Το κομματικό «παραμάγαζο» του Ανταρσύα-«Ανεξάρτητη Κίνηση Κ. Σωτηρίου» και η ανακοίνωση για τους αιρετούς!!!

Print Friendly, PDF & Email

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Δε μας προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση λίβελος-αχταρμάς του κομματικού «παραμάγαζου» του Ανταρσύα στον Σύλλογό μας για τους αιρετούς (Ανεξάρτητη Κίνηση το ονομάζουν). Απλά άργησε κι είχαμε αρχίσει ν’ ανησυχούμε. Συνηθίζουν να καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις κάθε φορά που είναι σε δύσκολη θέση. Το ίδιο περιμέναμε και τώρα, το ίδιο περιμένουμε και στο μέλλον. Είναι τόσο προβλέψιμοι πια… Το μόνο που μας εξέπληξε είναι που δεν έγραψαν και δεν έκλεισαν το κείμενό τους με το γνωστό μότο: ‘Για όλα φταίει το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ … Δεν πειράζει ίσως στην επόμενη ανακοίνωσή τους.

Είναι το απόλυτο παράδειγμα της πλήρους αποκοπής από τους Συναδέλφους και από την κοινή λογική. Τελικά το γεγονός ότι μετά από πολλά, πολλά χρόνια κάποιοι έχουν χάσει τα οφίτσια που κατείχαν, τους έχει «πέσει πολύ βαρύ». Τόσο κολλημένοι με την «καρέκλα»… Κρίμα!!!

Πλέον τους έχουν όμως καταλάβει όλοι κι ας άργησαν λίγο. Για τόσα χρόνια πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ανεξαρτησίες, ανυπόταχτη αγωνιστικότητα και άλλα τέτοια φούμαρα. Ποιοι; Τα στελέχη που έχουν στοιχηθεί πίσω από το ακραίο αυτό αριστερό σχήμα ,ένας προς ένας, (στην επόμενη προσωπική επίθεση θα επανέλθουμε πάνω σ΄ αυτό αναλυτικά) και λειτουργούν ως κομματάρχες και σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής για πολλά χρόνια. Τόσο απροκάλυπτα μάλιστα, που ποτέ στο παρελθόν, καμία άλλη συνδικαλιστική παράταξη, δεν έχει τολμήσει να κάνει. Θα τους είχαν σταυρώσει οι «ανένταχτοι αγωνιστές».  

Αλήθεια, δεν έχει καταλάβει η ηγεσία του σχήματος και όσοι συνυπογράφουν την ανακοίνωση για τους αιρετούς πως οι πρακτικές τους έχουν καταδικαστεί από τους Συναδέλφους; Δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως το γεγονός ότι οι Συνάδελφοι τους γύρισαν την πλάτη σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δείχνει την αποδοκιμασία του τρόπου που λειτουργούσαν, του ακραίου τρόπου έκφρασής τους και της διαχείρισής τους, που αποπνέει κομματισμό παλιάς κοπής που τον έχει αφήσει η ίδια η ζωή πίσω της; Δεν έχουν καταλάβει ότι με τις προσωπικές επιθέσεις και τη λάσπη παρά τα πρόσκαιρα παραταξιακά οφέλη στο τέλος το μόνο που αποδεικνύεται είναι η μισαλλοδοξία τους; Αλλά έτσι είχαν μάθει να επιβιώνουν εκλογικά.

Από σεβασμό στον ρόλο του αιρετού που πρέπει να είναι αιρετός όλων των Συναδέλφων και όχι κομματικός εγκάθετος ή να παίζει μικροπαραταξιακά παιχνίδια-και όχι φυσικά επειδή τα έκαναν όλα καλά-, οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ» όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαμε βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τους αιρετούς, ούτε μία. Και έρχονται τώρα να κάνουν τους τιμητές οι ίδιοι άνθρωποι που τα είχαν κάνει όλα μπάχαλο, που έφευγαν από τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ με δήθεν καταγγελίες χωρίς να παραμένουν, ώστε με γνώση του θεσμικού πλαισίου να στηρίξουν με υπευθυνότητα τους Συναδέλφους, οι ίδιοι που ενώ σήκωναν τα λάβαρα της επανάστασης στις ανακοινώσεις τους-ακόμη και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας- την ίδια στιγμή μιλούσαν στον ενικό και είχαν και έχουν άριστους διαύλους επικοινωνίας μέσα στα γραφεία με τη Διοίκηση και την εξουσία; Τόση κοροϊδία στους Συναδέλφους… Στην πραγματικότητα καλύτερη σχέση με την εξουσία από αυτούς δεν είχε ποτέ και κανένας!!!

Για τις κατηγορίες τους η μόνη απάντησή μας είναι τα ίδια τα ενημερωτικά των αιρετών και το πόσο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αναγνωρίζεται η προσφορά τους από ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Κατηγορούν τους αιρετούς περίπου μέχρι και για την προδοσία στη μάχη των Θερμοπυλών ενώ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν έδειξαν με τις πράξεις τους και όχι στα λόγια πόσο δίπλα στέκονται στον κάθε Συνάδελφο. Γελάνε και οι πέτρες στην Αν. Αττική. Αλήθεια σε ποιους θεωρούν πώς απευθύνονται; Τι νομίζουν πως είναι οι Συνάδελφοι; Για πόσο θα τους κορόιδευαν ακόμα; Ντροπή πια!!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Θέλουμε με τις ανακοινώσεις μας να τοποθετούμαστε πάνω στα πραγματικά προβλήματα του Κλάδου και να μην αναγκαζόμαστε να απαντάμε σε προσωπικές επιθέσεις. Επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια απίστευτη υπομονή και συνδικαλιστικό πολιτισμό. Από κάποιους ίσως αυτό να εκλήφθηκε και ως αδυναμία. Όμως ως εδώ. Η υπομονή έχει και τα όριά της. Σας καλούμε να δείτε τη δράση των αιρετών και να την κρίνετε αυστηρά. Αξιολογήστε αν όντως πορεύονται σύμφωνα με όσα είχαν διακηρύξει ή όχι. Αν υπάρχει διαφάνεια, καθαρότητα θέσεων, υποστήριξη των θέσεων του Κλάδου, ενημέρωση άμεση και ουσιαστική. Αν βρίσκονται δίπλα σε όλους σας, κάθε στιγμή και με κάθε τρόπο επικοινωνίας. Αν μάχονται πραγματικά για την ισότητα και τη δικαιοσύνη όλων μας κατά τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ. Θυμηθείτε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και συγκρίνετε πρόσωπα, στάσεις, ανακοινώσεις, τα πάντα. Ποιος προσπαθεί να συνθέσει, ποιος δίνει λύσεις κρατώντας χαμηλούς τόνους, ποιος ενώνει και ποιος τραβάει τα άκρα και κάνει φασαρία χωρίς ουσία. Πότε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πετύχαμε περισσότερα πράγματα και πότε μας έμειναν μόνο οι άναρθρες κραυγές και τα κομματικά τσιτάτα.

Σας εμπιστευόμαστε απόλυτα και είμαστε σίγουροι πως θα απομονώσετε τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους, που δε διστάζουν να λένε ψέματα και να παραποιούν συνεχώς τα γεγονότα, θεωρώντας ίσως πως είναι οι μόνοι που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.

Η διαφάνεια που έχουν καθιερώσει οι αιρετοί μας και το αγκάλιασμα που έχουν από τους Συναδέλφους βλέπουμε πως τους έχει ενοχλήσει πολύ. Δεν πειράζει, καλύτερα όμως θα είναι να το συνηθίσουν, γιατί έτσι θα συνεχίσουμε. Οι ακραίες φωνές μπήκαν πια στο περιθώριο. Η πολυδιάσπαση του Κλάδου που επιδιώκουν για παραταξιακά και κομματικά οφέλη έχει τελειώσει οριστικά.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail