Στάση εργασίας για τη στήριξη της κλαδικής απεργίας σωματείων του ιδιωτικού τομέα την Πέμπτη 1 Νοέμβρη

ΑΠ 84- 29/11/18                               Προς: σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα μέλη,  ΔΟΕ

Με βάση τη συζήτηση στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου και τις αποφάσεις του συλλόγου προς την ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ σύλλογος στηρίζει δυναμικά την προσπάθεια για διακλαδική απεργία σωματείων στον ιδιωτικό τομέα με στόχο την υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και απαίτηση για επιστροφή των κλεμμένων και των δραματικών περικοπών όλων των μνημονιακών χρόνων.

Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων και να κλιμακωθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ήδη μαζί με τα  κλαδικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα έχουν πάρει αποφάσεις , ενώ για στήριξη πολλά σωματεία στο δημόσιο (εκπαίδευση, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ)

Ο σύλλογος έχει προκηρύξει έως 3ώρες στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο των σωματείων στις 12 το μεσημέρι στα Χαυτεία.

Η επιτυχία της απεργίας στους κλάδους του ιδιωτικού τομέα και το συλλαλητήριο μπορεί να είναι ένα σοβαρό αγωνιστικό γεγονός για την απεργιακή σύγκρουση με τη μνημονιακή λιτότητα.

Στο κύκλο των αγώνων ακολουθεί τόσο  το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9/11 στο Υπ Παιδείας (θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση) όσο και με την πανεργατική απεργία στις 14/11 και με κλιμάκωση μέχρι να σπάσουμε τα όρια της συνεχιζόμενης αέναης λιτότητας και να πετύχουμε ανάκτηση των απωλειών για το εισόδημα των εργαζόμενων κόντρα στην επιτροπεία, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα και την αύξηση κερδοφορίας του κεφαλαίου που επιβάλουν κυβέρνηση ΕΕ και εργοδοσία.

Τη στάση εργασίας μπορεί να κάνει χρήσει κάθε συνάδελφος ανάλογα με το διδακτικό του πρόγραμμα (πχ τελευταίες ώρες στο πρωινό πρόγραμμα ή πρώτες στο ολοήμερο) προκειμένου να διευκολυνθεί για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση.