❌Τα δοτά ΠΥΣΠΕ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ‼ ΚΑΝΕΝΑΣ να μη ΣΥΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ 📣Ο σύλλογος προκηρύσσει στάση εργασίας για τα μέλη του δοτού ΠΥΣΠΕ σε κάθε συνεδρίαση καλύπτοντας και τυπικά τη ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 200-4/4/20                                                       Προς : Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, μέλη δοτού ΠΥΣΠΕ Αν Αττικής

Κοιν : τα μέλη, ΣΕΠΕ Αν Αττικής και όλους τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ,  ΔΟΕ, ΟΛΜΕ

 

Ο κλάδος με ομόφωνη απόφασή του απείχε από τις εκλογές φιάσκο για τα υπηρεσιακά συμβούλια το Νοέμβρη.

Τον Ιανουάριο οι δήθεν εκλεγμένοι αιρετοί παραιτήθηκαν ( άλλωστε το σύνολο των υποψηφίων είχε αποσύρει τις υποψηφιότητές τους).

Μετά από την 1η συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και την παρέμβαση του συλλόγου στην πρώτη  σύγκλησή του ο σύλλογός μας κατήγγειλε Το «ΠΥΣΠΕ»  Αν Αττικής έτρεξε πρόθυμα απουσία αιρετών να νομιμοποιήσει το σχέδιο του Υπ. Παιδείας! όταν στις 11/3/21 στη Δ/νση Ανατολικής συνήλθε, συνεδρίασε και έλαβε αποφάσεις  ένα πλήρως απονομιμοποιημένο υπηρεσιακό συμβούλιο με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης  και 2 διορισμένα μέλη διευθυντές.

Σαν κακόγουστο πρωταπριλιάτικο ψέμα το ΥΠΑΙΘ και η Περιφέρεια Αττικής  1/4/21 συνεχίζοντας την τακτική της προκλητικής και θρασύτατης αγνόησης της απόφασης του 95% και πλέον του κλάδου για την απονομιμοποίηση των ψευδοεκλογών και των «αποτελεσμάτων»  τους  προχώρησε σε νέα ανασυγκρότηση όλων των ΠΥΣΠΕ μεταξύ αυτών και του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής. Ενεργοποίησε το αρ. 123 του Ν. 4763/2020 (ΦΕΚ 254/ 21-12-2020), όπου κάνει  αντικατάσταση των «αιρετών» που παραιτήθηκαν μετά τη συγκρότηση των δοτών οργάνων που ονομάζει Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΑΙ τοποθετεί σε αυτά συναδέλφους χωρίς  μάλιστα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος .

ΕΔΩ: 2Η_ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ_ΠΥΣΠΕ_ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ_ΑΤΤΙΚΗΣ_ΩΓΨΠ46ΜΤΛΗ-00Γ (1)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Το Υπ. Παιδείας προχωράει και τυπικά στην κατάργηση των αιρετών που λειτουργούν από το 1911 με μόνη διακοπή τη περίοδο της χούντας. Ολοκληρώνει με την πλήρη κατάργηση των αιρετών κάνοντας  ποιοτική τομή χωρίς προηγούμενο στη σταδιακή αποψίλωση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιακών συμβουλίων και τη συγκέντρωση τους  στους Δ/ντές Εκπαίδευσης. Δηλώνει ότι στη «δημοκρατία της» δεν χωράνε εκλεγμένοι αιρετοί που οφείλουν να  εκπροσωπούν τους συναδέλφους και την δημόσια εκπαίδευση κόντρα στις πολιτικές υπονόμευσης της δημόσιας Παιδείας και της εργασίας.

Η διολίσθηση  και το πραξικόπημά του είναι τέτοιο που αδυνατεί να διορίσει άτομα που συμμετείχαν ακόμα και στα ψηφοδέλτια που αποσύρθηκαν. Οι εκπαιδευτικοί που βαφτίστηκαν αιρετοί δεν υπήρξαν καν υποψήφιοι ούτε και στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές.

Οι δύο συνάδελφοι του συλλόγου μας που απλά τους κοινοποιήθηκε η απόφαση και είδαν τα ονόματά τους  στη θέση αιρετού μέλους δεν ερωτήθηκαν καν.

Με την αντιδημοκρατική αυτή κίνηση η κυβέρνηση και το Υπ Παιδείας παραδέχεται :

1ον ότι υπάρχει η δυνατότητα της παραίτησης που μέχρι τώρα αρνούνταν

2ον ότι η εκλογική ψευτοδιαδικασία του Νοέμβρη δεν έχει καμία ισχύ

3ον αποκαλύπτει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει

Ο Σύλλογος μας και ο κλάδος συνολικά έχει τοποθετηθεί ενάντια .

Έχουν τεράστια ευθύνη όσοι επιχειρήσουν να λειτουργήσουν το ΠΥΣΠΕ χωρίς αιρετούς.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν γνήσια Υπηρεσιακά Συμβούλια πουθενά στην Ελλάδα. Αυτά που δήθεν συνεδριάζουν είναι δοτά συμβούλια αποτελούμενα αποκλειστικά από διορισμένους με πολιτική απόφαση του ΥΠΑΙΘ.  Τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. Όποιος συνεργήσει και διευκολύνει με τη συμμετοχή του στη λειτουργία τους γίνεται συνυπεύθυνος για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ. Γίνεται το μέσο για την επιβολή του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου του υπουργείου ενάντια στον κλάδο. Χωρίς «πρόθυμους» το Υπουργείο Παιδείας δε μπορεί να υλοποιήσει το πραξικόπημα του.

Ως Σύλλογος Π.Ε. Κ. Σωτηρίου καλούμε όλους τους διορισμένους στα υπηρεσιακά συμβούλια και ιδιαίτερα τους 2 συναδέλφους μέλη μας που εν αγνοία τους τοποθετήθηκαν

  • να καταθέσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τη θέση «δοτού» αιρετού και να τις κοινοποιήσουν και στο σύλλογο προκειμένου να ενημερώσουμε και τη ΔΟΕ
  • να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τα ψευδοσυμβούλια σε καμία περίπτωση.

Διευκρινίζουμε ότι η έκκληση αφορά και τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στο δοτό ΠΥΣΠΕ ως διορισμένα μέλη και παρ΄ ότι δεν έκαναν αίτηση όπως προβλέπεται, αντίθετα κατέθεσαν την παραίτηση τους  η οποία κατά απαράδεκτο τρόπο δεν έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται και στη νέα σύνθεση του δοτού ΠΥΣΠΕ.

ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί ότι πρέπει οι σύλλογοι της Ανατολικής  Αττικής  να καλύψουμε απολύτως συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους ώστε να υλοποιήσουν απερίσπαστα και χωρίς σκεπτικισμό την αυτονόητη υποχρέωση τους, σεβόμενοι τον εαυτό τους και τον κλάδο, να μην παραβρεθούν σε καμία συνεδρίαση του δοτού Υπηρεσιακού συμβουλίου για κανένα λόγο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθεί το πραξικόπημα  του Υπ. Παιδείας σε αδιέξοδο και θα υποχρεωθεί να υποχωρήσει από την κατάργηση των αιρετών και να αποδεχτεί τη θέση του κλάδου.

Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος μας  ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΜΕΣΑ τα 2 μέλη του προκηρύσσοντας    

3ωρη στάση  εργασίας κάθε φορά που θα υπάρχει πρόσκληση σε συνεδρίαση του δοτού  υπηρεσιακού συμβούλιου -ΠΥΣΠΕ. Την απώλεια των χρημάτων των συναδέλφων θα επιβαρύνεται και θα καταβάλλει στους εμπλεκόμενους ο σύλλογος από το ταμείο του καθώς η μη παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και απαίτηση του κλάδου και δεν πρέπει να επιβαρυνθούν προσωπικά οικονομικά – άλλωστε δεν επέλεξαν οι ίδιοι τη θέση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση θα προτείνουμε και στους συλλόγους της Αν. Αττικής να εξετάσουμε όλους τους τρόπους κάλυψης των συναδέλφων με κοινή απεργιακή μορφή ώστε να μη συμμετέχουν (π.χ. Απεργία- αποχή για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ)

ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΔΟΕ να προχωρήσει πανελλαδικά στην κάλυψη όλων των μελών των δοτών ΠΥΣΠΕ με απεργία αποχή από αυτά.

 

Ως Σύλλογος καλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση και τους άλλους ΣΕΠΕ της Αν. Αττικής για να συναποφασίσουμε όλα τα μέτρα για να μη λειτουργήσει το δοτό υπηρεσιακό συμβούλιο μέσα σε αυτά να αποφασίσουμε όλα τα μέτρα με απεργιακές μορφές για κάλυψη όλων των μελών του δοτού ΠΥΣΠΕ και διορισμένων μελών -κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία του νόθου ΠΥΣΠΕ στη Δ/νση Αν. Αττικής , μπλοκάρισμα κάθε διαδικασία πραγματοποίησής τους. Προτείνουμε ( Τρίτη 6/4, 8μμ) αν συμφωνήσουν και οι άλλοι σύλλογοι ή σε άλλη ημερομηνία μέσα στην εβδομάδα που διευκολύνει περισσότερο.

Αν μετά  τα παραπάνω υπάρξει μέλος του δοτού ΠΥΣΠΕ   που θα συμμετέχει–συνεργήσει στη λειτουργία του δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για την επιλογή του. Θα αποδείξει ότι συνειδητά συμμετέχει στο σχέδιο ενάντια στον κλάδο και τα συμφέροντα των συναδέλφων και θέτει τον εαυτό του εκτός κλάδου. Αν μέλος του συλλόγου μας ταχθεί ενάντια στις αποφάσεις της  Δ.Ο.Ε. και των Σ.Ε.Π.Ε  βάσει της απόφασης της ΔΟΕ και του καταστατικού του συλλόγου μας θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία διαγραφής του.

Καλούμε τη ΔΟΕ  άμεσα:

  1. Να καταγγείλει τις ενέργειες του Υπουργείου των Διευθύνσεων που προσέτρεξαν να αλιεύσουν δοτούς αντικαταστάτες των αιρετών εκπροσώπων.
  2. Να απευθυνθεί στους συναδέλφους ώστε κανένας να μην συναινέσει με αίτησή του ή χωρίς στην αντικατάσταση των αιρετών. Μια τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει συνέργεια στη κατάργηση του θεσμού του αιρετού και στη λειτουργία νόθων υπηρεσιακών συμβουλίων και σε κάθε περίπτωση θα θέσουν εαυτόν εκτός κλάδου και θα «προγραφούν».
  3. Να εμείνει στην απαίτηση του κλάδου προς το υπουργείο να  προχωρήσει σε διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών  όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων, και έως τότε να παρατείνει τη θητεία των αιρετών που εκλέχθηκαν το 2018.
  4. Να προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ για όλα τα μέλη των ΠΥΣΠΕ.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail