly, PDF & Email

                Α.Π. : 96/27-11-18                                                                                         Προς : τα μέλη, ΔΟΕ

 

     1.Για το αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης του συλλόγου

  1. Για το αίτημα για τους διορισμούς
  2. Για ίσα συνδικαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και άδειες των αναπληρωτών-μητρότητα και την υπεράσπιση της αναπληρώτριας μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ
  3. Για τις απειλές ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας και των ΝΑΖΙ απέναντι σε εκπαιδευτικούς
  4. Για στοχοποίηση εκπαιδευτικών από γονείς
  5. Για την ίδρυση οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους ΠΕ 06, ΠΕ11

 

  1. Αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης

 Με βάση το  πολιτικό πλαίσιο και όλα τα αιτήματα από τις προηγούμενες αποφάσεις του συλλόγου η Γ.Σ.  αποφασίζει το παρακάτω αγωνιστικό σχέδιο :

  1. Σε περίπτωση ανακοίνωσης του νέου τρόπου πρόσληψης από το Υπ Παιδείας με το προσοντολόγιο θα προχωρήσουμε άμεσα σε καταλήψεις στην περιφέρεια και τις Δ/νσεις σε συντονισμό με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ ενώ καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη απεργίας.
  2. Επιδιώκουμε την οργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το Δεκέμβρη με αφορμή τα παραπάνω.
  3. Είμαστε στην τελική φάση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών στελέχωσης των νέων δομών (Συντονιστών Ε.Ε., Προϊσταμένων ΚΕΣΥ ) και της ανάληψης δράσεων προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο για δημιουργία κουλτούρας αξιολόγησης και την υλοποίηση του νέου νόμου για προγραμματισμό και αποτίμηση – αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση. Είμαστε σε ετοιμότητα και προχωράμε στην προετοιμασία της Απεργίας – Αποχής από τη αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση. Σε συντονισμό με τους συλλόγους και ΕΛΜΕ που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις γι αυτό προχωράμε σε όλα τα μέτρα (κοινή αφίσα, ανακοινώσεις κλπ). Δεν θα επιτρέψουμε κανένα αιφνιδιασμό από το Υπ.  Παιδείας και τα νέα στελέχη (Συντονιστές κλπ).
  4. Συμμετέχουμε στηρίζουμε κάθε διαδικασία συντονισμού Σωματείων και αγωνιστικών συλλογικοτήτων και θα συμβάλουμε στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και πανεργατικής απεργίας στο εργατικό κίνημα ευρύτερα, ενάντια στο παραμύθι της “εξόδου από τα Μνημόνια” και της πρόσδεσης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις πολεμικές δαπάνες για την ικανοποίηση όλων των βασικών αιτημάτων για αυξήσεις με κάλυψη όλων των απωλειών και επιστροφή 13ου – 14ου μισθού  και των δικαιωμάτων (μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών), τη μείωση του εργάσιμου χρόνου , σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους ενάντια στο ξεπούλημα ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.
  5. Ο σύλλογος έχει σταθερά μέτωπο ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο, συμμετέχει σε συντονισμό της δράσης και θα οργανώσει πρωτοβουλίες σ αυτή την κατεύθυνση.
  6. θα πάρει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση ενός μορφωτικού ρεύματος ριζοσπαστικής παιδαγωγικής με παρέμβαση και απεύθυνση στους μαθητές και στην κοινωνία -τοπικά και γενικότερα καθώς και πρωτοβουλίες στο πεδίο του πολιτισμού.

2.  Σχετικά με τα αιτήματα για τους διορισμούς και τον τρόπο πρόσληψης

Η ΓΣ επιβεβαιώνει όλα τα αιτήματα του συλλόγου (προηγούμενες αποφάσεις ΓΣ και ΔΣ) σχετικά με το θέμα αυτό. Μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις (επικείμενες ανακοινώσεις του Υπ Παιδείας)  η ΓΣ του συλλόγου επαναλαμβάνει ότι παλεύουμε για :

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση και την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων με την δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων.

αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο Υπ.  Παιδείας – ΕΕ – ΟΟΣΑ.

Διορισμός όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ. Κατάργηση του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Όχι στο πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας – Όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.

3. Για  ίσα συνδικαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και άδειες των αναπληρωτών-μητρότητα και την υπεράσπιση της αναπληρώτριας μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

Η ΓΣ του συλλόγου επιβεβαιώνει την απόφαση του ΔΣ για το θέμα από της 17/10/18 : Ψήφισμα: Ενάντια στην τιμωρητική διάταξη συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών

Καταγγέλλει το Υπ. Παιδείας που εδώ και 6 μήνες  όχι μόνο δε λύνει το θέμα αλλά επέβαλε και περικοπή των μορίων δύο μηνών στην προϋπηρεσία στη Βαγγελίτσα Δινοπούλου, αναπληρώτρια, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ παρά την παρουσία της στο σχολείο και τη δουλειά της.

Σε ευθεία γραμμή με το Υπουργείο ο Δ/ντής εκπαίδευσης Δυτ Αττικής όρισε, παράνομα κατά παράβαση του ΠΔ 79, τη συνάδελφο ως υπεύθυνη τμήματος όταν είναι γνωστό ότι θα λείπει 9 μέρες το μήνα λόγω συνδικαλιστικής άδειας  που προβλέπει ο νόμος για τα μέλη των ΔΣ των ομοσπονδιών για την άσκηση των συνδικαλιστικών του υποχρεώσεων.

Επιδιώκουν συνειδητά να παρεμποδίσουν την συνδικαλιστική της δράση και να την εκβιάσουν σε παραίτηση. Δε θέλουν να υπάρχει αναπληρωτής στο ΔΣ της ΔΟΕ ιδιαίτερα τώρα που θέλουν να περάσουν την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και βάζουν στο στόχαστρο τους αναπληρωτές.

Καταδικάζουμε ακόμα τη στάση της  ΔΟΕ και των συνδικαλιστικών δυνάμεων  που εδώ και 6 μήνες δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση που να διεκδικεί στην πράξη την απόδοση της άδειας χωρίς την τιμωρητική περικοπή των μορίων προϋπηρεσίας.

Απαιτούμε να χορηγηθεί πλήρη συνδικαλιστική άδεια με πλήρη απαλλαγή στην αναπληρώτρια μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ όπως στους μόνιμους, μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ. Είμαστε αντίθετοι στο να γίνει αυτό με ειδική φωτογραφική διάταξη. Απαιτούμε ο αναπληρωτής/τρια μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ να δικαιούται πλήρη απαλλαγή από τα διδακτικά του/της καθήκοντα με μισθό, ασφάλιση και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας αποκλειστικά για τους πίνακες προσλήψεων και για κανέναν άλλο σκοπό.

Η πραγματική διεκδίκηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων γενικότερα σημαίνει ότι ο αναπληρωτής/τρια που αρρώστησε πάνω από 15 ημέρες θα έχει δικαίωμα στις αποδοχές, στην ασφάλιση, στα μόρια αυτών των ημερών. Σημαίνει ότι η μητέρα αναπληρώτρια θα δικαιούται άδεια επαπειλούμενης κύησης, τους ίδιους 9 μήνες άδειας μητρότητας, με αποδοχές, ασφάλιση και μόρια όπως και οι μόνιμες μητέρες.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για ίσα συνδικαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα και άδειες μονίμων και αναπληρωτών.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την καμπάνια του Συντονιστικού Αναπληρωτών και αδιόριστων για τις άδειες μητρότητας στις αναπληρώτριες συναδέλφους.

Ζητάμε τη διευκόλυνση των αναπληρωτών που είναι εκλεγμένοι σε ΔΣ  εφόσον διορίζονται στη δνση που ανήκει ο σύλλογος όπου είναι εκλεγμένο/η μέλος ο αναπληρωτής/τρια , με ευθύνη της Δ/νσης να διασφαλίζεται η τοποθέτηση του σε σχολείο που ανήκει στο σύλλογο που ήταν εκλεγμένος/η χωρίς υπέρβαση του πίνακα ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

  1. Για τις απειλές ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας και των ΝΑΖΙ απέναντι σε εκπαιδευτικούς

Μετά τις πολλαπλές ρατσιστικές επιθέσεις σε φτωχούς και ανυπεράσπιστους μετανάστες από τα Τάγματα Εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τις επιθέσεις σε αγωνιστές κοινωνικών κινημάτων, πολιτικούς αντιπάλους, τα διάφορα μισαλλόδοξα, αντιδημοκρατικά και σκοταδιστικά κηρύγματα, επιχειρούν τώρα ευθεία παρέμβαση στο σχολεία.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ανησυχία την ένταση της επίθεσης σε εκπαιδευτικούς από κάθε είδους φασιστικούς κύκλους. Με κάθε είδους αφορμές από τις παρελάσεις (1ο Λύκειο Γέρακα – αναλυτική ανακοίνωση από το σύλλογο), τις γιορτές του Πολυτεχνείου και την απόπειρα για εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία και τον Κατσίφα επιχειρείται η ευθεία παρέμβαση αυτών των κύκλων στο περιεχόμενου του σχολείου με μια άνευ προηγουμένου πατριδοκαπηλεία και προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Ταυτόχρονα επιχειρούν την τρομοκράτηση και η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών που προβάλουν την ιστορική αλήθεια και προσπαθούν με συνείδηση να κάνουν τη δουλειά τους στην τάξη.

Διάφοροι ακροδεξιοί και φασιστικοί κύκλοι, η φασιστική εφημερίδα Στόχος, ο Θάνος Τζήμερος ξαναχτύπησαν απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα ο Θ. Τζήμερος ανάρτησε στο facebook βίντεο με μέρος από την γιορτή που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Αριστοτέλης, με τα τμήματά τους της Στ’ τάξης. Πάνω από την ανάρτηση έγραψε «Δάσκαλοι-σκουπίδια, γιορτές-σκουπίδια, η Παιδεία μια απέραντη χωματερή».

Λίγες ώρες νωρίτερα κάποιοι άλλοι, ανέβασαν με πρωτοβουλία τους το συγκεκριμένο βίντεο στο youtube βρίζοντας τους εκπαιδευτικούς γιατί πραγματοποιούν γιορτές για το Πολυτεχνείο μέσα σε κλίμα εθνικιστικής υστερίας και φασιστικών απειλών. Με τον τρόπο αυτό η εκπαιδευτικός Ρέππα Ντίνα, πρόεδρος του Συλλόγου Αριστοτέλης, μία από τις δασκάλες που πραγματοποίησε τη γιορτή καθώς και ο διευθυντής της μίας σχολικής μονάδας Κλουκίνας Λεωνίδας, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ακροδεξιών επιθέσεων με ύβρεις και απειλές.

Οι παραπάνω ενέργειες είναι συνέχεια των δηλώσεων του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο λέγοντας: «Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος».

Είναι συνέχεια της πολιτικής ορισμένων ιδιωτικών σχολείων να μην πραγματοποιήσουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου φέτος, επιδιώκοντας να ξεχαστεί η επέτειος καθώς και το ανατρεπτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου!

Στη Βέροια απίστευτη στοχοποίηση δέχεται συνάδελφος καθηγητής καθώς ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος ανάρτησε φωτογραφία του εκπαιδευτικού με σχόλιο : “Αυτός απειλεί τα παιδιά μας που κάνουν κατάληψη για τη Μακεδονία μας” ενώ άλλη ανάρτηση που αναπαράγει ανύπαρκτα λόγια του, στο FB λέει : “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΎΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΠΑΤΡΙΔΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ”

Καταγγέλλουμε τις απειλές και τις ύβρεις που εκτοξεύονται από ακροδεξιούς φασιστικούς κύκλους, καθώς και αμετανόητους νοσταλγούς της χούντας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή στους συναδέλφους μας. Δηλώνουμε επίσης, ότι κάθε προσπάθεια εκφοβισμού ώστε να σιωπήσει η εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι σε βαθιά αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές ενέργειες, πέφτει στο κενό! Οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού δεν μας τρομοκρατούν.

Όλοι μαζί : πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, καθώς και κάθε εργατικό σωματείο και συλλογικότητα να εκδώσουν αντίστοιχα ψηφίσματα – να σηκώσουμε αποφασιστικό μέτωπο απέναντι στο Φασιμό και ναζισμό, απέναντι στην παραχάραξη της ιστορίας.

Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν υπόκειται σε εκβιασμούς, δεν επηρεάζεται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι εντολοδόχοι του μίσους.

Η μάχη μας για δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία ενάντια στους νοσταλγούς του ναζισμού, του φασισμού και της δικτατορίας του 1967 είναι διαρκής κι ακλόνητη! 

5. Σχετικά με τη στοχοποίηση εκπαιδευτικών από γονείς

Απέναντι στα φαινόμενα στοχοποίησης εκπαιδευτικών από γονείς που πληθαίνουν την περίοδο της κρίσης επιδιώκουμε τη συλλογική στήριξη των συναδέλφων. Σ αυτή την κατεύθυνση καλούμε τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα συνδικαλιστικά και παιδαγωγικά και να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους. Επειδή πολλές φορές οδηγούνται στα δικαστήρια καλούμε να εξετάσει την ενεργοποίηση – αξιοποίηση του ταμείου αλληλοβοήθειας για τη στήριξη αυτή.

6. Σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους ΠΕ 06, ΠΕ11

Για να λάβει οριστικό τέλος η ομηρία των συναδέλφων στη διάθεση πολλά χρόνια  προτάσσουμε το αίτημα ίδρυσης οργανικών θέσεων κοινών ειδικοτήτων.

 

 

Το προεδρείο της Γ.Σ.

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail