💧Προσλήψεις Α΄ φάσης αναπληρωτών σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών 🥢Το μαγικό ραβδί της Δ/νσης Αν. Αττικής εξαφανίζει κενά σχολείων αποκρύπτοντάς τα από τις δηλώσεις τοποθέτησης  αναπληρωτών/τριών Α΄ φάσης

ΑΠ 238/5-9-23                                                           Προς: τα μέλη, Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής

ΣΕΠΕ Αν. Αττικής,  ΔΟΕ

Το Υπουργείο Παιδείας οργανώνει σχέδιο μαζικών περικοπών τμημάτων και αναπληρωτών.  Αναλυτική ανακοίνωση για τις προσλήψεις Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΔΩ. Στο ίδιο έργο εμπεριέχεται η απαράδεκτη διαδικασία – εν κρύπτω και σε πλήρη αδιαφάνεια -των τοποθετήσεων με τους αναπληρωτές να στερούνται το δικαίωμα να διαλέξουν επί του συνόλου των κενών.

Η  Δ/νση  Π.Ε. Αν. Αττικής σε απόλυτη προσαρμογή στο σχέδιο αυτό προχωράει για άλλη μια φορά σε προτεραιοποίηση κενών όπως απαιτεί το ΥΠΑΙΘ και οι μειωμένες προσλήψεις με αποτέλεσμα να κρύβονται κενά από τους αναπληρωτές και να εξαφανίζονται κενά σχολείων!

Παραθέτουμε ελάχιστα  από τα  δεκάδες κενά που αποκρύπτονται μόνο σε σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας!

• Αντί 4 κενών ΠΕ 70 εμφανίζονται μόνο 2 κενά ( 2ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη)
  • Δεν εμφανίζονται καθόλου επιπλέον ώρες αγγλικών, γυμναστικής  (π.χ.  2ο  & 3ο Δ.Σ. Καλυβίων ).
  • Δεν εμφανίζονται κενά εικαστικών στα  2ο Δ.Σ. και 4ο  Δ.Σ.  Καλυβίων  στο 1ο , 2ο , 3ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη καθώς και  στο 3ο & 4ο  Δ.Σ. Μαρκοπούλου
  • Δεν εμφανίζονται κενά θεατρικής αγωγής στα Δ.Σ. Λαυρίου

Για τις παράλληλες στηρίξεις στις περισσότερες των περιπτώσεων καλούνται να μοιραστούν 2 -3 το πολύ!   εκπαιδευτικοί μεγάλο αριθμό μαθητών!

Τα κενά αυτή τη στιγμή τα βλέπουν αποκλειστικά και μόνο οι ενδιαφερόμενοι. Σχολεία και σωματεία είναι σε πλήρη άγνοια.

Η Δ/νση δεν μπορεί «να κρύβεται»  πίσω από την προτεραιοποίηση που ζητά το ΥΠΑΙΘ.

Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να δημοσιοποιούνται  όλα τα κενά στην επίσημη ιστοσελίδα της Δ/νσης ώστε:

• να μπορούν όλα τα σχολεία να διασταυρώσουν, να επιβεβαιώσουν ότι έχουν αποτυπωθεί τα κενά τους σωστά, να διορθώσουν και να παρέμβουν
  • να υπάρχει δημόσια και διαφανή διαδικασία που αποδεικνύει ότι η Δ/νση Αν. Αττικής ζητά την πλήρη κάλυψή τους από το ΥΠΑΙΘ.

Με τη λογική μη δημοσιοποίησης στερούν ακόμη και στις διευθύντριες/ντες τη δυνατότητα να έχουν την εικόνα των σχολείων τους όπως την παρουσιάζει η Δ/νση Αν. Αττικής.

Η Δ/νση Αν. Αττικής αρνείται ενημέρωση στο σύλλογό  μας  Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» παρά το ότι έχουμε αιτηθεί πολλές φορές προφορικά  αλλά και πρόσφατα  με γραπτό αίτημα 2/9  όπου ζητάμε να κοινοποιηθούν τα κενά επίσημα προκειμένου εγκαίρως να παρέμβουμε και να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τη Δ/νση Αν. Αττικής.

Δεκάδες συνάδελφισσες/οι  «μπλέκονται»  από ανεπίσημες  διαρροές στοιχείων  με μεγάλες αποκλίσεις  ή  και  λάθη!

Δεδομένου ότι η Α ΄ φάση αποδεικνύεται  σταγόνα στον ωκεανό  πηγαίνουμε με μαθηματική ακρίβεια στην έναρξη των σχολείων με τεράστιες ελλείψεις.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να καταγράψουν όλες τις πραγματικές ανάγκες και τις/τους διευθύντριες/ες να κοινοποιήσουν τα κενά που προκύπτουν μετά την τοποθέτηση και των αναπληρωτών προκειμένου να αναδείξουμε συνολικά το ζήτημα και να απαιτήσουμε αποφασιστικά άμεσα για  Β΄ φάση προσλήψεων!