ΦΕΚ 4204Β/2022: Οι νέοι «κόφτες» του ΕΟΠΥΥ και τα βάρη που φορτώνει στις οικογένειες χιλιάδων διαβητικών μαθητών μας 🎯Τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα ! 📣Στηρίζουμε την κινητοποίηση 22/8 /22 και 1μμ στο Υπουργείο Υγείας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 101 /20-8-2022                                                         Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ, Ενώσεις και συλλόγους γονέων, ενδιαφερόμενους

 

 Απαιτούμε:

  • την απόσυρση της απαράδεκτης και εγκληματικής απόφαση του ΦΕΚ 4204/2022
  • δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους

Νέους κόφτες και βάρη σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες διαβητικών έρχεται να προσθέσει το ΦΕΚ 4204/2022, που αφορά την αποζημίωση που θα λαμβάνουν οι διαβητικοί από τον ΕΟΠΥΥ για προϊόντα υγειονομικού υλικού στις κατηγορίες διαβητολογικό υλικό και σακχαρώδης διαβήτης – αντλία ινσουλίνης. Συγκεκριμένα απομακρύνει από το Μητρώο των Αποζημιούμενων Προϊόντων ιατροτεχνολογικά προϊόντα Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 1 (αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα), που σε συνδυασμό με τις αντλίες συνεχούς έκχυσης ινσουλίνης ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο σοβαρών υπογλυκαιμικών επεισοδίων και υπεργλυκαιμικών καταστάσεων.

Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των ασθενών διαβητικών και ουσιαστικά τους καλεί να πληρώνουν αυτοί τα αναλώσιμα που έχουν ανάγκη.

Κοροϊδεύουν τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη και ενώ τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται κοστίζουν περίπου 300 ευρώ το μήνα για να λειτουργήσει η αντλία χορήγησης ινσουλίνης, η κυβέρνηση τους δίνει το απαράδεκτο ποσό των 20 ευρώ. Τους αφήνει εκτεθειμένους και από την άλλη πριμοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με εκατομμύρια ευρώ.

Από τη στιγμή που η ποσοστιαία μείωση της αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ είναι σε ποσοστό 55% έναντι των τιμών που αποζημίωνε από το 2018 έως και σήμερα διαφαίνεται ξεκάθαρα του τι θέλει να κάνει η Κυβέρνηση: Κατάργηση του δημοσίου συστήματος παροχών στους ασφαλισμένους.

Είναι οφθαλμοφανές ότι το παιχνίδι ντροπής που έπαιζε τόσα χρόνια για τους ανασφάλιστους που λάμβαναν αμφιβόλου ποιότητας αναλώσιμα υλικά το επεκτείνει και στους ασφαλισμένους.

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ «έχουν παγώσει τα πάντα γύρω από την προμήθεια αισθητήρων», οπότε υπάρχουν άνθρωποι που μένουν ακάλυπτοι.

Να διατίθενται δωρεάν τα αναλώσιμα όσων πάσχουν από διαβήτη!  Κανένας διαχωρισμός !

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων οικογενειών και των μαθητ(ρι)ών μας! Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των γονιών (επισυνάπτεται το κάλεσμα τους)

Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των οικογενειών !

Υπογράφουμε ΕΔΩ: Ανατροπή του ΦΕΚ που θέτει σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες με Διαβήτη Τ1 (avaaz.org)

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail