Τα εκλογικά αποτελέσματα στο σύλλογο ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικής απάντησης στην νεοσυντηρητική επίθεση και την «κανονικότητα» της μιζέριας

Print Friendly, PDF & Email


29/11/19

Η Ανεξάρτητη Κίνηση χαιρετίζει όλες και όλους τις/τους συναδέλφους που ανέδειξαν την Ανεξάρτητη Κίνηση για άλλη μια φορά πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία στο σύλλογο, με 48,4% και 4 έδρες στο ΔΣ του συλλόγου.
Με το εκλογικό αποτέλεσμα μαζί με τις αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης, οι εκπαιδευτικοί στο σύλλογο μας έστειλαν μήνυμα αγώνα και στήριξαν το ανεξάρτητο ριζοσπαστικό ταξικό ρεύμα κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη συναίνεση.
Το αποτέλεσμα αυτό μας γεμίζει χαρά για την εμπιστοσύνη των συναδέλφων αλλά και ευθύνη. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νεοσυντηρητική επίθεση στην εκπαίδευση και σε ολόκληρη την κοινωνία όπου συντεταγμένα κυβέρνηση ΜΜΕ και όλα τα κέντρα εξουσίας προσπαθούν να επιβάλουν ως κανονικότητα όλο το νεοφιλελεύθερο σχέδιο στην εκπαίδευση και την κοινωνία με την αξιολόγηση και το προσοντολόγιο, την μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας και της μόνιμης ανασφάλειας των αναπληρωτών και όλων των νέων εργαζόμενων για δουλειά χωρίς δικαιώματα, τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων και να συμβάλουμε σε μια αποφασιστική νικηφόρα ανάπτυξη των αγώνων, δράσεις αλληλεγγύης, πολιτιστικές και παιδαγωγικές πρωτοβουλίες.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς απέναντί μας στοιχήθηκαν όλες οι κάθε είδους και προέλευσης συντηρητικές δυνάμεις στο σύλλογο μας του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Με την αρωγή πολλών από τις /τους προηγούμενες/νους αλλά και τωρινές/νους Δ/ντες/ντριες σχ. Μονάδων, με την επιστράτευση κεντρικών συνδικαλιστικών στελεχών στη ΔΟΕ και με την παραταξιακή αξιοποίηση της θέσης του αιρετού έδωσαν λυσσαλέο αγώνα με όλα τα μέσα: από τη λασπολογία και κατασκευή εικονικής πραγματικότητας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι αήθεις επιθέσεις με προσωπική συκοφαντική επίθεση σε συναδέλφους της Ανεξάρτητης Κίνησης.
Μοναδικός στόχος η αφαίρεση της πλειοψηφίας από την Αν. Κίνηση και η ανακοπή του αγωνιστικού προσανατολισμού του συλλόγου και της δυναμικής του παρέμβασης σε όλα τα επίπεδα, στα σχολεία και στα γενικότερα πολιτικά- συνδικαλιστικά ζητήματα. Επιδίωξαν με κάθε τρόπο την απόλυτη προσαρμογή του συλλόγου σε ουρά της πλειοψηφίας της ΔΟΕ και ακύρωση οποιασδήποτε πρωτοβουλίας που ξεπερνάει τη γραμμή της ανοχής στην πολιτική του Υπ. Παιδείας.

Στη ΓΣ που προηγήθηκε, υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΑΚ, καθώς επίσης και με συντριπτική πλειοψηφία τα πεπραγμένα του απερχόμενου ΔΣ.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι αποφάσεις της ΓΣ που επιβεβαίωσαν τις μέχρι τώρα αποφάσεις –θέσεις του συλλόγου ενάντια στην αξιολόγηση, το προσοντολόγιο, τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών και αναπληρωτών και το συντονισμό από τα κάτω με σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες καθώς και το άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του συλλόγου.

Στη ΓΣ αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο και η διγλωσσία των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ οι οποίοι ενώ μιλούν στα λόγια ενάντια στην αξιολόγηση στην απόφαση της ΓΣ καταψήφισαν την απεργία αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης, σε πλήρη ταύτιση με την πλειοψηφία της ΔΟΕ, αντιπροτείνοντας την παραπομπή της απόφασης αυτής στο μέλλον… «στην κατάλληλη στιγμή» και όχι τώρα που το Υπουργείο επιτίθεται με εξαγγελίες. Αντίστοιχα για το προσοντολόγιο και τον τρόπο πρόσληψης παρ΄ ότι ψήφισαν την απόφαση της ΔΟΕ στο συνέδριο το καλοκαίρι, η οποία δεν αποδέχεται το διορισμό αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, στη ΓΣ προσπάθησαν να συσκοτίσουν την πραγματική τους στάση και εμφανίστηκαν ως υπέρμαχοι του πτυχίου και της προϋπηρεσίας. Αυτά μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας στη ΓΣ όπου με προσχηματικές φραστικές διατυπώσεις για άλλη μια φορά αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν τη θέση αυτή του συλλόγου για την υπεράσπιση των αναπληρωτών.
Γνωρίζουμε καλά ότι τα εκλογικά αποτελέσματα – από μόνα τους – δε φέρνουν τις μεγάλες ανατροπές που έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο.
Η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές αγώνα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι πρωταρχικό και θα επιδιώξουμε και καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες και αγωνιστικές παρεμβάσεις του συλλόγου καθώς και την εσωτερική ζωή του συλλόγου – τη συλλογική δημιουργία και αλληλεγγύη.

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

 

Top of Form

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail