💥Την ημέρα της γυναίκας 8 Μάρτη όλες και όλοι στο δρόμο ενάντια στην ψήφιση του ν/σχέδιου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. ❌Η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και της δημόσιας εκπαίδευσης ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  45 – 5/3/2024                                                          Προς: τα μέλη, Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής

 

 

Συμμετέχουμε στις 12:30 στα Προπύλαια στο πανεκπαιδευτικό  – παλλαϊκό συλλαλητήριο – Προκήρυξη έως 3 ώρες στάση εργασίας από το σύλλογο συμπληρωματικά στην ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ.

Πανεκπαιδευτικός και πανεργατικός ξεσηκωμός

Η κυβέρνηση βλέποντας την πλήρη απονομιμοποίηση της πολιτικής για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ογκούμενη λαϊκή οργή που εκφράστηκε με την μαζικότατη απεργία στις 28 Φλεβάρη προχωράει στην εισαγωγή του ν/σχέδιου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την παράκαμψη του Συντάγματος  σε μια προσπάθεια να παγώσει τις αντιδράσεις με την επιβολή και τη δημιουργία τετελεσμένων.

Οι αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος πρέπει τώρα να γιγαντωθούν.

Ο νόμος αυτός που ανοίγει την πόρτα συνολικά στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης ώστε μετά τα ΑΕΙ να ακολουθήσουν και οι νόμοι για την ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να συνεχιστεί για να μην ψηφιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας μέχρι την απόσυρση – κατάργηση του νόμου.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλου του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος και όχι μόνο των φοιτητών και της νεολαίας.

Στην κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα.

Το Συντονιστικό των φοιτητικών συνελεύσεων και καταλήψεων και οργανώνει  πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητών στην Αθήνα και περικύκλωση της Βουλής ενώ καλεί όλα τα εργατικά συνδικάτα να συμμετέχουν με απεργία και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και να ανοίξουν τον αγώνα αυτό σε κάθε εργασιακό χώρο, κάθε περιοχή.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα αυτό. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας. Όπως συμμετείχαμε από την αρχή σε όλες τις κινητοποιήσεις συμμετέχουμε και τώρα αποφασιστικά στην κορύφωσή του. Το νομοσχέδιο αυτό ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ – ΘΑ ΚΑΡΓΗΘΕΙ.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας και του πολέμου της κυβέρνησης της ΕΕ και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων του κεφαλαίου ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ και μαζί της όποιοι την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη ΝΙΚΗ.

Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος μας:

  • Καλεί την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει νέα 24 ωρη απεργία και να οργανώσει – καλύψει πανελλαδική κινητοποίηση και των εργαζόμενων μαζί με τους φοιτητές στις 8 Μάρτη. Ήδη τη μέρα αυτή υπάρχει στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τη μέρα της γυναίκας. Να ενώσουμε τις φωνές στον αγώνα για ίσα δικαιώματα και την απαίτηση για δημόσια δωρεάν παιδεία!
  • Να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία όπως έγινε και πέρσι με την εξέλιξη με το έγκλημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκε η πρώτη τεράστια απεργία και διαδήλωση.
  • Αντίστοιχα καλεί και τη ΔΟΕ σε ανάλογη απόφαση ώστε να κινηθεί ο κλάδος σ αυτή την κατεύθυνση.
  • Επικοινωνείτε με το σύλλογο σε περίπτωση δυσκολίας για την κάλυψη της μετακίνησής σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος προκηρύσσει έως 3 ώρες στάση εργασίας επιπλέον στη στάση εργασίας της  ΑΔΕΔΥ    ( που είναι από τις 11 μέχρι τη λήξη του ωραρίου) και ενδεχόμενη της ΔΟΕ προκειμένου η /ο κάθε συναδελφισσα /φος να μπορεί να καλύψει όλο το διδακτικό του ωράριο και να συμμετέχει στη διαδήλωση.  (ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει χρήση όσων ωρών χρειάζεται ανάλογα με το πρόγραμμά του).

π.χ. δηλώνουμε 8π.μ.-11π.μ. = 3 ώρες από Σύλλογο Π.Ε. “Κ. Σωτηρίου” και 11π.μ -1μμ =2 ώρες ΑΔΕΔΥ

για ολοήμερο π.χ.  10π.μ -11π.μ=1 ώρα στάση από σύλλογο Π.Ε. “Κ. Σωτηρίου” και 11π.μ.-3μμ = 4ώρες ΑΔΕΔΥ

                          Το παρόν αποτελεί ενημέρωση για τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής .

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail