Ψήφισμα συμπαράστασης Τα σωματεία δεν απειλούνται, δεν τρομοκρατούνται! Υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο!

Print Friendly, PDF & Email

 

ΑΠ 52   – 3/04/22                                                                              Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

Στηρίζουμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.: α) Πειραιά «Η Πρόοδος», β) Νίκαιας-Πειραιά, γ) Α’ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», δ) Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης, ε) Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στ) Αργοσαρωνικού και καταδικάζουμε τη στάση των δυο Σ.Ε.Ε. όπως ακριβώς αναφέρουν στην καταγγελία τους, κ. Αζναουρίδου Φωτεινή (ΠΕ60) και κ. Σκρέτα Δημήτριο (ΠΕ70). Οι συγκεκριμένοι συντονιστές, παρέμβηκαν στις αναρτήσεις των σχολικών μονάδων ευθύνης τους (τροποποιώντας τα αρχικά τους σχόλια ανατροφοδότησης), επισημαίνοντας πως η ανάρτηση με το συγκεκριμένο περιεχόμενο «δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενόμενη».  Πρόκειται, ασφαλώς, για υπέρβαση των ορίων αρμοδιότητας, αφού επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο  ακύρωση αποφάσεων Συλλόγων Διδασκόντων, γεγονός που δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη νόμου.

 

Στην επισήμανση των Συλλόγων ότι η στάση τους αυτή δεν προσθέτει τίποτα θετικό στο Δημόσιο Σχολείο, αλλά αντίθετα εκφοβίζει τους Συλλόγους Διδασκόντων και υπονομεύει τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα,  κάλεσαν τους ΣΕΠΕ να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους, αλλιώς επιφυλάσσονται «για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους». Οι ανακοινώσεις των Σωματείων δεν χαρακτηρίζουν ποτέ πρόσωπα αλλά πρακτικές και συμπεριφορές που εναντιώνονται στους στόχους του Κλάδου.

 

Τα σωματεία μας, ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα, δηλώνουν σε κάθε τόνο ότι ούτε τρομοκρατούνται ούτε εκβιάζονται. Κάθε  προσπάθεια να φιμωθούν οι φωνές μας που αντιστέκονται στην επιβολή της αξιολόγησης και υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του θα πέσει στο κενό.

Μετά από ένα χρόνο αλλεπάλληλων νομοθετικών απειλών, αστυνομικής καταστολής με αύρες και χημικά, δικαστικών διώξεων και διοικητικών εκφοβισμών, τον απεργοκτόνο ν. Χατζηδάκη,  η κυβέρνηση προχωρά σε νέα αντιδημοκρατική εκτροπή.  Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, απολυταρχίας και δεσποτισμού, μια παράνομη πράξη ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος κι απέστειλε έγγραφα-αποφάσεις απευθείας προς τις/ους εκπαιδευτικούς διευθύντ(ρι)ες-προϊσταμένες/ους που, μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων, συμμετέχουν καθολικά στην απεργία-αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ. Μετά  την προσπάθεια επιβολής παράνομων και αντισυνταγματικών ποινών, στους 114 διευθυντές-ντριες και προϊσταμένους-ες σχολικών μονάδων, σειρά έχουν τώρα και τα ενιαία κείμενα.

 

Καλούμε:

 

  • Τους δύο ΣΕΕ να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εκτόξευσης απειλών εναντίον των εκπαιδευτικών σωματείων και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στον καθημερινό τους αγώνα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών του δημόσιου σχολείου.
  • Τους δύο ΣΕΕ να προβούν άμεσα σε αποκατάσταση της νομιμότηταςμε την απάλειψη του χαρακτηρισμού ότι το περιεχόμενο της ανάρτησης δεν είναι σύννομο και θεωρείται μη γενόμενο και, περαιτέρω, να στρατευτούν με τους υπόλοιπους ΣΕΕ του 6ου ΠΕΚΕΣ που επέλεξαν να παραμείνουν στο πλευρό των συναδέλφων και των εκπαιδευτικών μονάδων. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να προβούν σε σχόλια επί των κειμένων (τα οποία σχόλια είναι, ασφαλώς, δεκτικά κριτικής), αλλά δεν μπορούν να αποφανθούν – από το ρόλο τους και τις αρμοδιότητές τους – επί του σύννομου ή όχι του περιεχομένου των αναρτήσεων.
  • Τους συναδέλφους όχι μόνο να μην αλλάξουν στάση αλλά αντίθετα να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση.
  • Απαιτούμε από τις ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν νέα απεργία αποχή.
  • Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής!

 

Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ!

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο , τις/ους μαθητ(ρι)ες μας, την εργασία μας

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail