📣Συμμετέχουμε στις 15 Απριλίου 2021 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα 1μμ στα Προπύλαια # 1-3 ώρες στάση εργασίας από το Σύλλογο

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 203/13-4-21                                                             Προς:  τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Έχει γίνει πια φανερό σε όλους. Η διαχείριση από την κυβέρνηση της πανδημίας δεν είναι απλά λαθεμένη. Είναι βαθιά αντιλαϊκή και εγκληματική!

Κλείνουμε ένα χρόνο πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί εγκληματικά για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την εργασία και τις κοινωνικές ανάγκες και  κρατώντας σε συνθήκες εγκλεισμού την κοινωνία. Δεν παίρνει κανένα μέτρο αποσυμφόρησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με ΜΕΘ και εξοπλισμό  ούτε προβαίνει στις απαραίτητες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Αρνείται να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να φροντίσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να φτιάξει ΜΕΘ, να επιτάξει άμεσα-χωρίς αποζημίωση- τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας, την ώρα που δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ

 

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ΝΔ για την ΠΑΙΔΕΙΑ

 

  • Ανακοινώνει το άνοιγμα των Λυκείων, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο, ακριβώς όπως έκλεισαν,  με τεράστιους κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς! Απλά ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των σχολαρχών που θέλουν να διασφαλίσουν δίδακτρα!
  • Εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων όπως απαιτούμε εδώ και ένα χρόνο (15 μαθητές στην τάξη, εξεύρεση αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικών-καθαριστριών-σχολικών νοσηλευτών, μαζικά-επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ κ. α.)
  • Προχωρά στη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων ( 25 μαθητές ανά τμήμα!!)
  • Αποσύρει την ευθύνη του κράτους από κάθε υποχρέωση παροχής στο λαό και η μεταφορά όλης της ευθύνης σε αυτόν. Από την ατομική ευθύνη, πήγαμε στα self-test.
  • Ανακοινώνει το καταφανώς αναγκαίο μέτρο να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο-Λύκειο, μετά από τόσους μήνες αναστολής λειτουργίας των σχολείων και τηλε-«εκπαίδευσης», που δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, με χιλιάδες μαθητές να αποκλείονται και τις κοινωνικές-ταξικές ανισότητες να οξύνονται, με τα εκπαιδευτικά-μαθησιακά κενά να γιγαντώνονται
  • Επιμένει στη δραματική μείωση εισακτέων μέσω των βάσεων εισαγωγής.
  • Επιμένει στο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας με την επιχειρηματική λειτουργία και τις διαγραφές φοιτητών και την καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική. Έχουμε υποχρέωση να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για εμάς και τους μαθητές μας.

Δε θα επιτρέψουμε να υπάρξουν «χαμένες γενιές»! Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας και της κρίσης!

 

  • Διεκδικούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, τουλάχιστον ανά βδομάδα, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Μαζικοί εμβολιασμοί εκπαιδευτικών. Επίσπευση διαδικασιών!
  • Τώρα μέτρα για τα ειδικά σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας
  • Διεκδικούμε μικρά -ολιγομελή τμήματα! ΟΧΙ στα 25 αρια τμήματα του κινδύνου διασποράς αλλά καιτης υποβάθμισης της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για κάλυψη επιπλέον τμημάτων. Πρόσληψη προσωπικό καθαριότητας και υποδομές με νέες σχολικές αιθουσες για σπάσιμο των τμημάτων.
  • Να καταργηθεί η απαράδεκτη σύμβαση με την CISCO των 2 εκ και της παράδοσης των δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Αναπροσαρμογή και μείωση της ύλης
  • Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να σταματήσει τώρα κάθε σχετική διαδικασία με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.
  • Να αποσυρθεί, να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό θεσμικό πλαίσιο.
  • Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα της σχολικής ζωής. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το ΦΕΚ για τον Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.
  • Να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της παιδείας. Έκτακτη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
  • Όχι στα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δεν τα αναγνωρίζουμε!
  • Έξω τώρα η αστυνομία από τα ΑΕΙ. Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021.
  • Να μην πληρώσει η νεολαία τις συνέπειες της πανδημίας: Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά. Περαιτέρω μείωση της ύλης των Πανελλαδικών. Όχι στη μείωση των εισακτέων.
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας. Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία). Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου.

Αγωνιζόμαστε για να παραιτηθεί η ΚΕΡΑΜΕΩΣ και για να ανατραπεί η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

 Προκηρύσσουμε 1-3 ώρες στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ όλα ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail