📣ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ // Πέμπτη 8/9/22 και 2μμ

ΑΠ 107 /6-9-2022                                                                     Προς: τα μέλη,  Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής

19ο  χλμ Αθηνών – Μαρκοπούλου (1ο  χλμ Λεωφ. Μαρκοπούλου) Τ.Κ. 19002 – Παιανία

Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία μας-εξαφάνιση κενών στον ΟΠΣΥΔ- κατατμήσεις τμημάτων- μοίρασμα παράλληλης στήριξης -ικανοποίηση βελτίωσης θέσης- αλλαγή στέγασης 1ου ΚΕΔΑΣΥ

Με την έναρξη της σχ. χρονιάς και πριν  το άνοιγμα των σχολείων καταγράφονται ήδη δεκάδες κενά όλων των ειδικοτήτων ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις ΖΕΠ.  Ταυτόχρονα όπως καταγγείλαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας εξαφανίστηκαν ολόκληρες περιοχές  και σχολεία  για πολλές ειδικότητες κατά την συμπλήρωση κενών αναπληρωτών  στον ΟΠΣΥΔ καθώς το σύστημα απαγορεύει την ανάρτηση όλων των κενών, αλλά μόνο κενών ίσων με τον αριθμό των προσληφθέντων καταστρατηγώντας το δικαίωμα των συναδέλφων να επιλέγουν επί όλων.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε και θα επανέλθουμε με πλήρη στοιχεία πριν το άνοιγμα των σχολείων μας: 4 κενά Π.Ε. 70 που θα πολλαπλασιαστούν μετά τον ορισμό διευθυντών σε σχ. μας μονάδες , 4 κενά σε ΠΕ 60 , 15 Δ.Σ.  χωρίς θεατρολόγο, 10 νηπιαγωγεία χωρίς αγγλικά, 2 σχολεία χωρίς γυμναστή,  ώρες αγγλικών σε αρκετά σχολεία, 10 τμήματα ένταξης.

Οι μέχρι τώρα διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες στην εκπαίδευση.

Στηρίζουμε τα αιτήματα συλλόγων διδασκόντων για κατατμήσεις τμημάτων προκειμένου να λειτουργήσουν στοιχειωδώς παιδαγωγικά, υγειονομικά και με ασφάλεια τα σχολεία μας (4 τουλάχιστον αιτήματα  σχολείων του συλλόγου μας : 3o Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 3ο Δ.Σ. Καλυβίων, 2ο Δ.Σ. Κερατέας, 1ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη)

Απαράδεκτες οδηγίες για μοίρασμα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης σε 2 μαθητές του ίδιου τμήματος καταστρατηγώντας τη διάγνωση και την  εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη για  εξ ολοκλήρου κάλυψη του κάθε μαθητή.

Μεταφορά του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Αν. Αττικής σε κατάλληλο χώρο. Ενέργειες για την άμεση μεταφορά του.

Κάλυψη των έκτακτων κενών που θα προκύψουν από συναδέλφους που θα νοσήσουν από Covid -19 ή για κάποιο άλλο λόγο.

Ικανοποίηση βελτίωσης θέσης συναδέλφων πριν το άνοιγμα των σχολείων και την Β΄ φάση πρόσληψης

Άμεση ανάγκη για Β΄ φάση πρόσληψης και κάλυψη όλων των αναγκών.

Καμιά διαδικασία για την αξιολόγηση ούτε ατομική ούτε της σχολικής μονάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής  «Κ. Σωτηρίου» θα πραγματοποιήσει παράσταση – συνάντηση στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Αττικής την Πέμπτη  8 Σεπτεμβρίου και 2μμ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στο σωματείο για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για κάθε έλλειψη που υπάρχει στο σχολείο, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επίλυσή τους.