Συμμετοχή σε σύσκεψη σωματείων και προτάσεις  για πρόγραμμα  δράσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 54-4/5/20                                                                       Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ

Ο Σύλλογός μας, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων το προηγούμενο διάστημα (Κινητοποιήσεις-σύσκεψη σωματείων)  ως  άμεση απάντηση των συλλόγων στην πολιτική της κυβέρνησης και του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, συμμετέχει στην παναττική  σύσκεψη ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, την Τρίτη 5 Μαΐου στο θεατράκι στη Γκράβα.

Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να οργανώσει τον αγώνα με  στόχο την αποτροπή ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και στο σχεδιασμό των βημάτων  κλιμάκωσης του αγώνα   προτείνουμε:

  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8/5   στα Προπύλαια με απεύθυνση  σε όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης ( Β΄ βάθμια, φοιτητές, μαθητές, γονείς)  με την τήρηση όλων των υγειονομικών όρων.
  • Αμέσως μετά  οργανώνουμε  Συντονισμό σωματείων με μαζική συμμετοχή συναδέλφων  για να καθορίσουμε σε ανοιχτό χώρο για να καθορίσουμε την άμεση κλιμάκωση του αγώνα την επόμενη βδομάδα.
  • Κάλεσμα προς όλους (ΔΟΕ- Συλλόγους) για να πάρουν απόφαση ανάλογη με των 77 συλλόγων και ΕΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση.

Στην περιοχή μας θα προχωρήσουμε  σε :

  • Πρωτοβουλίες -Ενημέρωση γονέων και της τοπικής κοινωνίας με όλες τις μορφές ( γράμμα, πανό, παρεμβάσεις) για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε κοινό αγώνα για την αποτροπή της ψήφισης.
  • Οργάνωση της παρέμβασης στις εγγραφές των μαθητών και του αγώνα από κοινού με γονείς για τη διαμόρφωση των τμημάτων και την αποτροπή: αύξησης των μαθητών στην τάξη, μετακινήσεις μαθητών και καταργήσεις τμημάτων.
  • Παρεμβάσεις προς τους δήμους και αγωνιστικές κινητοποιήσεις αν χρειαστεί για τη διασφάλιση αιθουσών για την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε όλους τους Δήμους ευθύνης μας (Σαρωνικός, Μαρκόπουλο, Παιανία)
  • Προχωράμε στο επόμενο διάστημα σε συνελεύσεις για ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα συλλόγου σε ανοιχτούς χώρους  κατά προτίμηση σε 2  περιοχές σε ανοιχτό χώρο για αποφυγή συνωστισμού.
  • Παρεμβάσεις-Ενημερώσεις σε ημερίδες και σε συλλόγους διδασκόντων.

Απαιτούμε την πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής  για ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Απαιτούμε αραίωση των τμημάτων, απολυμάνσεις, άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail