Συγκρίσεις του Ανδρέα Μέντη

Print Friendly, PDF & Email

1998. Δημοτικές εκλογές, ταυτόχρονα αρχή της σχολικής χρονιάς και ο τότε πρωθυπουργός Κ.Σημίτης επισκέπτεται το Λαύριο για προεκλογική συγκέντρωση με ταυτόχρονη επίσκεψη στα εγκαίνια της νέας μονάδας στη ΔΕΗ του Λαυρίου.Το Δ.Σ. του συλλόγου Κ.Σωτηρίου αποφάσισε τότε, ομόφωνα, παράσταση διαμαρτυρίας με την παράδοση στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας απόφασης ψηφίσματος, όπου γινόταν αναφορά στα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαιτέρως του Λαυρίου.

Παρά το γεγονός ότι η παράταξη της ΠΑΣΚ αναθεώρησε την απόφασή της και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να εμποδίσει την επίδοση του ψηφίσματος στον πρωθυπουργό, το ψήφισμα παραδόθηκε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την πίεση αυτή του συλλόγου είχαμε το αποτέλεσμα να καλυφτούν τα κενά του Λαυρίου.

2015. Βουλευτικές εκλογές, ταυτόχρονα  αρχή της σχολικής χρονιάς και την πόλη του Λαυρίου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 14 του Σεπτέμβρη ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης της “πρώτης φορά αριστερά” για προεκλογική συγκέντρωση. Τα κενά στα σχολεία πολλά αλλά ο σύλλογος “Κ.Σωτηρίου” δεν πήρε καμία απόφαση πρακτικής δράσης ανάδειξης του θέματος, παρά το γεγονός ότι στο σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου έχει απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη της Ανεξάρτητης Κίνησης…

Μήπως οι απόλυτες πλειοψηφίες είναι τελικά πρόβλημα; 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail