ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ PISA στον σύλλογό μας αλλά και σε δεκάδες σχολεία Πανελλαδικά

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 213/10-5-23                                                 Προς: τα μέλη μας, ΔΟΕ, Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 2ου  Δ.Σ. Καλυβίων, Ένωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού, Δ/νση Π.Ε.  Αν. Αττικής

 

Μεγάλη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος η ακύρωση των εξετάσεων PISA σε δεκάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων και της μαζικής αποχής μαθητών και γονιών. Οι εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα αψήφησαν τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου, την αγωγή για ακόμα μια χρονιά της Κεραμέως στην στάση εργασίας που προκήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις απειλές Κόπτση με το κατάπτυστο έγγραφο που έστειλε στα σχολεία, και συμμετείχαν στην κηρυγμένη στάση εργασίας των σωματείων και της ΑΔΕΔΥ.  Η δημιουργική λογιστική του ΥΠΑΙΘ για 21  σχολεία που δε συμμετείχαν !!! δηλ. δεν κατέβασαν τα θέματα,  καταρρίπτεται από την δημόσια ανακοινωμένη εικόνα των μη συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, μαθητών, σχ. μονάδων σε όλη την Ελλάδα.   Στην Αττική η ακύρωση άγγιξε πολύ μεγάλα ποσοστά, σε πολλά σωματεία η ακύρωση ήταν καθολική ενώ δεν έλειψαν ευτράπελα με συμμετοχή ελαχίστων μαθητών στη διαδικασία.

Στο σύλλογό μας  ακυρώθηκαν οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για το 2ο Δ.Σ. Καλυβίων  καθώς:

  • Η πλειοψηφία των γονιών (μετά από δια ζώσης ενημερώσεις και γράμμα του συλλόγου μας), συντασσόμενη με τον αγώνα των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, απείχαν από τη διαδικασία . Μόνο 3 μαθητές της Στ΄ τάξης από τα 2 τμήματα προσήλθαν σήμερα 10/5/23 στο σχολείο.

 

  • Το σύνολο των εμπλεκόμενων, στη διαδικασία Pisa, εκπαιδευτικών δήλωσε στάση εργασίας!

Ο σύλλογός μας ήταν και σήμερα εκεί στο πλάι των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Μοιράσαμε το γράμμα στους γονείς και των υπόλοιπων τάξεων! Μιλήσαμε μαζί τους. Δεσμευτήκαμε να είμαστε στο πλευρό τους σε όλους τους αγώνες για το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους  μας στο 2ο Δ.Σ. Καλυβίων και τους γονείς  της Στ ΄τάξης που σήκωσαν με επιτυχία το βάρος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στο σύλλογο μας καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την άμεση ανταπόκρισή του στα καλέσματα και τις ενημερώσεις τους συλλόγου μας. Την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σαρωνικού για την άμεση ανταπόκριση και την παρουσία  τους στην ενημερωτική μας συνάντηση.   Αποδείξαμε  ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα αποφασισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αντί να ενσκήψουν στα χρόνια και υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης, διογκωμένα απ’ τη δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση και τα τρία χρόνια πανδημίας που συσσώρευσαν μαθησιακές ελλείψεις, απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία να σιωπήσουν μπροστά στην απόφασή τους να εντείνουν τους φραγμούς και αποκλεισμούς, συμπληρώνοντας κομμάτι κομμάτι το παζλ του εμπορευματοποιημένου, φθηνού, αποσπασματικού κι αποκομμένου απ’ τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, σχολείου με τα εξεταστικά φίλτρα της Pisa, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ.

 

Σε όλα αυτά απαντάμε με τον μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα μας και τη σθεναρή αντίσταση μας απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο της χαράς, της δημιουργίας και των ίσων δικαιωμάτων.

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο

Θέλουμε σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail