ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΝ. ΚΙΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

Print Friendly, PDF & Email

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Όπως έχετε αντιληφθεί από τις  ανακοινώσεις μας, έχουμε επιλέξει να απευθυνόμαστε σε εσάς με θέσεις και προτάσεις πάνω στα μεγάλα ζητήματα του Κλάδου και να μην αναλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις που εκπροσωπούν το παρελθόν του συνδικαλιστικού κινήματος και έχουν κουράσει απίστευτα όλους μας.

Αντίθετα, η παράταξη που έχει ως αρχή της το ψέμα και τη συκοφαντία, το «κομματικό παραμάγαζο» του Ανταρσύα στην περιοχή μας, που αυτοαποκαλείται «Ανεξάρτητη Κίνηση», βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και επιλέγει με την τελευταία ανακοίνωσή της, για μια ακόμη φορά, τον δρόμο της έντασης και του διχασμού, αυτόν που γνωρίζει άριστα και ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι τόσο φανερή η σύγχυσή τους, που χάνουν τα «κεκτημένα» δεκαετιών στον Σύλλογό μας, κεκτημένα που έχτισαν τις πολιτικές καριέρες κάποιων, ώστε έστειλαν ανακοίνωση στα σχολεία γεμάτη με ορθογραφικά και συντακτικά λάθη!!! 

Επειδή όμως λένε παρόμοια πράγματα και στα σχολεία, και «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, θα τοποθετηθούμε ξεκάθαρα, όπως κάνουμε πάντα, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη αλλά με απέχθεια στα ψέματά τους:

  • Οι ισχυρισμοί πως ήμασταν αρνητικοί στις κινητοποιήσεις για μόνιμους διορισμούς είναι για γέλια. Ξεχνούν βέβαια να αναφέρουν τις συνομιλίες των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ, που βγήκαν στο φως το καλοκαίρι στην 88η ΓΣ και που αποδείχτηκε ότι, όταν συγκεντρωνόταν πλειοψηφία για κήρυξη 24ωρων απεργιών το κρίσιμο διάστημα του Ιανουαρίου 2019, τα εκλεγμένα μέλη των Παρεμβάσεων απαντούσαν μετά από 2-3 μέρες!!! Τόσο «καίγονταν» για τη συνέχιση του αγώνα… Νομίζουν ότι τρώνε σανό οι Συνάδελφοι και ειδικά οι Συνάδελφοι αναπληρωτές; Ως πότε θα συνεχίσουν τον ρόλο του «πάτρωνα» με σκοπό να παίξουν με τον πόνο και την αγωνία τους;
  • Τολμούν να εγκαλούν τους «Ενωμένους Εκπαιδευτικούς» επειδή, από σεβασμό στα χρήματα των Συναδέλφων, που προέρχονται από το υστέρημά τους-και διότι οι 3 μέρες κινητοποιήσεων δεν ήταν δα και κανένας μήνας- εκφράσαμε προβληματισμό και προτείναμε να ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο με την κήρυξη της επόμενης απεργιακής κινητοποίησης. Σε ποιο σημείο κατρακύλας και αυτογελοιοποίησης έχουν φτάσει άραγε, ώστε να μας μέμφονται γι’ αυτό;;;  Ντροπή και μόνο που αναφέρεται τέτοιο θέμα σε προεκλογικό φυλλάδιο συνδικαλιστικής παράταξης!!!
  • Είναι τουλάχιστον θλιβερό να υποστηρίζουν, και να θέλουν να το πιστέψουν και οι Συνάδελφοι, πως οι μάχες που δόθηκαν και οι κατακτήσεις του Κλάδου, επιτυγχάνονται από μια μικρή μερίδα που αντιπροσωπεύουν οι ίδιοι και το κόμμα του 0,4% που εκπροσωπούν. Κατηγορούν τη συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου γιατί δεν μπήκαν τα θέματα που έθεσε η παράταξή τους στην 88η ΓΣ της ΔΟΕ, όταν γνωρίζουν ότι αφενός το θέμα των μόνιμων διορισμών μονοπώλησε την πρώτη ημέρα της ΓΣ, και αφετέρου υπήρχαν ήδη ψηφισμένες αποφάσεις του Κλάδου που απλά τύχαινε… να μην είναι ακριβώς ίδιες με τις δικές τους!! Τόση δημοκρατική αντίληψη τους διακατέχει!!!
  • Μας κατηγορούν ότι «δε συμμετείχαμε στα Συντονιστικά και στους αγώνες της Πρυτανείας», όταν ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι αυτά, είναι αμιγώς σχηματισμοί και μηχανισμοί των Παρεμβάσεων-Ανεξάρτητης Κίνησης που χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετούν τις συνδικαλιστικές και κομματικές τους επιδιώξεις. Ζητούν δηλαδή, να έρθουμε να δώσουμε τα διαπιστευτήριά μας στην πρυτανεία και όπου αλλού επιλέγουν αυτοί να βρίσκονται; Μήπως περιμένουν να τους ζητήσουμε και συγνώμη που δε γίναμε η ουρά η δική τους και των κομματικών τους επιδιώξεων;
  • Αναρωτιούνται, γιατί δεν είναι οι «Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί» στο μέρος όπου πηγαίνουν αυτοί με το πανό του Συλλόγου. Καλά μιλάνε σοβαρά; Έχουν ’δέσει’ τον Σύλλογο σε έναν ακροαριστερό σχηματισμό, χωρίς καμία προσπάθεια σύνθεσης και  ζητάνε και τα ρέστα; Οι εκπρόσωποι μιας ισχνής μειοψηφίας σε πανελλαδικό επίπεδο και μιας μειοψηφίας στον Κλάδο  μαζεύονται κάθε φορά και σε κάθε συγκέντρωση σε άλλο σημείο από όλους τους υπόλοιπους απεργούς, βάζοντας συρματοπλέγματα ανάμεσα στους Συναδέλφους. Κουβαλάνε και το πανό του Συλλόγου στα ‘Χαυτεία’ ή όπου αλλού δίνουν ραντεβού με ακροαριστερά σχήματα και αντιεξουσιαστές. Εμείς, πολύ απλά, επιλέγουμε να είμαστε στο σημείο που βρίσκονται οι Συνάδελφοί μας και ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!! Είμαστε εκεί που βρίσκεται πάντα ο κύριος όγκος των εργαζομένων και όχι κρυμμένοι στα ‘Χαυτεία’ και από δω και από κει σε κομματικές και παραταξιακές συνάξεις.

Η δήθεν «Ανεξάρτητη Κίνηση» Κ. Σωτηρίου είναι:

  • Αυτοί που σαν «σύγχρονοι μαυροκούκουλοι»  θέλουν να κάνουν και τα συνδικαλιστικά σεκιούριτι σε όποιον έχει διαφορετική άποψη ή ψηφίζει κάτι άλλο εκτός από τις δικές τους θέσεις-εμμονές. 
  • Αυτοί που στην 88η ΓΣ το καλοκαίρι είχαν πάρει τα κινητά, φωτογράφιζαν και απειλούσαν όποιον τολμούσε να ψηφίσει κάτι αντίθετο από αυτούς, τους ‘κατέχοντες τη μοναδική αλήθεια!!!
  • Αυτοί που έχουν επανειλημμένα προπηλακίσει λεκτικά μέσα στις ΓΣ του Συλλόγου ακόμα και νέους Συναδέλφους που ήθελαν να πουν την άποψή τους, επειδή δεν ήταν ψηφοφόροι τους και εξέφραζαν διαφορετική άποψη.
  • Αυτοί που, για χρόνια, εξαπατούσαν τους Συναδέλφους τους ότι μόνο ένα πρόσωπο από την παράταξή τους ανήκει στον Ανταρσύα ενώ λίγες μέρες πριν τις εκλογές όλοι οι εκπρόσωποί τους στο ΔΣ υπέγραφαν δημόσια στήριξη στο κόμμα. ‘Ενας-ένας στη σειρά. Και, επειδή προκαλούν, παραθέτουμε το παρακάτω link για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν. Να μη λέει  πλέον κανείς πως δεν ξέρει, πως δε γνωρίζει τι εκπροσωπούν και τι επιδιώκουν και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
https://antarsya.gr/node/5329
  • Αυτοί που διχάζουν αντί να ενώνουν, που οργανώνουν τις όποιες δράσεις τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τίποτα άλλο παρά μόνο τις παραταξιακές τους αποφάσεις και τα εκλογικά συμφέροντα του κόμματός τους. ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Οι μόνιμοι επικριτές των πάντων, οι μόνιμοι αρνητές των πάντων. Κουραστήκαμε πια να βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα να εναλλάσσονται  από θέση σε θέση και από πόστο σε πόστο. Αρκετά!!! Φτάνει πια!!!

Εμείς, επιλέγουμε και προχωράμε μπροστά!!!!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail