Όλοι και όλες την Πέμπτη 23/1 στις 12:30 στα Προπύλαια ΝΕΑ Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με πορεία προς την Βουλή τη μέρα ψήφισης του αντι-εκπαιδευτικού νόμου για την αναγνώριση των πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων 3ωρη στάση ΔΟΕ & επιπλέον στάση 1-3 ώρες από το σύλλογο

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 15-22/1/20                                                    Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά το χθεσινό ελπιδοφόρο μαζικό συλλαλητήριο( 21-1-20)  ενημερώνουμε ότι δεν ψηφίστηκαν τα άρθρα 16, 33 και 50 μετά από αίτημα 26 βουλευτών για ονομαστική ψηφοφορία και παραπέμπεται για αύριο Πέμπτη  23/1.

 Τα άρθρα αυτά αφορούν για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων, Έρευνας & άλλες διατάξεις»

α) Τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ που συνδέεται με την αξιολόγηση (άρθρο 16).

β) Την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ σε 11 πανεπιστήμια της χώρας ( άρθρο 33)

γ)Την εξίσωση των πτυχίων κολεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ (άρθρο 50).

 Η ΔΟΕ  ανακοίνωσε 3ωρη στάση εργασίας  τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου. Περισσότερα ΕΔΩ

Ως Δ.Σ. του συλλόγου προκηρύσσουμε από 1-3 ώρες στάση εργασίας επιπλέον  για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  

Ύστερα από ερωτήματα συναδέλφων και ζητήματα που προέκυψαν σε σχ, μονάδες διευκρινίζουμε τα εξής:

Μπορεί ο κάθε/καθεμία συνάδελφος/συναδέλφισσα με δήλωση του/της να καλύψει μέρος ή όλο το διδακτικό ωράριο κάνοντας χρήση της 3ωρης στάσης της ΔΟΕ και έως 3 ώρες επιπλέον από το σύλλογο.

O κάθε συνάδελφος/ισσα έχει δικαίωμα να δηλώσει τη συμμετοχή του στην απεργία ή τη στάση εργασίας είτε από την προηγούμενη είτε όποια στιγμή το αποφασίσει μέχρι την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη της απεργίας-στάσης που αποφασίζει να δηλώσει.  

Διευκρινίζουμε ότι η/ο απεργός εκπαιδευτικός δεν έχει καμιά  ευθύνη για την τάξη και τους μαθητές.
Οι συνάδελφοι που θα μείνουν  στο σχολείο οφείλουν να ενημερώνουν το πρωί τους γονείς και να μην κρατήσουν τα παιδιά των απεργών.
Εάν οι απεργοί είναι ειδικότητες οφείλει το σχολείο να κάνει την δυνατή σύμπτυξη του προγράμματος και να σχολάσει τα παιδιά νωρίτερα αφαιρώντας τις ώρες διδασκαλίας των απεργών  (ενημερώνουν τηλεφωνικά τους γονείς στη διάρκεια της μέρας για την ώρα αποχώρησης λόγω της απεργίας). Τα παιδιά μένουν στο σχολείο μόνο αν οι  γονείς τους δεν έρθουν να τα πάρουν.

Απόλυτη προτεραιότητα στα δικαιώματα των συναδέλφων απεργών που στερούνται το ημερομίσθιo τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail