Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Αναπληρωτές, Καλωσορίσατε στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής!

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ του συλλόγου “Κ. Σωτηρίου”

Η παράταξη των Ενωμένων Εκπαιδευτικών από τη δημιουργία της συμπορεύεται με όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτου ειδικότητας και σύμβασης εργασίας. Για μας υπάρχει μόνο η λέξη Συνάδελφος. Αποτελείται από Συναδέλφους δημοκρατικούς, με διάθεση για βοήθεια και συνεργασία. Για τον λόγο αυτό, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, είμαστε η μόνη παράταξη που πάντα φροντίζουμε να εκλέγεται αναπληρωτής Συνάδελφος, ώστε να εκπροσωπείται άμεσα η μεγάλη μερίδα των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Παράλληλα, στο επίπεδο της εκπροσώπησης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, η παράταξη  έχει εκλέξει Αιρετό, τον Γιάννη Ρούπα.

Οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί, συνδιαμορφώνουμε και στηρίζουμε το εκπαιδευτικό κίνημα, συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα επίπεδα και αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα του Κλάδου μας. Αγωνιζόμαστε όμως και για την πρωτοπορία και τη σφυρηλάτηση της ενότητάς μας απέναντι στις ακραίες φωνές του διχασμού και της πολυδιάσπασης ανάμεσά μας. Μιας πολυδιάσπασης που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης.  Είμαστε απέναντι  στην εκπροσώπηση μέσω του κομματικού συνδικαλισμού και της στείρας άρνησης με άναρθρες κραυγές, δίχως ουσία και περιεχόμενο, οι οποίες ούτε λύσεις δίνουν ούτε τον Κλάδο και το Σύνολο των Συναδέλφων τιμούν.

Οι προτάσεις και οι θέσεις μας είναι καθαρές και ουσιαστικές! Διεκδικούμε το καλύτερο για την εκπαίδευση προς όφελος των Συναδέλφων και των μαθητών του δημόσιου σχολείου. Αγωνιζόμαστε για:

  • Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας, με προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων- αναπληρωτών.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς και στελέχωση όλων των δομών.
  • Δε δεχόμαστε καμία αξιολόγηση-χειραγώγηση.
  • Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Επαναφορά των μισθολογικών απωλειών και των δώρων.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία, στο 5% του ΑΕΠ (σήμερα έχει καθηλωθεί κάτω από 2,5% του ΑΕΠ).
  • Δημοκρατικό σύστημα διοίκησης στην εκπαίδευση με αυξημένη συμμετοχή αιρετών σε όλα τα επίπεδα των αποφάσεων, παιδαγωγική δημοκρατία και ελευθερία στα σχολεία με κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης για όλους τους Συναδέλφους.

Ακολουθούμε τον δρόμο του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΣΥΝΘΕΣΗΣ των απόψεων και των επιχειρημάτων. Υπηρετούμε τη φωνή της λογικής, που προτείνει-συζητά με βάση πάντα τις θέσεις και τα αιτήματα των Συναδέλφων και του Κλάδου.

Βρισκόμαστε δίπλα στον εκπαιδευτικό χωρίς διακρίσεις, κόμματα, χρώματα και συμφέροντα, που τόσα χρόνια έχουν σπείρει τη διχόνοια και εκπροσωπούνται από κομματικές παρατάξεις που δρουν με βάση το συμφέρον και έχουν φθείρει και μειώσει τον Κλάδο.

  • Δίνουμε δύναμη στη δημιουργία και την υπευθυνότητα.
  • Αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση των κατακτήσεων του Κλάδου.
  • Ενώνουμε και συμπορευόμαστε με τους Συναδέλφους

ΕΛΠΙΔΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΓΩΝΑΣ

για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Γιάννης Ρούπας – Αιρετός Αν. Αττικής/Γεν. Γραμμ. του Συλλόγου: 694 599 0525

https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Γιώργος Αρακάς (Αναπληρωτής) -Ταμίας του Συλλόγου 694 807 6209

https://www.facebook.com/george.arakas.9

Γιάννης Κανελλόπουλος-Μέλος ΔΣ του Συλλόγου: 694 454 4196

https://www.facebook.com/profile.php?id=100014174654927

Οποιαδήποτε ανακοίνωση για τις τοποθετήσεις καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Αττική, θα δημοσιοποιείται και στη σελίδα του Αιρετού:

https://airetosanatt.blogspot.com/

Καλή αρχή!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail