ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ  ΄73

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 139 /14-11-2022                                                                                     Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όσο κι αν προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη, να την εντάξουν σ’ ένα τσουβάλι με κοινοτυπίες και να στρεβλώσουν το πραγματικό νόημα του, η εξέγερση εμπνέει και διδάσκει.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ότι όταν όλα γύρω χειροτερεύουν επικίνδυνα, οι εξεγέρσεις του λαού και της νεολαίας ανατρέπουν τους τυράννους και όχι ο συμβιβασμός.

Η εξέγερση φωτίζει και σηματοδοτεί το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα όταν τόσα χρόνια μετά και ακόμα το σύστημα φορτώνει την κρίση στις πλάτες του λαού και της νεολαίας. Η εργαζόμενη πλειοψηφία, η νεολαία, οι μετανάστες Οραματιζόμαστε μια κοινωνία δίκαια και πραγματικά ελεύθερη.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι και φέτος σημείο αγώνα και αντίστασης. Σημείο συνάντησης των αγώνων των φοιτητών απέναντι στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και τους αστυνομικούς που θέλουν για να το φυλάνε, των μαθητών απέναντι στο σχολείο της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς, των εργαζόμενων για αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις με όλα τα δικαιώματα. Σημείο αντιπολεμικής πάλης και κραυγής ειρήνης, απέναντι στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και απειλεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στον πυρηνικό όλεθρο, στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που μας παρασέρνουν σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό για το μοίρασμα της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου. Σημείο αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου και όποιων την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Η ιστορία και η μνήμη παραμένουν ζωντανές από τους δικούς μας αγώνες, για ψωμί-παιδεία-ειρήνη-ελευθερία!  Γιατί τα πολυτεχνεία δε γίνονται προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να μακιγιάρουμε τη βαρβαρότητα. Ξέρουν ότι η φωτιά της εξέγερσης που έκαψε τη χούντα των συνταγματαρχών, που τα έβαλε τους «προστάτες τους» τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σιγοκαίει ακόμα .

Η 9η του Νοέμβρη, με τα τεράστια συλλαλητήρια και ποσοστά συμμετοχής στην απεργία έδειξε πως ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Δεν είναι μονόδρομος η «Ευρώπη» της φτώχειας, των μεγάλων εταιρειών ενέργειας που θησαυρίζουν, του πολέμου, οπού με το  αίμα των λαών χωρίζουν τις σφαίρες επιρροής τους. Δεν είναι μονόδρομος η αστυνομοκρατία στην Αθήνα, ούτε είναι μονόδρομος το καλάθι του νοικοκυριού, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και η εκμετάλλευση της φύσης με τις ανεπανόρθωτες καταστροφές προϊόν της ακραίας καπιταλιστικής λεηλασίας.

Πιάνουμε το νήμα της 9ης Νοέμβρη, της κοινωνικής οργής που εκφράστηκε στα απεργιακά συλλαλητήρια και δίνουμε αγωνιστικό σχεδιασμό για την ανατροπή των πολιτικών τους, του συστήματος τους και των διαχειριστών του.

Εμπρός για τα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ / τις εξεγέρσεις της εποχής μας  ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο και την καταστολή.

Με ανατρεπτικούς, συλλογικούς  αγώνες κερδίζουμε ψωμί, παιδεία, ειρήνη, ελευθερία!

Όλοι/ες μαζικά στις διαδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη!

Αθήνα, 3.30 μ.μ. προσυγκέντρωση Πλ. Κλαυθμώνος

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail