ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Print Friendly, PDF & Email
Λευτεριά στο λαό -Ποτέ ξανά φασισμόςΓια όσους με πρόδωσαν με πίσω μαχαιριές, θέλω να ξέρουν ότι σιγά μην κλάψω.
Κι όσοι μ’ απείλησαν με πύρινα δεσμά, θέλω να ξέρουν ότι σιγά μη φοβηθώ.
Killah P

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Ένας χρόνος, επίσης, πέρασε και από τη δολοφονική επίθεση (11/9/2013) ενός άλλου Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Έτσι, ο περυσινός Σεπτέμβρης αποτελεί το μήνα-ορόσημο για τη δολοφονική δράση του ναζιστικού αυτού μορφώματος αφού, από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς μετανάστες, η δολοφονική τους βία περνά, πλέον, και στους Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους του Φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής.

Ένα χρόνο μετά η πολιτική των Μνημονίων, της ανεργίας και του κρατικού αυταρχισμού συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ναζιστική ιδεολογία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, διαμορφώνοντας ένα πολιτικό και ιδεολογικό συνεχές μεταξύ κράτους και παρακράτους. Ένα χρόνο μετά οι “αγανακτισμένοι γονείς” της Χ.Α συνεχίζουν να επιδιώκουν να αποκλείσουν τα παιδιά των μεταναστών από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και να καλλιεργήσουν το μίσος και την εθνικιστική υστερία.

Ως εκπαιδευτικοί της δράσης δεν έχουμε καμιά αυταπάτη, ο φασισμός θα ηττηθεί μόνο από το οργανωμένο λαϊκό- εργατικό κίνημα και τους καθημερινούς αγώνες για ψωμί, παιδεία και ελευθερία. Από ένα μορφωτικό ρεύμα κριτικής συνειδητοποίησης και αλληλεγγύης που θα θέσει στο προσκήνιο τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανάγκες της νεολαίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημοκρατία των κυριαρχούμενων κοινωνικών ομάδων και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ναζισμός δεν έχει καμιά θέση στο δημόσιο σχολείο.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο διήμερο των εκδηλώσεων ενάντια στο ναζισμό-φασισμό την Πέμπτη 18 /9 στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Μιαούλη και την Παρασκευή 19/9 στις 18:00 στη συναυλία-αντιφασιστική εκδήλωση στον ίδιο χώρο. 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κώστας Σωτηρίου” στηρίζει την πρωτοβουλία για την οργάνωση μήνα αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές μας τον Σεπτέμβρη,μέσωτου συντονισμού και άλλων σωματείων, αντιφασιστικών πρωτοβουλιών και τοπικών συλλογικοτήτων. Μέσα από τις δράσεις μας επιδιώκουμε να αποκαλύψουμε τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής ιδεολογίας.

Ο αγώνας δίνεται καθημερινά μέσα στα σχολειά μας.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

• Τετάρτη 17/9: Θεατρική Παράσταση, “Η Όπερα της Πεντάρας” του Μ. Μπρεχτ από το 5ο Λύκειο Νίκαιας, Κερατσίνι, Πλατεία Κύπρου, 7:00 μμ
• Πέμπτη 18/9: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη, 6:00 μμ

• Παρασκευή 19/9: Συναυλία των «Φίλων του Παύλου Φύσσα» στο Σύνταγμα.

• Κυριακή 21/9: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, Κερατσίνι, Πάρκο Σελεπίτσαρι, (Τουρνουά Μπάσκετ 3×3, Αντιφασιστική Συνέλευση, Συναυλία με Βελεσιώτου-Μποφίλιου – Encardia – Υπεραστικοί, workshop)

Ακόμα:

Με σχετική ανακοίνωσή τους στο facebook, στο αντίστοιχο event εδώ, η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα καλούν σε ένα διήμερο μνήμης που θα κορυφωθεί με μία μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών στο Σύνταγμα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“ΕΜΕΙΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ”KILLAH P” ΦΥΣΣΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Δεν Ξεχνάμε ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ— 14:00-15:00 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. 15:00-16:00 ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΑΣ. 18:00 ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΡΕΙΑΣ. —
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ— 17:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΝΑΡΞΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
Στη συναυλία μέχρι στιγμής θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Killah P (E-13/ΝΤΟΠΑΖ 18120) Άλλος κόσμος, Γιοκαρίνης Γιάννης, Γραμμένος Σπύρος, Ζιώγαλας Νίκος, Κακό Συναπάντημα, Λορίδης Περικλής & Εραστές του Ονείρο,υ Μίχος Αλέξανδρος, Νικολάου Γιάννης & Λαθρεπιβάτες, Ναουσανάκης Πέτρος, Πουλικάκος Δημήτρης ,Ρίζος Απόστολος, Σπυριδούλα Στόκας, Μπάμπης Σαγρής, Τάσος (ποίηση) Υπόγεια Ρεύματα ,Χαρούλης Γιάννης ,12 microcuts circassian eden demise Furor Human ,Magic de Spell ,mr Highway band ,One leg mary, Panx Romana, Rat race ,Rita Moss ,Semen of the sun, The last Drive,Vlastur full band Loyal t & bboys (tribute appearance) και άλλοι καλλιτέχνες έκπληξη…
Πηγή: www.musicpaper.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Killah P – Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ (ENG Subs) [Παύλος Φύσσας]

https://www.youtube.com/watch?v=qUVGzyrUmgA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail