Συμμετέχουμε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (19ο χλμ. Αθηνών – Μαρκοπούλου, Παιανία) την Τετάρτη 4/10 στις 8:30 π.μ. που καλεί η Ένωση Γονέων Παιανίας.

AΠ  254 – 2/10/2023                                                                               Προς : τα μέλη, Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, Ενώσεις και συλλόγους γονέων, ΣΕΠΕ Αν. Αττικής

Με αιχμή τα τεράστια κενά στα σχολεία ευθύνης μας,   δεδομένου ότι σήμερα 20 μέρες μετά την έναρξη της σχ. χρονιάς :

• Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών  τάξης ( πρωινά κενά)
  • στα περισσότερα σχολεία μας δεν λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία και σε κάποια υπολειτουργούν
  • μεγάλα κενά στα τμήματα ένταξης
  • μαθητές /τριές μας δεν έχουν καθόλου παράλληλη στήριξη, νοσηλευτή ή Ειδικό βοηθητικό προσωπικό
  • 2-3-4 -5 μαθητές/τριες μας μοιράζονται έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης ενώ σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ δικαιούνται αποκλειστική παράλληλη στήριξη
  • συνάδελφος διευθύντρια κάνει μέχρι και 13 ώρες υπερωρίας για να καλύψει βασική ανάγκη του σχολείου -πρωινό τμήμα
  • εκπαιδευτικοί τμημάτων ένταξης αναλαμβάνουν τμήματα γενικής αγωγής
  • δάσκαλοι ΠΕ 70 καλύπτουν ώρες γνωστικού αντικειμένου γυμναστικής, θεατρικής, εικαστικών και αναγκάζονται να «απασχολούν» μαθητές σε ώρες πληροφορικής και αγγλικών
  • καμία πρόσληψη ψυχολόγων , κοινωνικών λειτουργών , τμημάτων ΖΕΠ ( υποδοχής) στα σχολεία μας

Αποτέλεσμα:

• μετακυλύεται η ευθύνη για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παιδιών μας από το Υπουργείο και τη Δ/νση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
  • τα προγράμματα που απαιτούνται να συνταχθούν από τα σχολεία να είναι ελλιπή τόσο παιδαγωγικά όσο και ουσιαστικά.
  • εξωθούνται οι γονείς που βρίσκονται σε απελπισία να βάζουν το χέρι στην τσέπη αναζητώντας ιδιώτες βοηθούς ( για την ειδική αγωγή)
  • μαθητές στερούνται δεκάδες ωρών γνωστικών αντικειμένων
  • υπονομεύεται ο βασικός στόχος της παράλληλης στήριξης που είναι η ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Παιανίας θα συμμετέχουμε  στην  Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α; βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (19ο χλμ. Αθηνών – Μαρκοπούλου, Παιανία) την Τετάρτη 4/10 στις 8:30 π.μ. . Επισυνάπτουμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-9 -23 Ένωση Συλλόγων Γονέων Παιανίας -Γλ. Νερών

Δημοσιοποιούμε ΕΔΩ  επικαιροποιημένα τα κενά στα σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας  που είναι πολλαπλάσια αυτών που αρχικά ανακοινώσαμε.

Απαιτούμε:

• πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων και των μαθητών μας από όλους τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
  • να γίνουν όλες οι διχοτομήσεις-τριχοτομήσεις που έχουν αιτηθεί οι σχ. μονάδες και να στελεχωθούν
  • να λειτουργήσει παράρτημα του 2ου Ν/Γ Κερατέας.
  • όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να  δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα τα κενά  που ζητά για κάλυψη από το Υπουργείο ώστε να τα γνωρίζουν τα σχολεία αρχικά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα
  • ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας  λαμβάνοντας υπόψη όλη την κείμενη νομοθεσία περί πυρασφάλειας όσον αφορά τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα
  • μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών