Σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών των αναπληρωτών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 9 /12-1-20                                           Προς : τα μέλη, Δ/νση Αν. Αττικής 

Στα πλαίσια του νόμου 4589/2019 εκδόθηκε η προκήρυξη κατάταξης  στους αξιολογικούς πίνακες  1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, με την οποία  καλούνται οι αναπληρωτές συνάδελφοι μας να προσέλθουν στις διευθύνσεις Α/βάθμιας εκπαίδευσης και να καταθέσουν αίτηση συνοδευόμενη από σωρό δικαιολογητικών.

Ως σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» από την Παρασκευή 10/1/2020  θέσαμε το ζήτημα της προετοιμασίας της Δ/νσης για την παραλαβή αιτήσεων λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς. Αντί για συγκεκριμένη ενημέρωση είδαμε με έκπληξη ότι η διεύθυνση εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής  ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τους συναδέλφους αποκλειστικά σε ώρες διδακτικού ωραρίου (10.00-13.00), κάτι που φυσικά δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Επιπροσθέτως οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται στη διεύθυνση εκπαίδευσης, για την υπογραφή και παραλαβή των συμβάσεων εργασίας τους σε διαφορετικές ώρες !!! (7.30-9.30 και 13.30-16.30). Με άλλα λόγια υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να πάρουν ακόμα και άδεια πράγμα που σημαίνει να πληρώσουν και από την τσέπη τους για μια υπηρεσιακή υποχρέωση. Μιλάμε για μια περιοχή με μεγάλες αποστάσεις και πάνω από 1000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό λοιπόν πως με αυτά τα δεδομένα θα διαταραχτεί η λειτουργία των σχολείων – θα χαθούν ακόμα και διδακτικές ώρες και θα επιβαρυνθούν και θα ταλαιπωρηθούν  ιδιαίτερα οι συνάδελφοι.

Μετά και τα πολλά ερωτήματα -παράπονα και αντιδράσεις που έγιναν  αποδέκτες  όλα τα μέλη του Δ.Σ. επικοινωνήσαμε  εκ νέου με την προϊσταμένη προσωπικού, μεταφέραμε τις σοβαρές αντιδράσεις που εγείρει η ανακοίνωση της Δ/νσης  και  ότι δε μπορεί να γίνει αποδεκτός αυτός ο προγραμματισμός.  Ζητήσαμε να  διευρυνθεί το ωράριο και να συζητήσουμε με τη Δ/νση ως σύλλογος όλες τις διευκολύνσεις που οφείλει να παρέχει η Δ/νση στους αναπληρωτές συναδέλφους για να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

Με νέα επικοινωνία της, η προϊσταμένη προσωπικού ενημέρωσε την πρόεδρο του συλλόγου  ότι η Δ/νση προτίθεται να διευρύνει το ωράριο για παραλαβή καθημερινά 10:00-15:00 και ότι η Δ/ντρια Εκπαίδευσης καλεί τους συλλόγους και τους αιρετούς  αύριο Δευτέρα 13/1/20 στις 14:00 προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα.

 Για την προσέλευση των συναδέλφων θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο η διεύθυνση εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να δεσμευτεί για όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις για τους 1023 συναδέλφους/ισσες ΠΕ 70 , ΠΕ 60 και την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση τους καθώς και για όλες/όλους τους νέους απόφοιτους που θα προσέλθουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

1) Διεύρυνση του ωραρίου παραλαβής των αιτήσεων στο μέγιστο.

2) Υπογραφή/παραλαβή των συμβάσεων εργασίας την ίδια στιγμή που υποβάλλονται οι αιτήσεις της προκήρυξης 1ΓΕ/2020, ώστε να μην προσέρχονται δύο φορές οι συνάδελφοι.

3)Να δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες προς τις σχ. μονάδες, ώστε οι συνάδελφοι να εξυπηρετηθούν και επ΄ουδενί να μην επιβαρυνθούν με άδεια που όλοι ξέρουμε την οικονομική επίπτωση που αυτή συνεπάγεται, για ένα ζήτημα εξάλλου που αποτελεί υπηρεσιακή ανάγκη.

4)Στελέχωση της Δ/νσης με επιπλέον προσωπικό προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ελάχιστοι υπάλληλοι της Δ/νσης με μια διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ενδελεχή  έλεγχο δικαιολογητικών.  Θυμίζουμε ότι ήδη υπάρχουν προβλήματα (καθυστερήσεις στα ΜΚ, κλπ) ενώ υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας των λίγων διοικητικών.

Θα προχωρήσουμε σε νέα ενημέρωση μετά τη συνάντηση με τη Δ/ντρια.

 Ως σύλλογος, πέρα από τα άμεσα διαδικαστικά ζητήματα που θα επιμείνουμε να μην επιβαρυνθούν με κανένα τρόπο οι συνάδελφοι,  θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζί με όλους/όλες τους /τις συναδέλφους ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4589/2019-Νόμος ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ  της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να εφαρμόσει ευλαβικά η κυβέρνηση Ν.Δ. Είναι ένας νόμος στον οποίο αντιπάλεψε δυναμικά το εκπαιδευτικό κίνημα, καθώς καθιερώνει ένα σύστημα διαρκούς επανακατάταξης των εκπαιδευτικών σε πίνακες προσόντων που ανακυκλώνουν την ανεργία, τροφοδοτούν την βιομηχανία ακαδημαϊκών τίτλων και πυροδοτούν την αλληλοφαγία μεταξύ των συναδέλφων,  ανατρέπουν τους πίνακες και φέρνουν απολύσεις  σε συναδέλφους που εργάζονται για χρόνια ως αναπληρωτές.  Ο σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ενάντια σε αυτό το σχέδιο και συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία τους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αυτόν εν όψει κι άλλων αρνητικών εξελίξεων στην εκπαίδευση (αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων, την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό).                  Ήδη υπάρχει πρόταση για πανελλαδική απεργία και κινητοποίηση για αυτό στις 31/ Γενάρη και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε στη διαμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος.

Η πρόεδρος                                                                          Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                          Αντώνης Καραφώτης

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail