Νέο έγκλημα, νέος θρήνος, από τον βυθό των θαλασσών μας / κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας

Το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο, αποτελεί πιθανότατα τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο, στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Για το πολύνεκρο ναυάγιο/έγκλημα ανοιχτά της Πύλου θα σωπάσουμε;
Μας αρκούν τα δάκρυα και η αλληλεγγύη;
Να μετατρέψουμε τη θλίψη σε αγώνα και να διεκδικήσουμε τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή!
Καμία έκπτωση, καμιά συγγνώμη δε φτάνει πια!
Οι μετανάστριες/-ες και πρόσφυγες είναι άνθρωποι κυνηγημένοι από τις δυστυχίες που βιώνουν και ρισκάρουν τα πάντα για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Όσοι/-ες αναγκάζονται να διαφύγουν από τις πατρίδες τους χρειάζονται ασφαλείς δρόμους, αλλιώς δεν τους απομένουν παρά θανατηφόρα αδιέξοδα στις θάλασσες και τις ξηρές του κόσμου. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για ένα, επαναλαμβανόμενο, έγκλημα που μπορούσε, αυτό κι άλλα πιο πίσω, να έχει αποφευχθεί.
Από τις κυβερνήσεις των κρατών, αλλά κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτούμε συγκεκριμένες θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αποτρέπουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή. Απαιτούμε τη θεσμική θωράκιση και το σεβασμό των ανθρώπων που προσπαθούν να γλιτώσουν από την απάνθρωπη φτώχεια και τη φρίκη των πολεμικών συγκρούσεων. Είναι σαφές πλέον πως η πολιτική των pushbacks, με κάθε τρόπο,  τους οδηγούν στα χέρια των διακινητών και στα πολύνεκρα εγκλήματα.

Οι ζωές όλων μας μετράνε
Όχι στη βαρβαρότητα που παράγουν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές
Επιλέγουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Από φέτος αιτήσεις η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ΔΟΕ θα δέχεται και από συνταξιούχους πρώην μέλη της.
Η απόφαση εδώ:
Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών
Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ