Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις νέες δομές υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου! Όλοι στο συλλαλητήριο Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:00 στα Προπύλαια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 60 / 5-6-2018                     Προς:  ΔΟΕ, τα μέλη.

Δυναμώνουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, τις μνημονιακές περικοπές και την αντιδραστική αναδιάρθρωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με τη διαδικασία του επείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες Διατάξεις». Το νομοσχέδιο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των βασικών αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών κατευθύνσεων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ.

Επισημαίνουμε ότι στο νομοσχέδιο, εκτός από αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (Άρθρο 47), με το Άρθρο 53 δίνεται η δυνατότητα στο Ι.Ε.Π. να προτείνει τρόπους για την αξιολόγηση και των εκπαιδευτικών. Προβλέπει ρητά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σε αντίθεση με τα παραμύθια για δήθεν εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Άρθρο 53: Σκοπός και αρμοδιότητες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής            Παρ. 3.

α) το Ι.Ε.Π γνωμοδοτεί ύστερα από σχετικό ερώτημα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή εισηγείται αυτεπαγγέλτως προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για θέματα σχετικά με:

δδ) την αξιολόγηση των διοικητικών και εκπαιδευτικών δομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των λοιπών απασχολούμενων που συμβάλλουν στην πραγμάτωση του εκπαιδευτικού έργου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητάς του.

Aποκαλύπτονται  τα ψέματα πως δεν θα υπάρχει αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς !!! Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων, οι αγώνες που μπλοκάρισαν στην πράξη την προώθηση της αξιολόγησης όλο το προηγούμενο διάστημα.

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές, με ταυτόχρονη κατάργηση του ΠΔ 79) με την προσθήκη της κατάργησης της ΑΔΙΠΔΕ, του ν.3848 και όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.
  • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Προγραμματισμός και αποτίμηση από τον σύλλογο διδασκόντων του κάθε σχολείου,
  • Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να προβεί στη λήψη ανάλογων αποφάσεων και να προχωρήσει στην κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε αξιολογική διαδικασία καλύπτοντας τα μέλη της ώστε να μην εφαρμοστεί και περάσει κανενός είδους αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:00 στα Προπύλαια.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 24/5/18  για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις νέες δομές  ΕΔΩ

Το κάλεσμα της  ΔΟΕ ΕΔΩ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail