Να ακυρωθεί η κατάργηση του 2ου Δ.Σ. Παλαιάς Φώκαιας & Να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου για το δημοτικό σχολείο

Print Friendly, PDF & Email

 ΑΠ 64/ 13-6-2018                                 Προς:  τα μέλη, Δήμο Σαρωνικού, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Π. Φώκαιας, Ένωση γονέων Σαρωνικού

 

Εντελώς αιφνιδιαστικά και σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση τόσο της δ/ντριας του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων όσο και της ομόφωνης αρνητικής γνωμοδότησης  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού για την κατάργηση του 2ου Δ.Σ. Παλαιάς Φώκαιας , το Υπουργείο Παιδείας  προχώρησε στην κατάργηση του  2ου Δ.Σ. Παλαιάς Φώκαιας με το ΦΕΚ 10/77657/Δ1 στις 18/5/18.

Tο 2ο   Π.Φ. είναι 6θεσιο σε αναστολή λειτουργίας από την ίδρυσή του καθώς τα παιδιά τα υποδέχεται το 1ο  Δ.Σ. Π.Φ. το οποίο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην πράξη ως 12θέσιο ενώ είναι 8θέσιο οργανικά. Βέβαια το ΥΠΕΠΘ δε μπαίνει καν στη διαδικασία να  προάγει την οργανικότητα  του 1ου  ΔΣ Παλαιάς Φώκαιας σε 12 Θέσιο για να αντισταθμίσει την κατάργηση του 2ου σχολείου.

Έτσι καταλήγουμε οι υπάρχουσες οργανικές να μην καλύπτουν καν την υφιστάμενη λειτουργία του σχολείου και των αναγκών των παιδιών της τοπικής κοινωνίας.

Το πιο σοβαρό είναι ότι το 2ο  ιδρύθηκε για να δημιουργήσει επιτέλους αξιοπρεπείς όρους για την παρεχόμενη εκπαίδευση καθώς το 1ο  ΔΣ είναι υπερφορτωμένο.  Ξεκίνησε από 6 Θέσιο και λειτουργεί ως 12 Θέσιο έχοντας προσθέσει σταδιακά  3 προκάτ αίθουσες  βαρέως τύπου και 3 container ελαφρού τύπου με σταδιακή αύξηση μαθητών τα τελευταία 5 χρόνια και έχοντας μετατρέψει διαδρόμους και κουζινάκι σε αίθουσα διδασκαλίας!!!

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση επιδιώκαμε να λάβει τέλος καθώς η ίδρυση του 2ου ΔΣ ΠΦ συνδυάζεται με την ύπαρξη οικοπέδου 6 στρεμμάτων  δίπλα στο σχολείο χαρακτηρισμένου για σχολική στέγη και αναμένονταν να προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολείου που θα έλυνε οριστικά τα προβλήματα λειτουργίας στην Παλαιά Φώκαια.

Η κατάργηση του 2ου ΔΣ ΠΦ δυναμιτίζει την προοπτική αξιοπρεπούς σχολικής στέγης και λειτουργίας των σχολείων της περιοχής.

Χάνονται οι οργανικές για την κάλυψη της σημερινής λειτουργίας, η ανέγερση του νέου κτιρίου και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Π. Φώκαια. Επιπρόσθετα η δημιουργία νέου κτιρίου θα μπορούσε να λύσει και το πρόβλημα της κάλυψης σχολικής στέγης για το νηπιαγωγείο που είναι υπερφορτωμένο και θα μπορούσε να πάρει αίθουσα και χώρο από το σχολείου του 1ου  ΔΣ Π. Φώκαιας.

Απαιτούμε την άμεση ακύρωση της κατάργησης του 2ου ΔΣ Π.Φ και την άμεση έναρξη της ανέγερσης του νέου σχολείου στο οικόπεδο που ήδη υπάρχει γι αυτό το σκοπό. Δε θα επιτρέψουμε να χαθεί το οικόπεδο από σχολική χρήση και να μείνει μόνιμα η άθλια σημερινή κατάσταση του σχολείου στην Παλαιά Φώκαια.

Ο σύλλογος θα ενημερώσει τους γονείς στην περιοχή για να οργανώσουν από κοινού αγωνιστική δράση προς το Υπουργείο Παιδείας.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ  του συλλόγου σε παρέμβαση που έκανε στο δήμαρχο Σαρωνικού συμφώνησαν να συμβάλει και αυτός από τη μεριά του σε πρωτοβουλίες τόσο για την ακύρωση της κατάργησης όσο και την προώθηση άμεσα της ανέγερσης νέου δημοτικού ώστε να ξεπεραστεί η ολιγωρία πολλών χρόνων.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail