🎯18 Μαρτίου 2022 📢Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ 2μμ ⛔️ Κατάργηση της Ελαστικής Εργασίας 📌Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία!  

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 45   – 15/03/22                                                                              Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

Διευκολυντική στάση εργασίας από 1-3 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε συναδέλφου

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ τη ζωή λάστιχο! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με το αέναο κυνήγι προσόντων και μορίων και το διαρκή ανταγωνισμό, με το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης, με την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-  ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αγανάκτηση και η κούραση που έχει συσσωρευτεί σε όλες/ους από τη διαρκή περιπλάνηση όλων αυτών των χρόνων, τις δυσκολίες και την ανασφάλεια για τη δουλειά και τη ζωή μας, πρέπει τώρα να μετατραπούν σε ένα δυνατό «φτάνει πια!», να γίνουν δυνατή φωνή διεκδίκησης. Με τους αγώνες και τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις επιβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια μόνιμους διορισμούς σε γενική και ειδική αγωγή, κατακτήσαμε τους 3,5 μήνες άδεια ανατροφής και άλλες άδειες, όπως για τις μακροχρόνιες ασθένειες, επιβάλαμε τη συμμετοχή των αναπληρωτών στα σωματεία.

Στον δρόμο αυτό συνεχίζουμε!!

Το προσοντολόγιο Γαβρόγλου ΠΡΕΠΕΙ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! Να βάλουμε τέρμα στον διαρκή ανταγωνισμό μεταξύ των αναπληρωτ(ρι)ών, το κυνήγι χρυσοπληρωμένων χαρτιών για περισσότερα μόρια, απαξίωση της γνώσης και της μόρφωσης!

Η ανακύκλωση ανεργίας-εργασίας, η διαρκής εργασιακή ανασφάλεια και η δυσκολία οι αναπληρώτ(ρι)ες να νιώσουμε οργανικό κομμάτι του σχολείου καθώς κάθε χρόνο αλλάζουμε εργασιακό χώρο σε μια δουλειά χωρίς δικαιώματα, έχει άμεσες και τραγικές συνέπειες στη λειτουργία του σχολείου, στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Η κατάσταση τη φετινή χρονιά είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού οι τιμές των ενοικίων, των καυσίμων, των τροφίμων κλπ., έχουν φτάσει στα ύψη την ώρα που οι μισθοί, όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια, αλλά έχει «κλαπεί» και ένα κλιμάκιο, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί αναπληρωτές να αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης!  

Η κυβέρνηση, ως ο χειρότερος εργοδότης,  επεκτείνει την ευελιξία με τις απαράδεκτες τρίμηνες συμβάσεις, εντείνει το άγχος χιλιάδων συμβασιούχων που περιμένουν να ανοίξουν οι πίνακες ώστε να καταθέσουν τα ακριβοπληρωμένα μόρια- που οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους έχουν βάλει να κυνηγούν-, αλλά και την τεράστια αγωνία όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός πινάκων.

Κι ενώ οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνονται, οι διορισμοί είναι ελάχιστοι με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης!  Την ίδια ώρα δίνει μπόλικα δις για να επιδοτήσει μεγαλοεπιχειρηματίες ή για να στηρίξει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, στην αστυνομία και την καταστολή.

Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών.       

Αυτή η κατάσταση δε θα αλλάξει, εάν εμείς οι ίδιοι δεν το αποφασίσουμε!

Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά σε ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης ΚΑΙ στην παράλληλη στήριξη! Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών, κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Κατάργηση του προσοντολογίου Γαβρόγλου του αέναου κυνηγητού μορίων για μια θέση στον πίνακα της αναπλήρωσης και του ν. 4692/20 της Κεραμέως
  • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων- είναι ανεπίτρεπτο οι αναπληρωτές να στερούνται αυτονόητα δικαιώματα! (πχ. άδειες ασθενείας ή μητρότητας).
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή.
  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται το απαράδεκτο καθεστώς της ευέλικτης εργασίας: δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καταβολή έγκαιρα, κάθε μήνα. Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με ευθύνη του Υπουργείου, επίδομα στέγασης σε όλους όσοι εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, υπολογισμός όλων των κλιμακίων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Άμεσα να ανοίξουν οι πίνακες γενικής και ειδικής αγωγής, όχι στους κλειστούς πίνακες! Κανείς καμία αποκλεισμένος/η! Να σταματήσει η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται σε αναμονή. Να καταργηθεί ο ν. 4692/20 Κεραμέως και ο ν. 4589 (Γαβρόγλου) και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υποβαθμίζει το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας.

Προκηρύσσουμε 1- 3ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε συναδέλφου. 

&

6 Απρίλη ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!  Κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε στο δρόμο!

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail