🆘 Για οργανικές θέσεις-Κατανομή για διορισμούς❗ ΝΑΙ στα δίκαια αιτήματα του ΠΕΣΥΘ ❗ Στηρίζουμε την κινητοποίηση ΠΕΣΥΘ & Ένωσης Εικαστικών 7 Μάη 11:00 π.μ. στο ΥΠΑΙΘ

Α.Π.  209/29-4-21                                                                  Προς: τα μέλη, ΠΕΣΥΘ, ΔΟΕ, ΥΠΑΙΘ

Η πολιτική της αδιοριστίας, των περικοπών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων με τη συνολική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών αλλά και οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν επιδεινώσει και υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν και η θεατρική παιδεία, οι εικαστικές τέχνες και οι τέχνες συνολικότερα.

Η φετινή σχολική χρονιά κλείνει με πάνω από 50.000 αναπληρωτές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γενικής και ειδικής, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, τρίμηνους), ενώ συνταξιοδοτούνται πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί, που σημαίνει ότι με τα σημερινά δεδομένα χρειάζονται τουλάχιστον 60.000 εκπαιδευτικοί στο νέου σχολικού έτος.

Τώρα φαίνεται περισσότερο από ποτέ η ανάγκη μαζικών μόνιμων διορισμών, η ανάγκη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ οι οποίοι τόσα χρόνια δεν καλύπτουν κάποια έκτακτα κενά αλλά τους εαυτούς τους σε μόνιμες ανάγκες της εκπαίδευσης!

Αυτή την στιγμή στην Π. Ε. δεν υπάρχουν καθόλου οργανικές θέσεις για δύο ειδικότητες εκπαιδευτικών που επί χρόνια προσφέρουν διδακτικό έργο στα Δημοτικά Σχολεία της Π. Ε., δηλ. τους εκπαιδευτικούς ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών) και ΠΕ91 (Θεατρικής Αγωγής) με αποτέλεσμα, αν δεν αποτυπωθούν υπηρεσιακά οι οργανικές θέσεις των παραπάνω ειδικοτήτων να μην μπορούν να γίνουν και μόνιμοι διορισμοί ή μετατάξεις μονίμων εκπαιδευτικών (για όσες/όσους ενδιαφέρονται) από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Θεωρούμε πως η έλλειψη οργανικών θέσεων αποτελεί μέγιστη απαξίωση για τον κλάδο μας και τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. και ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς εικαστικών και θεατρικής αγωγής που επί χρόνια είναι καταδικασμένοι να εργάζονται σε συνθήκες επισφαλούς εργασίας ως αναπληρωτές καλύπτοντας οργανικά και όχι λειτουργικά κενά.

Στη βάση αυτή διεκδικούμε:

• Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς
  • Την άμεση σύσταση Οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τις/τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών) και ΠΕ91(Θεατρικής Αγωγής) με βάση  τις πραγματικές ανάγκες.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. / Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση – κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο)
  • Πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Να καταργηθούν οι διατάξεις που δίνουν στους Διευθυντές Εκπαίδευσης τη δικαιοδοσία κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών, καθώς και πρόσληψης-απόλυσης αναπληρωτών ανά Διεύθυνση.

Στο πλαίσιο των παραπάνω θέσεων στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων για:

• Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων για τον κλάδο τους και για τις κοινές ειδικότητες.
  • Διορισμοί με βάσει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων αναλογικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να λάβουν ανάλογες αποφάσεις και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για την υλοποίησή τους.