Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου : Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 15.00, πλ. Κοραή

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 199/ 15-11-2015              Προς : τα μέλη

42 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη… και με τα μάτια στραμμένα στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, βλέπουμε μπροστά μας, πολέμους, φράχτες, προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά και ρατσιστικά καθεστώτα, καταπάτηση ακόμη και των δημοκρατικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ο αγώνας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, πρωταρχικό λαϊκό αίτημα.Αντλούμε δύναμη από το μηνυμα του Πολυτεχνείου που έδειξε ο αγώνας του λαού μπορεί και στις πιο δύσκολες συνθήκες με τον πιο δύσκολο αντίπαλο να συντρίψει ότι το συστημα καθε φορά εμφανίζει ως μονόδρομο. Σε μια χρονιά με καταιγιστικά πολιτικά γεγονότα, το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη του 73’ πλανιέται ακόμα πάνω από τους δρόμους του αγώνα.

ΟΛΟΙ στους δρόμους για να δηλώσουμε τη θέλησή μας να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η λαϊκή αντιπολίτευση και να διεκδίκησουμε :

  • να καταργηθούν όλα τα μνημόνια,
  • να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝT

                                           ΔΕ ΘΑ σκύψουμε το κεφάλι στη βαρβαρότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 15.00
Προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών, στην πλ. Κοραή, μαζί με τα εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία, μετά τα φοιτητικά μπλοκ

30-Politehnio-1973-300x221
Tο ΔΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail