Ψήφισμα για οργανικές θέσεις Τώρα. Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων – εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων παλαιών και μεταταγμένων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 160/ 30-5-2015                  Προς :Υπ. Παιδείας, τα μέλη, ΔΟΕ

Ψήφισμα για οργανικές θέσεις Τώρα. Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων – εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων παλαιών και μεταταγμένων

Ο συλλόγος Κ. Σωτηρίου απαιτεί την άμεση δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αντικειμένων με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα σχολεία.
Μόνο έτσι θα καλυφθούν τα σχολεία με μόνιμο προσωπικό και θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα τόσο των συναδέλφων των παλαιών ειδικοτήτων στην ΠΕ που αδυνατούν, επί χρόνια, να πάρουν μετάθεση αντιμετωπίζοντας τεράστια οικογενειακά προβλήματα, όσο και των συναδέλφων μεταταγμένων, με εκβιασμούς και απειλές, εδώ και δύο χρόνια από τη ΔΕ και παραμένουν σε ομηρεία και ανασφάλεια, παράνομα, χωρίς οργανική θέση.
Το Υπ. Παιδείας πρέπει να σταματήσει τον εμπαιγμό και την διαιώνιση του προβλήματος με νέες αδικίες σε βάρος συναδέλφων μας των ειδικοτήτων.
Απορρίπτουμε τα στενά όρια της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και τις Μνημονιακές επιταγές για περικοπές στο δημόσιο και την εκπαίδευση, που βάζουν εμπόδια στην απόδοση των αναγκαίων για τα σχολεία οργανικών θέσεων.

  • Απορρίπτουμε διχαστικές λογικές και διαχωρισμούς των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην ΠΕ που θέλουν να μεταφέρουν το πρόβλημα σε ένα “εμφύλιο” αντί για την κοινή διεκδίκηση και αγώνα για κάλυψη όλων των συναδέλφων με τις 8000 οργανικές που χρειάζονται τα σχολεία για να λειτουργήσουν. (503 στην Αν Αττική και ανά ειδικότητα : ΠΕ 05 (γαλλικών): 38, ΠΕ 07 (γερμανικών): 30, ΠΕ 06 (αγγλικών ) : 80, ΠΕ 08 (εικαστικών) : 71, ΠΕ 16 (μουσικής) : 69, ΠΕ 11 (φυσ. Αγωγής): 80, ΠΕ 19/20 (πληροφορ): 73, ΠΕ 32 (θεατρολογίας): 62).
    Ξέρουμε ότι χωρίς τη δημιουργία οργανικών θέσεων ΤΩΡΑ ούτε οι συνάδελφοι της ΠΕ στις παλιές ειδικότητες μπορούν να πάρουν μετάθεση ούτε οι συνάδελφοι από μετάταξη μπορούν να πάρουν την οργανική θέση που δικαιούνται και φυσικά ούτε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη μέρα.
    Απαιτούμε :
    Την άμεση δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες που έχουν ζητήσει οι δ/νσεις – πάνω από 8000. Έτσι θα καλυφθούν, με βάση τα μόριά τους, όλοι οι συνάδελφοι που θέλουν μετάθεση και όλοι οι μεταταγμένοι και θα χρειαστούν νέοι διορισμοί. Σε κάθε περίπτωση αν κάπου περισέψουν μεταταγμένοι συνάδελφοι να παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ ή να διατίθενται στα οικεία ΠΥΣΔΕ για να καλύψουν τις αναγκες.
  • Την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου που ακυρώνει συλλήβδην όλες τις μετατάξεις και κάνει και πάλι “μπαλάκι” όλους τους μεταταγμένους συναδέλφους. Δεν αποδεχόμαστε την ανατροπή της ζωής των 4000 περίπου μεταταγμένων συναδέλφων οι οποίοι βρίσκονται πάλι στον “αέρα”, “χωρίς πατρίδα” ούτε στην ΠΕ ούτε στη ΔΕ. Στην ΠΕ δεν αναγνωρίζονται ως μεταταγμένοι ενώ στη ΔΕ έχουν χάσει τις οργανικές τους θέσεις οι οποίες έχουν καταληφθεί από άλλους τα δύο χρόνια που υπηρετούσαν στην ΠΕ.
  • Τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων των μετατάξεων (πίνακες, μόρια κλπ) ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι υπερβάσεις και τα ρουσφέτια των προηγούμενων Υπ Παιδείας. Όσο η ηγεσία του Υπ. Παιδείας δεν το κάνει και συγκαλύπτει τις ανομίες αυτές γίνεται συνυπέυθυνη. Να ακυρωθούν όλα τα ρουσφέτια και τα σκάδαλα που έγιναν και να επιστρέψουν οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί.
  • Να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικά να επιστρέψουν στη ΔΕ όσοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων εκβιάστηκαν σε μετάταξη.
  • Να ακυρώθούν τα αντιεκαπιδευτικά μέτρα που κατασκεύασαν τις υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών στη ΔΕ (αύξηση του διδακτικού ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων κλπ) και να επανασυσταθούν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις στη ΔΕ.

Καλούμε την πλειοψηφία της ΔΟΕ να σταματήσει να διαχωρίζει τους συναδέλφους ειδικοτήτων και να αποκρύπτει ότι το βασικό για να λυθεί το πρόβλημα δεν είναι η σειρά τοποθέτησης αλλά ο αριθμός των οργανικών θέσεων που είναι αναγκαίος στα σχολεία και έτσι θα καλυθφούν όλοι οι συνάδλεφοι ειδικοτήτων και θα χρειαστούν επιπλέον διορισμοί.
Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για κινητοποίηση με συντονισμό στη βάση, συλλόγων και εκπ/κών, για να επιβάλουμε την κάλυψη των σχολείων και τη δίκαιη λύση του προβλήματος.
ypografes syllogos

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail