Πυρκαγιές απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας! Να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας! Όλες και όλοι στο Σύνταγμα 24 Αυγούστου 2023 στις 7μμ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 234 / 23-8-2023                                         Προς: τα μέλη

 

Ο Σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  καλεί τα μέλη του και συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης, 24 Αυγούστου, 7 μμ. στο Σύνταγμα, καταγγέλλοντας την εγκληματική κυβερνητική πολιτική της απραξίας, και της εγκατάλειψης της χώρας στην τύχη της – στο έλεος των πυρκαγιών που κατακαίνε την επικράτεια απ’ άκρη σ’ άκρη.

Δεκάδες πρόσφυγες απανθρακωμένοι, τεράστια καταστροφή στο δασικό πλούτο της χώρας, μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια, μελίσσια, σπίτια,  σκηνικό Αποκάλυψης.

Είναι το καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης. Είναι η  εγκατάλειψη των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής.  Είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης κοινωφελών λειτουργιών. Είναι η πεπατημένη του επιτελικού κράτους της καταστολής και όχι της πρόληψης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ατομικής ευθύνης του 112. Είναι η πολιτική των αντιπεριβαλλοντικών και δασοκτόνων νόμων, με βάση και τις επιταγές της ΕΕ, που εμπορευματοποιούν τις δασικές εκτάσεις και το περιβάλλον. Είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που ολιγωρούν όταν δεν αδιαφορούν πλήρως για τις ζωές μας, τα δάση, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη και νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες σπέρνοντας το μίσος και το ρατσισμό.

Τραγική η  προθυμία των συστημικών ΜΜΕ να υιοθετήσουν και αναπαράξουν τον φασιστικό εγκληματικό οχετό ενάντια στους πρόσφυγες, που τους ενοχοποιεί ως εμπρηστές για να ξεπλύνουν κάθε κυβερνητική ευθύνη και ενοχή.

Ενάντια στη καταστροφή που μας επιβάλλουν προτάσσουμε την πάλη για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση, που θα θέτει ως πρώτο στόχο τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας βάρος τόσο στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων.
  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Tην ανάπτυξη πραγματικού προγράμματος δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης – πυροπροστασίας με ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές!

Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 7 μμ.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail