📣ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Πέμπτη 22/4/21 στις 6μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ➡️ Ενάντια στο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό ν/σχέδιο – το 50ωρο και την κατάργηση του 8ωρου

Print Friendly, PDF & Email

 

Α.Π.  207/21-4-21                                                                  Προς : τα μέλη, ΔΟΕ, εκπαιδευτικά σωματεία

 

Ενώ η εγκληματική κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε υγειονομική τραγωδία και η φτώχεια θεριεύει, την ώρα που ο κόσμος διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ ή πεθαίνει αβοήθητος, η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για την κατάργηση των τελευταίων εργασιακών κατακτήσεων, δίνοντας ταυτόχρονα κάθε διευκόλυνση στο κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του.

Η κυβέρνηση πατώντας στους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων προωθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο-τομή για το χρόνο εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις και συνδικαλισμό.

Το νέο αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο προωθεί :

  • Ουσιαστική κατάργηση του οκτάωρου και 10ωρη εργασία, ελαστικοποίηση της εργασίας με συμψηφισμό υπερωριών και ρεπό.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με μια απλή διαδικασία για τους εργοδότες.
  • Περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Ηλεκτρονικό Φακέλωμα και κρατικός έλεγχος των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ως προϋπόθεση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Επιβολή της ηλεκτρονικής ψήφου, ιδιαίτερα σε σημαντικά ζητήματα λήψης αποφάσεων όπως αυτό της απεργίας.
  • Δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού με το μανδύα του προσωπικού ασφαλείας σε «τομείς ζωτικής σημασίας», που θα φτάνει το 40% των εργαζομένων!
  • Απαγόρευση περιφρούρησης της απεργίας, της κατάληψης εργασιακού χώρου, ενώ αν ο εργοδότης επικαλεστεί «άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας» να κηρύσσεται η απεργία παράνομη με συνοπτικές διαδικασίες, ενισχύοντας την απεργοσπασία.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα για την κατάργηση – ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, αλλά και στην ανάθεση της απονομής συντάξεων σε εταιρείες (δικηγόρων και λογιστών) που θα πληρώνει ο εργαζόμενος.

Το νέο αντεργατικό έκτρωμα αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, που προορίζονται για επενδύσεις και «δουλειές» για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ στο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα.

 

Να γενικευτούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής της.

Παλεύουμε για την ανάπτυξη κινητοποιήσεων και απεργιών άμεσα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα.

Όχι στην κατάργηση του 8ώρου, κάτω τα χέρια από την απεργία. Μείωση του χρόνου εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για Δουλειά, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Πέμπτη 22/4/21 στις 6μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail