Παρέμβαση αναπληρωτών στην 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ -Φωτό

Print Friendly, PDF & Email
Την  πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΔΟΕ, έγινε παρέμβαση-κινητοποίηση αναπληρωτών διεκδικώντας το σύνολο των αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων:
  1. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική) ώστε να καλυφθεί η μείωση των 10.000 αποχωρήσεων της τελευταίας 5ετίας. Μοναδικά κριτήρια για το διορισμό το πτυχίο και η προϋπηρεσία. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει τις σπουδές και τα πτυχία. Καμία συζήτηση για ατομικό φάκελο προσόντων.
  2. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5.
    Διορισμό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με έστω και μία σύμβαση.
    Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου.
  3. Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ.
  4. Κατάργηση του Ν. 4024/2011. Άμεση αύξηση του μισθού του νεοδιόριστου. Επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.
  5. Άμεση κατάργηση της δυνατότητας απόλυσης – με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.
    Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους – κατοχύρωση της άδειας ανατροφής και για τις/τους αναπληρωτές.
  6. Επίδομα ΟΑΕΔ στο ύψος του μισθού για το σύνολο του διαστήματος της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους.
  7. Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους.

Καθώς η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση αποτελεί πλέον καθεστώς, και τα τεράστια προβλήματα των σχολείων αλλά και των συναδέλφων αναπληρωτών παραμένουν εκρηκτικά, απαίτησαν με μαζικό και δυναμικό τρόπο να ανοίξει η συζήτηση στο συνέδριο, να τοποθετηθούν οι σύνεδροι γύρω από τα ζητήματα που τέθηκαν αλλά και μια σαφή απόφαση της 84ης Συνέλευσης της ΔΟΕ. Διεκδίκησαν το επόμενο διάστημα να οργανωθεί η πάλη για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις Τέθηκε το ζήτημα απεργιακής κινητοποίησης στην αρχή της επόμενης χρονιάς εφόσον το πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί και οι διορισμοί δεν καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων.

DSCN8463 DSCN8464DSCN8465DSCN8466DSCN8467DSCN8468 (1)DSCN8487

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail