ΨΗΦΙΣΜΑ Συμπαράστασης στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων της υπηρεσίας ασύλου και των εργαζομένων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 32/10-3-20                                    

Ο σύλλογος Π.Ε.  «Κ. Σωτηρίου»  στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία των μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων στην Υπηρεσία ασύλου και των εργαζομένων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και το συλλαλητήριο στις 11 πμ στην πλατεία Συντάγματος.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους/ις εργαζόμενους/ες στην Υπηρεσία Ασύλου και συμβάσεις αορίστου χρόνου για τους/τις εργαζόμενους στις Μ.Κ.Ο. στα πλαίσια της συνολικής μας εναντίωσης στην εκχώρηση στις ΜΚΟ κοινωνικών υπηρεσιών που όφειλε να καλύπτει δωρεάν και για όλους, ο δημόσιος τομέας.

-Να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό και οικονομικούς πόρους οι Υπηρεσίες Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και οι Υγειονομικές και Εκπαιδευτικές Δομές στις περιοχές που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία τους που εναντιώνεται στον Ν. 4636/2019, ο οποίος στο σύνολο του εισάγει τιμωρητικές και θεσμικά ρατσιστικές διατάξεις που θέτουν εκτός διαδικασιών ασύλου ένα μεγάλο αριθμό δικαιούχων διεθνούς προστασίας. Απέναντι στη ρατσιστική ρητορική που έχει κυριαρχήσει στο δημόσιο λόγο, συντονιζόμαστε ενάντια στο νόμο 4636/2019, υπερασπιζόμενοι με βάση το διεθνές δίκαιο, τη σύμβαση της Γενεύης, τα δικαιώματα των αιτούντων/σών άσυλο και προσφύγων.

-Καταγγέλλουμε τις ρατσιστικές και ακροδεξιές επιθέσεις από δήθεν «αγανακτισμένους» κατοίκους των νησιών στους πρόσφυγες και τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ που δουλεύουν σε ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ασφάλεια τους συνθήκες.

-Καταγγέλλουμε τις προκλητικές, ολοκληρωτικές και ντροπιαστικές για τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό δηλώσεις του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μηταράκη περί «εκτόπισης των μεταναστών και προσφύγων σε ξερονήσια»  και την απόπειρα να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει τους εργαζόμενους στην υπηρεσία ασύλου από την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει.

Απέναντι στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων εργαζόμενων, αιτούντων/σών άσυλο και προσφύγων κοινός αγώνας για τις ανάγκες  και τα δικαιώματα όλων ενάντια στους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, τις πολιτικές λιτότητας και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τους οικονομικά ισχυρούς.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail