⏳Στον…. επόμενο τόνο οι επιθεωρητές θα μείνουν έξω από τα σχολειά μας! ❌ Καμία/κανένας μόνη/μόνος!⬇️ Παραπαίει η ατομική αξιολόγηση! Ελάχιστοι νεοδιόριστοι έχουν αξιολογηθεί

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 190/ 20-3-23                                                             Προς: τα μέλη, Δ/νση Αν. Αττικής, Συμβούλους Εκπαίδευσης Αν. Αττικής

 

Η  κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια επιβολής ατομικής αξιολόγησης, στην εκπνοή της θητείας της,  προχωράει σε τοποθέτηση συμβούλων εκπαίδευσης  και στην περιοχή μας.  Τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι ειδικοτήτων ( ΠΕ08, ΠΕ 79, ΠΕ 91, ΠΕ 11, ΠΕ 05, ΠΕ06) . Αναμένονται εντός της εβδομάδας να τοποθετηθούν και στην Αττική ΠΕ 60, ΠΕ 70.

Τα επιτελεία του ΥΠΑΙΘ βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση αναφορικά με τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης από την άρνηση χιλιάδων νεοδιόριστων να δεχτούν την αξιολόγηση. Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση μαίνεται σε όλη τη χώρα- η αξιολόγηση παραπαίει με συντριπτικά ποσοστά αποτροπής της.

Μόνο ντροπή και θυμός

  • Όταν οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι λαμβάνουν μισθό ντροπής 738 €
  • Όταν υπάρχουν συνάδελφοι στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα ΜΚ

Η κυβέρνηση επιδοτεί  τον επιθεωρητισμό  ακόμα και με  400ευρώ  αποζημίωση στους αξιολογητές για κάθε μετάβασή τους στον τόπο αξιολόγησης ακόμη και για έναν εκπαιδευτικό!

  • Όταν στον ν. 4823/21 άρθρο 67 είναι σαφής, η αξιολόγηση έχει τρία πεδία: Α) το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, το οποίο εξειδικεύεται σε Α1) γενική και ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου και Α2) παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και Β) υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια του εκπαιδευτικού.

Αλλά αποκαλύπτεται  η κοροϊδία του υπουργείου καθώς ακόμα και όποιος/α μπει στην αξιολόγηση ΔΕΝ πρόκειται να μονιμοποιηθεί γιατί αυτή θα είναι μόνο η πρώτη φάση αξιολόγησης !!!  Χαρακτηριστικά αναφέρει η εγκύκλιος Κόπτση, «Προτάσσεται η διαδικασία της αξιολόγησης που αφορά στο πεδίο Α 1!

ΥΠΑΙΘ και Κυβέρνηση γνωρίζουν ότι όσο συνδέουν την αξιολόγηση με τη μονιμοποίηση, ακόμα κι αυτό το 5% που δέχτηκε να αξιολογηθεί ΔΕ ΘΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ γιατί η αξιολόγησή του δεν ολοκληρώνεται με το Α1 πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Αν.  Αττική ισχύει κανονικά η πράξη μονιμοποίησης ισχύει κανονικά για τους συναδέλφους του 2020 και δεν έχει ακυρωθεί από τη Δ/νση !  Κανένας να μην την αμφισβητήσει αποδεχόμενος να αξιολογηθεί!

ΒΗΜΑΤΑ- Προετοιμαζόμαστε άμεσα  και σε κάθε σχολείο:

  1. Υπογράφουμε όλες, οι την δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση και καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου, στη συνέχεια  στέλνουμε στο email του συλλόγου
  2. Συμμετέχουμε στην επιτροπή αγώνα του συλλόγου μας
  3. Οργανώνουμε από κοινού με τους άλλους συλλόγους Π.Ε. διαμαρτυρία στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής και στα γραφεία συμβούλων αμέσως μετά την τοποθέτηση τους
  4. Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας και στις συγκεντρώσεις για να μπλοκάρουμε την πρώτη εμφάνιση αξιολογητή σε δημοτικό ή νηπιαγωγείο της περιοχής μας
  5. Ενημερώνουμε το σωματείο και την επιτροπή αγώνα για τις ανάγκες στήριξης όμορων σχολείων
  6. Εξετάζουμε όλα τα εναλλακτικά σχήματα συμμετοχής στις στάσεις εργασίας σε περίπτωση επανεμφάνισης αξιολογητή στο σχολείο

Δε φοβάμαι την αξιολόγηση!

Φοβάμαι τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της αξιολόγησης για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, για τα παιδιά και τις ανάγκες τους, για τους εκπαιδευτικούς σε εργασιακό, δημιουργικό, συναισθηματικό επίπεδο. Απέχω από την υποκρισία, το πατρονάρισμα, τον ατομικισμό, χωρίς φόβο, ξέροντας πως ό,τι κερδήθηκε για εμάς τους εργαζόμενους κερδήθηκε χάρη σε συλλογικούς αγώνες.

Δε φοβάμαι την απεργία – αποχή!

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΔΟΕ: «Η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.»

Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή θωρακίζει τους/τις εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης.

 

Ο  σύλλογος θα ενημερώσει άμεσα – μαζί με νεοδιόριστους και επιτροπή αγώνα με τους ίδιους  και θα συγκεντρώσει την κατάσταση από όλα τα σχολεία.

Θα πραγματοποιηθεί και νέα διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με ΔΟΕ & Συλλόγους!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail