💥Να γίνει ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΗ και ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ Μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων του 2021, καθώς συμπλήρωσαν διετή ευδόκιμο υπηρεσία 📣 Καλούμε τον Δ/ντη Εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Αττικής να εκδώσει άμεσα τις  διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης 

Print Friendly, PDF & Email

 

ΑΠ 252 -29/9/2023                                                                                     Προς: τα μέλη,  ΠΥΣΠΕ  Αν. Αττικής, ΣΕΠΕ Αν. Αττικής

 

Μετά από την ανάδειξη του ζητήματος μονιμοποίησης, την επιμονή και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και των νεοδιόριστων συναδέλφων, αλλά και την έγκαιρη ανταπόκριση της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής, ολοκληρώθηκε  12 Οκτωβρίου 2022 η διαδικασία μονιμοποίησης των 77 δόκιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής διορισμένων το 2020 .Πράξη μονιμοποίησης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατ. Αττικής – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κώστας Σωτηρίου»

Ο  σύλλογος Π.Ε.  Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου» καλεί  για άλλη μια φορά το ΠΥΣΠΕ και τον Διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Αττικής να προχωρήσει σε διαπιστωτική πράξη   μονιμοποίησης των συναδέλφων, εκπαιδευτικών που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2021. Πρόκειται για μια υποχρέωση τους που πηγάζει απευθείας από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως πολλές φορές έχουμε τεκμηριώσει στις ανακοινώσεις μας.

  • Σύμφωνα με το νόμο 4589/2019οι νεοδιόριστοι μετά το πέρας δύο ετών, κατά τα οποία θεωρούνται δόκιμοι, μονιμοποιούνται. Ακόμη  σύμφωνα με το έγγραφο 107693/E2/01-07-2016 (ΕΔΩ αναλυτικά:  monimopoiisi-neodioristwn-2016 ) του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε για να ρυθμίσει τις σχετικές διαδικασίες, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων γίνεται αυτοδίκαια. «Αυτόματα» δηλαδή μετά τη συμπλήρωση των 2 ετών ευδόκιμου πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η εκάστοτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης του μέχρι πρότινος δόκιμου υπαλλήλου της. Η διαδικασία κατά το παραπάνω έγγραφο προβλέπει ότι η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 10/8/2023, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο  έως τις 10/10/2022.
  • Τονίζουμε ακόμα ότι ο υπαλληλικός κώδικας (Ν.3528/2007) που προβλέπει την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση στη λήξη της διετίας, παραμένει σε ισχύ ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διάταξη του διαβόητου νόμου 4823/2021, για την αξιολόγηση και η υποχρέωση για διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης στη λήξη της διετίας παραμένει. Επομένως οποιαδήποτε καθυστέρηση στη μονιμοποίηση των συναδέλφων δεν δικαιολογείται από καμία νομοθεσία και τυχόν παράληψη των διαδικασιών αυτών αφήνουν νομικά έκθετη την πολιτεία, όπως εκπροσωπείται από τη διεύθυνση εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Θυμίζουμε ότι οι νεοδιόριστοι του 2020 στην Ανατολική Αττική έλαβαν τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης τους η οποία φυσικά ουδέποτε έχει ανακληθεί από επίσημη διοικητική πράξη και φυσικά ισχύει κανονικά.  Επιβεβαιώνεται από τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών που έχουν λάβει οι διορισμένοι ειδικής αγωγής του 2020 και αναγράφουν συγκεκριμένα: Δεν διανύει δόκιμη περίοδο.  

Απαιτούμε τη μονιμοποίηση των συναδελφισσών/ων διορισμένων το 2021!

Καλούμε και τα άλλα σωματεία Αν. Αττικής σε κοινή παρέμβαση στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για το εξαιρετικά σοβαρό και επείγον ζήτημα μονιμοποίησης των συναδελφισσών/ων μας.

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail