ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 5/11 και 1μμ στη Δ/νση Ανατολικής Αττικής # Απαιτούμε άμεση ανάκληση υποψηφιοτήτων από τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 141-3/11/20                                                             Προς: τα μέλη, Δ/νση Αν. Αττικής, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

 

Με την ανακοίνωσή μας  ΑΠ 139-1/11/20    απαιτήσαμε από το Δ/ντή εκπαίδευσης να προχωρήσει  στην πράξη ανάκλησης για να κλείσει και τυπικά η ακύρωση των εκλογών παρωδία. Διαδικασία στην οποία ήδη προχώρησαν και άλλες Δ/νσεις ( Δ΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Πειραιά, Έβρου, Ξάνθης κλπ)

  • Επειδή όλοι οι συνδυασμοί – υποψήφιοι που είχαν ανακηρυχθεί για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής έχουν αποσύρει την υποψηφιότητα τους.
  • Επειδή η Διεύθυνση έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή τόσο για τις θέσεις του Συλλόγου μας όσο και για την απόσυρση των υποψηφιοτήτων.
  • Επειδή ζητήθηκε από το Δ/ντη Εκπαίδευσης και τηλεφωνικά να προβεί σε ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφίων του Συλλόγου μας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.
  • Επειδή η πράξη ανάκλησης είναι, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη αυτού που έκανε την ανακήρυξη, δηλαδή του δ/ντή εκπαίδευσης και έχει προσωπική ευθύνη να σεβαστεί τη δηλωμένη απόσυρση και να μην υλοποιήσει τον πρόδηλο παραλογισμό του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει «με το ζόρι» να είναι υποψήφιοι αυτοί που αποσύρθηκαν.
  • Επειδή επιβεβαιώνεται ότι από τη μεριά της η Δ/νση κωλυσιεργεί  με αποκλειστικό σκοπό και στόχο να νομιμοποιηθεί μια  διαδικασία που καταδικάζει το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου σε Π.Ε. & ΔΕ
  • Επειδή ο Δ/ντης εκπαίδευσης δεν έχει προβεί μέχρι ώρας σε  καμία ενέργεια-διοικητική πράξη ανάκλησης υποψηφιοτήτων  που να διασφαλίζει την ακύρωση των εκλογών στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής  πραγματοποιούμε

 

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 5/11 και 1μμ στη Δ/νση Ανατολικής Αττικής

όπου Θα μεταφέρουμε την θέση του εκπαιδευτικού κινήματος και την τελική προειδοποίηση για τη χρήση κάθε ένδικου μέσου  και απέναντί του και απέναντι σε κάθε υπεύθυνο για να υπερασπίσουμε το αυτονόητο, δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμα της μη χρήσης ονομάτων υποψηφίων των μελών μας και συνδυασμών που έχουν αποσυρθεί.

Την παράσταση θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι σύλλογοι Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου», «Σωκράτης» και «Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης».

Το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμο  γύρισε την πλάτη στο σχέδιο Κεραμέως  και θα το αποδείξει και στην παρωδία εκλογών το Σάββατο 7/11 με τη ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ αν το Υπουργείο επιμείνει στην πραγματοποίηση του μέχρι το τέλος.

 

  • Καλούμε όλους/ες τους συναδέλφους/ισσες σε καθολική αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  • Καμιά συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές των ηλεκτρονικών ψευδο-«εκλογών», της παράλυσης των συλλογικών διαδικασιών!
  • Κανένας εκπαιδευτικός δεν πρέπει να λειτουργήσει ως στήριγμα του σχεδίου του Υπουργείου που στρέφεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.
  • Κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι υλοποιεί εντολές και να εφαρμόζει πράξεις που είναι προδήλως παράνομες αλλά κυρίως είναι αντίθετες με τη δημοκρατία.

 

Eπισημαίνουμε σε όλες και όλους τις/ τους συναδέλφους ότι αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία, θα λάβουν όλοι ένα e-mail από την υπηρεσία που θα τους ενημερώνει για την εκλογική διαδικασία, θα τους λέει το διάστημα στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος και θα τους κοινοποιούν τον κλειδάριθμο με τον οποίο μπορούν να μπουν στο σύστημα και να πάρουν μέρος.
Εφιστούμε την προσοχή σε όλες και όλους τους συναδέλφους ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες ούτε να μπουν ακόμα και από περιέργεια ακόμα και αν δεν έχουν σκοπό να ψηφίσουν. Δεν πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα στο υπουργείο να παρουσιάσει την οποιαδήποτε επισκεψιμότητα ως συμμετοχή κάνοντας για άλλη μια φορά το «άσπρο μαύρο».
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία φυσικά και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΩΤΙΚΉ και έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και του αυτοσεβασμού.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail